به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، عبدالله روا که اجرای آیین تجلیل از خادمان رضوی با عنوان «خادمین شمس» را برعهده داشت، این برنامه را با خواندن شعری از خودش آغاز کرد. سپس سجاد نوروزی مدیر فرهنگی هنری منطقه ۷ و رییس فرهنگسرای اندیشه به سخنرانی پرداخت.
وی ضمن خوش آمد گویی عنوان کرد: امسال توفیق داریم که برای دومین سال متوالی این آیین تجلیل از خادمان آستان مقدس حضرت علیبن موسیالرضا(ع) را برگزار کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دومین برنامه «خادمین شمس» با نخستین دوره اجرایی آن متفاوت است گفت: سال گذشته بزرگواران و پیر غلامان امام رضا(ع) را تجلیل کردیم اما امسال از اهالی فرهنگ و هنر، علوم پزشکی و علوم انسانی که خدمتی به این آستان کردهاند و یا اثر هنری برای حضرت رضا(ع) تولید کردهاند و در حوزه کاری خویش نخبه هستند و منتصب به صفت خادمی امام رضا(ع) هستند تجلیل میشوند.
نوروزی اضافه کرد: توفیق بسیار بزرگی است که فرهنگسرای اندیشه به نام امام رضا(ع) و قدوم خادمانش متبرک شود. سازمان فرهنگی شهرداری تهران نیز قصد دارد تا ویژه برنامه «خادمین شمس» را به عنوان یکی از برنامههای ویژه خود همه سال و در سطح پایتخت در دهه کرامت برگزار کند تا به نکوداشت و پاسداشت خادمان حضرت رضا(ع) در هر عرصه بپردازد.
شعر خوانی «حمیدرضا برقعی» شاعر نامآشنای آیینی حال و هوای متفاوتی را به این برنامه بخشید. نقاره زنی و پرچم گردانی توسط خادمان نیز یکی از با شکوهترین بخشهای این مراسم بود که مخاطبان با چشمانی اشکبار ایستادند و دلشان را به زیارت آستان قدس رضوی بردند.
در ادامه، غلامعلی حداد عادل عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به سخنرانی پرداخت. وی با تبریک به مناسبت میلاد امام رضا(ع) گفت: برگزاری جشنهای رضوی در دهه کرامت از جمله ظرفیتهای این آستان مقدس در جنگ نرم فرهنگی است.
وی با بیان اینکه اندیشه بد به ایران اسلامی هجوم آورده که به طور کامل در جامعه نیز احساس میشود، تصریح کرد: همان طور که با اقتصاد مقاومتی در برابر جنگ اقتصادی دشمنان با حربه تحریمها ایستادیم باید با فرهنگ مقاومتی نیز در برابر بدخواهان مقاومت کنیم.
حداد عادل به آثار و برکات وجود مرقد مطهر امام رضا(ع) در ایران اشاره و اظهار کرد: وجود مرقد شریف این امام بزرگوار به رونق اقتصادی خراسان و ایران افزوده است.
وی گفت: سهم زیارت بارگاه امام رضا(ع) در اقتصاد گردشگری کشور به خوبی نشان دهنده اثرات اقتصادی وجود این مرقد شریف در ایران است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ترویج سنت وقف در ایران را یکی دیگر از برکات مرقد امام هشتم عنوان کرد و افزود: سنت وقف که از سال شهادت امام رضا(ع) در ۲۰۲ هجری قمری در ایران شکل گرفته، سرمایه های زیادی را به برکت ایمان مردم روانه ایران کرده است.
وی افزود: احیای موقوفات امام رضا(ع) در ایران و حتی سایر نقاط جهان از جمله کارهایی است که پس از انقلاب در ایران آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
حداد عادل، مهمترین پیامد وجود آستان قدس رضوی در ایران را آثار معنوی، اخلاقی و ایمانی این بقعه دانست و گفت: هرکس به زیارت بارگاه این امام همام می رود به خدا نزدیکتر می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: از جنبه اخلاقی، آستان امام رضا(ع) مدرسه ای بزرگ برای ملت ایران است.
وی به ظرفیت های فرهنگی آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: همه هنرهای اسلامی در این آستان مقدس جلوه کرده است.
حداد عادل افزود: موسیقی اسلامی نواخته شده از نقاره خانه ها، خوشنویسی، سنگ تراشی، فرشبافی، گچ کاری، آینه کاری و ... از جمله هنرهای اسلامی است که به صورت زنده و پویا در بارگاه مقدس رضوی وجود دارد و سینه به سینه از اساتید به شاگردان منتقل شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نقل حدیث سلسله الذهب(زنجیره طلایی) از سوی امام رضا(ع) در نیشابور تصریح کرد: ۱۲ هزار قلم و دوات در دست مردم این شهر بود تا آنچه از فرزند پیامبر می شنوند، بنویسند که خود نشان دهنده این است که این خطه از گذشته منطقه ای فرهنگی بوده است.
حداد عادل یادآور شد: مقرر این بود که امام هشتم در ایران مدفون شوند تا عشق و علاقه مردم ایران به معصومان در بارگاه مقدس رضوی جلوه کند.
وی گفت: بقعه امام رضا(ع) همچون چلچراغی شبستان ایران را روشن کرده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: بی جهت امام رضا(ع) را امام رئوف نمی نامند زیرا هرکس یک بار به آستان ایشان مشرف شده نشانه های رافت ایشان را دیده است.
حداد عادل افزود: با ابتکار جمهوری اسلامی در نامگذاری روزهای بین سالروز ولادت حضرت معصومه(ع) و امام رضا(ع) به عنوان دهه کرامت، این دهه به روزهای برای شادی سالم معنوی برای مردم ایران تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: در دهه کرامت، هرکسی فرصت پیدا می کند در جشنواره های رضوی ارادت خود را به امام رضا(ع) نشان دهد و به ریسمان الهی چنگ بزند.
حداد عادل تجلیل از خادمان رضوی را بسیار مهم و با ارزش خواند و افزود: از استادان دانشگاه تا مهندسان و مسئولان نظام جمهوری اسلامی در این بارگاه به زائران امام رضا(ع) خدمت می کنند.
در ادامه با حضور حداد عادل، حجت الاسلام حسن ناصریپور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سجاد نوروزی از مادر سه شهید دفاع مقدس تجلیل شد. همچنین صدیقه مهدوی کنی دختر مرحوم آیتالله مهدوی کنی، فاطمه لباف، حمیدرضا آذرنگ، حمیدحامی، حمیدرضا شاه آبادی و محمد صادقی که به خلق آثاری در مدح و شرح سیره حضرت رضا (ع)پرداخته اند تجلیل شدند.
اجرای موسیقی توسط یکی از برترین چهرههای آواز سنتی ایران «محمد معتمدی» در مدح و رثای امام هشتم پایان بخش این مراسم بود.