پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۰۸:۰۰
کد خبر: ۸۲۹۵۲
|
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۳

نقش خلاقیت در جذب مشارکت‌های اجتماعی

کارگاه خلاقیت در جذب مشارکت‌های اجتماعی با حضور کار‌شناسان شبکه همکاری‌های مناطق سازمان در محل مرکز مشارکت‌های فرهنگی هنری برگزار شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، عبدالرضا کردی رئیس مرکز جهانی خلاقیت، در این کارگاه که در مرکز مشارکت‌های فرهنگی هنری برگزار شد، در خصوص ویژگی‌های افراد موفق در اجتماع گفت: در نهادهای اجتماعی دنیا افرادی موفقند که از نظر اجتماعی، هوش اجتماعی بالایی دارند. بعضی‌ها در این هوش پایین هستند، بعضی متوسط و بعضی بالا هستند، خیلی مهم است افرادی که مردم را به کمک دعوت می‌کنند چه افرادی هستند؟ 
 
وی برای واضح‌تر شدن این موضوع با ذکر یک مثال گفت: فردی در منطقه ۱۹ به نام مش مصیب بود که وقتی می‌خواست مردم را به نماز دعوت کند، نمی‌گفت نماز دیر شده می‌گفت خدا اینقدر بی‌نماز دارد که شما بیایید حال می‌کند، پس بیایید. این حرف باعث می‌شد خیلی‌ها به نماز بیایند و اینگونه مشارکت را جذب می‌کرد، روزی مدیر مجموعه به من گفت خلاق‌ترین فرد این مجموعه کیست و من به او گفتم مش مصیب و او گفت: پس من چی؟ و گفتم شما سه ویژگی دارید که خلاق نیستید: ۱- در اتاقتان همیشه بسته است ۲- یک سری افراد خشن را در ورودی در اتاقتان گذاشته‌اید که گذشتن از آن‌ها برای دیدن شما خودش یک پروژه عملیاتی است ۳- تو که توهم داری می‌فهمی بدان که دیگر نمی‌فهمی. 

رئیس مرکز جهانی خلاقیت ادامه داد: ما در سازمان فرهنگی‌هنری بحران سلام داریم، چه طور می‌شود سازمانی که با سلام مشکل دارد، اخلاق و فرهنگ و رفتار مردم را تغییر دهد. در این جلسه تعدادی آمده‌اید که ببینید در این سازمان دوباره چه خبر است و این مشخص است، وقتی کسی ما را نگاه می‌کند متراژ روح خودمان را می‌سنجیم. فردی آمد و با یک لحن افسرده و واخورده‌ای به من گفت چه کنیم تا مشارکت افزایش پیدا کند؟ و من گفتم اگر تو از اینجا بروی مشارکت افزایش می‌یابد، چون مانع مشارکت تویی، با این لحن و ژستی که تو داری مشخص است که مانع تویی. 
نقش خلاقیت در جذب مشارکت‌های اجتماعی
وی درباره بروز خلاقیت در مشارکت‌ها گفت: خلاقیت در مشارکت‌ها وقتی اتفاق می‌افتد که اول مسئولان مشارکت‌ها بدانند درجه خلاقیت آن‌ها چقدر است. تعدادی خلاقیت بالایی دارند و خلاقند. افرادی دارای خلاقیت متوسط هستند و افرادی هم کم و افرادی هم خلاق نیستند. الزام نیست همه خلاق باشند ولی الزام است همه خلاقیت را یاد بگیریم. پس خلاقیت آموختنی است. کار خلاق بایستی همیشه ادامه‌دار باشد هرچند اگر در آن راه کتک بخوریم. از ویژگی‌های خلاقیت خسته نشدن و خستگی‌ناپذیر بودن است. اینقدر باید پیش رفت تا دنیا خسته شود. آدم غیر خلاق این است که نفهمد شما چه می‌گویید. 
 
کردی افزود: آیا کسی در این جلسه حضور دارد که خلاق نباشد، خیر همه خلاقند. خیلی ساده است. ولی مطمئنم تعدادی از شما از استعداد خلاقیت، خوب استفاده نمی‌کنید. تعدادی این استعداد عمومی را در دیگران ایجاد نمی‌کنند. مشارکت زمانی است که من از کسی یا گروهی خوشم بیاید. اسلام با این آغاز شد که مردم پیامبر اسلام (ص) را دوست داشتند. دوست داشتند او را ببینند، دوست داشتند با او حرف بزنند، دوست داشتند با او همنشین باشند و صدایش را بشنوند. به بعضی‌ها باید پول بدهی که آن‌ها را نبینی چون دیدن آن‌ها ناراحتی ایجاد می‌کند، آن‌ها متکبرند. بداخلاق و غرغرو هستند، چون بلد نیستند ارتباط مثبت بگیرند، ایده‌سازی کنند، پس من باید مهارت‌های خوش‌فکری را یاد بگیرم، مهارت‌های خوش‌کلامی را یاد بگیرم. 
 
