گیاهدرمانی در کتابخانه استاد حکیمی
سنجد شفابخش، مهمان کارگاه آموزشی «دمنوش»
سنجد شفابخش عنوان نشست کارگاهی «دمنوش» بود که با حضور اعضای کانون آوای سلامتی در کتابخانه استاد حکیمی برگزار شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، کانون آوای سلامتی کتابخانه استاد حکیمی با هدف افزایش آگاهی شهروندان نسبت به دانش تغذیه، طب سنتی و داروهای گیاهی، سلسله کارگاههای آموزشی «دمنوش» را برگزار میکند و در نشست چهارشنبه یکم دی ماه با حضور خسرو امینی، کارشناس تغذیه فواید دارویی سنجد مورد طرح و بررسی قرار گرفت.
امینی در این نشست گفت: سنجد میوهای است که به صورت خشک شده از آن استفاده میشود و طبعی خشک و سرد دارد و میتوان به قابض بودن آن اشاره کرد. این میوه دارای ویتامین و ضد خونریزی است و برای دفع سموم، باکتریهای معده و روده بسیار مفید و ضروری است و برای کسانی که از سردرد رنج میبرند، خوردن سنجد توصیه میشود.
وی افزود: بوییدن گل سنجد برای اشخاص فلج و کسانی که لقوه دارند و خود سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است.
امینی درباره روش استفاده و خوردن سنجد گفت: پودر سنجد دو قسمت و پودر سویای بوداده یک قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک یا دو قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود که صبحانهای بسیار مفید است. برگ درخت سنجد به صورت ضماد نیز باعث میشود که دمل زود سر باز کند. به مدت ۲۴ ساعت برگ درخت سنجد را در روغن زیتون نگاه دارید، سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود. اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است. این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بیحس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو میشود.
امینی در این نشست گفت: سنجد میوهای است که به صورت خشک شده از آن استفاده میشود و طبعی خشک و سرد دارد و میتوان به قابض بودن آن اشاره کرد. این میوه دارای ویتامین و ضد خونریزی است و برای دفع سموم، باکتریهای معده و روده بسیار مفید و ضروری است و برای کسانی که از سردرد رنج میبرند، خوردن سنجد توصیه میشود.
وی افزود: بوییدن گل سنجد برای اشخاص فلج و کسانی که لقوه دارند و خود سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است.
امینی درباره روش استفاده و خوردن سنجد گفت: پودر سنجد دو قسمت و پودر سویای بوداده یک قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک یا دو قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود که صبحانهای بسیار مفید است. برگ درخت سنجد به صورت ضماد نیز باعث میشود که دمل زود سر باز کند. به مدت ۲۴ ساعت برگ درخت سنجد را در روغن زیتون نگاه دارید، سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود. اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است. این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بیحس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو میشود.
این کارشناس تغذیه درباره سایر خواص سنجد افزود: میوه سنجد ضد یرقان است. كساني که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند. کسانی که سکسکه میکنند برای درمان آن ۵۰ دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند. مصرف سنجد درمانگر ورم کیسه صفراست. سنجد باعث قوی شدن ساقها میشود پس به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ عدد سنجد بدهید. سنجد عامل بیماری جذام را از بین میبرد. سنجد تب بر است، کلیهها را گرم و معده را تمیز میکند. سنجد ضد بلغم است. جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم میکند و از خونریزی جلوگیری میکند. پوست سنجد را میتوانید بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید. و در خاتمه باید گفت سنجد برای اشخاصی که یبوست دارند مضر است.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
نشست تخصصی نقد و بررسی شعر و ترانه در کانون ادبی زمستان
مطالعه گروهی کتاب «زینب کبری(س) پیامآور عاشورا» در کتابخانه تلاش
نقد و بررسی نثر فارسی در «قافیه گردی» کتابخانه هنر
نشست ادبی شعرخوانی و تحلیل شعر «ترانه مهر» در فرهنگسرای ابنسینا
خوانش و شرح داستانهای مثنوی معنوی در خانهفرهنگ آیه
کارگاه «جادوی کلمات» در کتابخانه علامه جعفری
محفل شعر و موسیقی کانون ادبی دلنویس در خانهفرهنگ آیه
آموزش نویسندگی خلاق در کارگاه «ارمغان قلم»
معرفی کتاب «الفبای زندگی» با حضور نویسنده در کتابخانه داوودیه