کد خبر: ۸۹۸۰۸

در فرهنگسرای مهر مطرح شد

مدعیان فرهنگ ایثار اکنون باید به شهدای مدافع حرم توجه کنند

همزمان با روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، کتاب «ابو وصال؛ روایت زندگی طلبه شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان امیری» به قلم محدثه علیجان زاده روشن در فرهنگسرای مهر معرفی شد.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، کتاب «ابو وصال؛ روایت زندگی طلبه شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان امیری» در سالگرد شهادت این شهید مدافع حرم و با حضور جمعی از صاحبان قلم، نویسندگان، شاعران دفاع مقدس و خانواده وی در سالن اجتماعات فرهنگسرای مهر برگزار شد. 

توجه به سرمایه‌های فکری سبب اقتدار فرهنگی خواهد شد

مرتضی صحرایی، معاون آفرینش و اجرای منطقه ۱۹ در این مراسم ارزش‌های دفاع مقدس را از اصلی‌ترین ارزش‌های اجتماعی در جامعه اسلامی دانست و گفت: اهمیت حفظ ارزش‌های دفاع مقدس یک مسئله اجتماعی است، مسئله‌ای که لازم است برنامه ریزان فرهنگی توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند و با شرکت فعالانه جریان «اشاعه فرهنگی» را ایجاد کنند.

معاون فرهنگسرای مهر به لزوم ارائه ارزش‌های دفاع مقدس در گفتمان فرهنگی اشاره کرد و گفت: ارزش‌های دفاع مقدس با توجه به جاذبه خاصی که دارند، می‌توانند در فضای جدید و با قالبی مناسب به عرصه گفتمان فرهنگی وارد شوند. فعالیت‌های فرهنگی در حوزه دفاع مقدس باید عناصری را وام دهند و عناصری را وام گیرند. وگرنه نه تنها پذیرفته نمی‌شوند، بلکه برای آنها بهایی تعیین نخواهد شد.
 
صحرایی توضیح داد: فعالان حوزه دفاع مقدس باید به این نکته توجه کنند که فرایند اشاعه، فرایندی دوسویه است و پیچیدگی تغییرات فرهنگی نیز در همین نکته است که تعادل موجود همواره از طریق عوامل خارجی به بحران و بی سامانی می‌رسد و این فرایند در نهایت به سازگاری و شکل گیری تعادل جدید منتهی می‌شود.

مرتضی صحرایی نتیجه ناآگاهی به سرمایه‌های عظیم و دستاوردهای دفاع مقدس را خودباختگی دانست و گفت: لازمه تحقیق در مورد شهدای مدافع حرم درک صحیح فرهنگ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است. حماسه‌آفرینی این رزمندگان سوژه‌ای مناسب برای نویسندگان و هنرمندان است که نتیجه آن حفظ فرهنگ ملی، اسلامی و انقلابی خواهد شد. 

وظیفه کنونی نویسندگان قلم‌فرسایی در جبهه‌های جدید دفاع مقدس است

محدثه علیجان زاده روشن، راوی زندگی طلبه شهید مدافع حرم، محمدرضا دهقان امیری در این مراسم گفت: هشت سال دفاع مقدس فرصت نویسندگی در حوزه ادبیات ایثار و شهادت را برای نویسندگان فراهم کرد و آثار بسیار قوی تاکنون ثبت و منتشر شده است. هم‌اکنون وظیفه نویسندگان جوان است که برای حفظ فرهنگ دفاع مقدس و خون پاک شهدا دست به قلم شده و در جبهه‌های جدید دفاع مقدس قلم‌فرسایی کنند. 

علیجان زاده روشن با اشاره به فرازی از سخنان امام خمینی (ره) که می‌فرمایند «جنگ را درشت ننویسید، بلکه درست بنویسید.»، گفت: وظیفه اهل قلم این است که با بهره‌مندی از فن و هنر نویسندگی، ارزش‌ها را حفظ کند و آن را به نسل‌های بعدی انتقال دهد. به قول امام خمینی (ره) تا مبارزه است، ما هستیم و این راه ادامه دارد.  
 
وی در بخشی از صحبت‌های خود به تحولات منطقه اشاره کرد و گفت: تحولات منطقه سبب شده است که امروز ارزش‌های دفاع مقدس به نوعی دیگر ادامه یابد، به طوری که توجه به ارزش‌های مذهبی و دینی خارج از مرزها و جغرافیای مقاومتی که مد نظر مقام معظم رهبری (مدظله) بوده است، حال می‌خواهد سوریه، عربستان یا عتبات عالیات باشد، تداوم یافته است.
 
محدثه علیجان زاده روشن شهدای انرژی هسته‌ای، شهدای علمی، شهدای قدس، شهدای نیروی انتظامی، مرزبان‌های شهید، شهیدان مأمور در خارج از کشور و شهدای مدافع حرم را از جمله گروه‌هایی دانست که امروز در راستای حفظ ارزش‌های دین، مذهب، انقلاب و دفاع مقدس به مقام شامخ شهادت نائل آمده‌اند و باید زندگی و فعالیت‌هایشان مورد توجه نویسندگان حوزه دفاع مقدس قرار گیرد. 

راوی زندگی طلبه شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان امیری در فرهنگسرای مهر گفت: مدعیان فرهنگ ایثار و شهادت هم‌اکنون باید به شهدای مدافع حرم توجه کنند و خلوص نیت آن‌ها را منعکس کنند. هرچند که جایگاه و مقام والای آن‌ها محفوظ است، اما توجه به مقدس بودن عملشان و خالص بودن درجه شهادتشان باید به گوش جهانیان رسانیده شود و این وظیفه نویسندگان است. 

وی با اشاره به اینکه شهید محمدرضا دهقان امیری متولد دهه ۷۰ بود و هنگامی که به درجه والای شهادت نائل آمد، کمتر از 20 سال داشت، گفت: روحیه شهادت‌طلبی و مبارزه‌طلبی در راه وطن و مذهب همواره نزد ایرانیان حفظ شده است و شهادت به عنوان والاترین مقامی که انسان می‌تواند به آن برسد، مطرح است. بی‌توجهی به ارزش‌ها راه نفوذ را به دشمن خواهد داد، زیرا دشمن بیکار نمی‌نشیند و وقتی نقطه ضعف را بشناسد در آن سرمایه‌گذاری می‌کند.  
 
علیجان زاده روشن به آماده‌سازی کتاب زندگی دو شهید دیگر مدافع حرم که متولد دهه ۷۰ هستند اشاره کرد و گفت: آنچه که در انعکاس زندگی شهدای والامقام مدافع حرم مدنظر بوده است، سبک زندگیشان بوده است و انجام کار بر اساس تحقیقات گسترده صورت گرفته است. 

کتاب «ابو وصال؛ روایت زندگی طلبه شهید مدافع حرم» که به همت انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است، روز ۱۳ آبان‌ماه با حضور محدثه علیجان زاده روشن، نویسنده کتاب، جمعی از خانواده‌های معظم شهدای مدافع حرم، مادر شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان امیری، مسئولان فرهنگی منطقه و جمعی از افراد صاحب قلم در سالن آمفی‌تئاتر فرهنگسرای مهر معرفی شد. در این کتاب ۱۰۰ خاطره از شهید امیری از زبان مادر، دوستان و همرزمانش به همراه وصیت‌نامه شهید بازگو شده است.
 

گزارش خطا
ارسال نظر