وی با بیان اینکه خلاقیت بداهه است و مردم از تکرار خوششان نمی‌آید، گفت: انگیزه اول مشارکت، سود روانی است. بی‌ریایی انسان‌ها یک خلاقیت است. انسان بایستی بی‌ریا باشد. مقام معظم رهبری در خصوص سازمان فرهنگی‌هنری فرموده‌اند: این سازمان بایستی همه امور فرهنگی و هنری را در حوزه شهرداری به دست گیرد و اداره آن‌ها با اصول و ضوابط خاص انجام شود. باید حواسمان به رهنمودهای بزرگان باشد و موفقیت در راه رسیدن به رهنمودهای این عزیزان فقط با مشارکت و همدلی میسر است. باید در اینباره خلاقیت به خرج دهیم. 
نقش خلاقیت در جذب مشارکت‌های اجتماعی
مدرس مهارت‌های زندگی با تاکید برآنکه اخلاق خوش در میزان مشارکت موثر است، گفت: خلق و خوی خوش یکی از ابزار مهم ماست. از عناصر خلاقیت خستگی‌ناپذیری است. باید پی‌گیر بود. یک عنصرش آرام بودن است. آرام بودن خیلی تاثیر دارد. اگر خبر مرگ کسی، آرامشش را بهم زد یعنی باور ندارد که ما از خداییم و به سمت خدا می‌رویم. 

عبدالرضا کردی با اشاره به تست‌هایی که در این زمینه بین کار‌شناسان توزیع و جمع‌آوری شد، بیان کرد: ۴درصد افراد خلاقیتشان بسیار کم، ۳۶ درصد خلاقیتشان کم است، ۳۶ درصد متوسط هستند، ۲۴ درصد خلاقیتشان زیاد داشتند، اما خیلی زیاد اصلا نداشتیم. اما درکل جای خوشحالی است که در این جمع سطح خلاقیت ۶۰ درصد افراد، متوسط و زیاد است. این روند را ادامه می‌دهیم، از مدیران تست می‌گیریم و باید نمره خلاقیت مدیران از کارمندان بالا‌تر باشد وگرنه خلاقیت اتفاق نمی‌افتد. تغییر در سازمان برای بروز خلاقیت و شکوفایی باید به مرور و پلکانی اتفاق بیفتد، بخش مطالعات ما تمام شده و الان می‌دانیم مدل مهارت‌های خلاقانه ما چگونه است و قصد ما تغییر است. در این راه مشکلات زیادی داریم و فقط یک اعتقاد داریم؛ کار باید درست انجام شود. 
 
وی افزود: اگر در‌‌ همان بدو ورود شهروندان به مراکز فرهنگی برخورد مناسبی نباشد، سطح مشارکت در مراکز سازمان پایین می‌آید، اگر تلاش کنیم یک کار درست انجام بدهیم بهتر است تا صد کار را زخمی کنیم. اصل پذیرش خلاقیت و میل به خلاقیت، هم در سازمان و هم در کشور هست. اعتقاد دارم روح خلاقیت در کشور ایران بسیار زیاد است، میل به تغییر به سمت پیشرفت و بهترشدن نیز زیاد است و من عصاره آن را از کوچک‌ترین نهاد تا بزرگ‌ترین نهاد دیده‌ام. برنامه‌ای به نام خندوانه در ایران تولید شده که عناصر نوآوری آن با کل برنامه‌های قبلی فرق می‌کند، چرا جلوی این برنامه را نمی‌گیرند؟ بدانید که برنامه‌های بهتری در حال تولید است. پس پذیرش خلاقیت و استقبال از آن وجود دارد. در همین سازمان، رییس سازمان گفته‌اند یک سری از مشخصه‌ها و بخش‌های سازمان که منفی است باید بازنگری شده و مثبت شوند. 
 
عبدالرضا کردی ضمن تشکر از فعالیت و مشارکت کار‌شناسان در این نشست گفت: ایجاد آرامش یکی از برنامه‌های دکتر صلاحی بوده و این آرامش و تثبیت ایجاده شده است. حالا می‌خواهیم حرکت کنیم و این حرکت نیز بدون همراهی نیرو‌ها امکان پذیر نیست. من اعتقاد دارم اگر در سازمان فرهنگی‌هنری یک نویسنده، یک صاحب قلم، ایده‌پرداز و پدیده ساز هست و ما خارج از سازمان فردی مشابه آن را می‌آوریم این یک ظلم فرهنگی است و بهتر است این فرد را دعوت کنیم.
نظر شما