در نشست «قصههای مادرانه» در خانه فرهنگ فرزانگان مطرح شد:
قصه جایگزین تنبیه است
کارگاه ادبی «قصههای مادرانه» روز ۱۳ دی ماه در کتابخانه فرزانگان با حضور کارشناس قصهگو مریم یکه خانی و مادران اعضای کتابخانه برگزار شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مریم یکهخانی در ابتدای نشست ادبی «قصههای مادرانه» با اشاره به تاثیر قصهگویی بر رفتار کودکان گفت: تاثیر قصهگویی بر زندگی و آینده کودک یک امر ثابت شده است به طوری که امروزه کارشناسان برای برخورد با کودک پرخاشگر و لجباز روش قصه درمانی را پیشنهاد میکنند تا فواید قصه خواندن برای کودکان را بیشتر بشناسند.
وی ادامه داد: تاثیر قصهگویی بر تربیت کودک کمک بزرگی به والدین است. گاهی کودک شما اختلالات رفتاری دارد که شما بعد از امتحان کردن هزار و یک راه متاسفانه شاید به تنبیه روی آورید اما بهتر است دست نگاه دارید و با اصول و روشهای درست تربیت کودک با قصه خواندن بیشتر آشنا شوید. گاهی یک قصه میتواند تاثیری بر زندگی و آینده کودک بگذارد که دهها آموزش از آن عاجز است.

مریم یکه خانی با اشاره به روش قصهدرمانی بیان کرد: این روش در سالهای اخیر به صورت یکی از فنون بازی درمانی مطرح شده است. استفاده از قصه درمانی به مثابه یک فن درمانی فقط به درمان مشکلات روانشناختی کودکان منجر نمیشود. در قصه درمانی فرض بر این است که تغییر در زبان و ادبیات قصههای زندگی، فرصتهای جدیدی برای رفتار و روابط با دیگران را ایجاد میکند.
وی با اشاره به تاثیر و فواید قصه خواندن بر کودکان گفت: کودکان از طریق داستانها و افسانهها با حقایق و تجربههای زندگی آشنا میشوند. تأثیرپذیری از شخصیتهای قصه، تقویت قدرت فهم و بیان، پرورش خلاقیت، آموزش زبان و افزایش گنجینه واژگان کودکان نیز از دیگر تأثیرهای آموزشی و تربیتی داستانسرایی به شمار میروند. در واقع داستان خلاقیت گستردهای است که هر فردی میتواند استفاده سازنده از آنها را مطرح کند.
وی در پایان عنوان کرد: داستانسرایی به مثابه تدبیری آموزشی برای کودکان و کشف معنای منحصر به فرد بودن آنان است که توانایی آنها را برای برقراری ارتباط واقعی بین افکار و احساسات افزایش میدهد. مهارتهای کلامی میتواند توانایی کودکان را برای حل و فصل اختلاف بین والدین افزایش دهد. بیان داستان توسط والدین و نیز گوش فرا دادن به آن، کودکان و نوجوان را به بهرهگیری از تخیلاتشان تشویق میکند.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر