به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ویژهبرنامه «روز فرهنگ» فرهنگسرای مهر که برای تجلیل از هنرمندان، بزرگان و نویسندگان ساکن منطقه ۱۹ برگزار میشود، از اسماعیل افشار، قرآنپژوه ساکن این منطقه تقدیر شد.
اسماعیل افشار، نویسنده کتاب سه جلدی «پویش علمی در قرآن کریم» در این برنامه گفت: قرآن کریم برنامه زندگی ما انسانهاست و تا کنون تفاسیر متعددی از آن نگاشته شده است و جملگی به این امر اشارت داشتهاند که تنها مطالب ناچیز و اندکی را که از این دریای بیکران آموختهاند، به رشته تحریر درآوردهاند.
افشار گفت: برخی برای قرآن هفت بطن و بعضی هفتاد بطن قائل بودهاند، که با رشد و پیشرفت علوم گوناگون بشری، رازهای جدید و شگفتانگیز دیگری برای انسانهای پویای آزاد مکشوف شده و این روند تا روز قیامت ادامه خواهد داشت.
این قرآنپژوه معاصر ادامه داد: آنچه تا کنون به ثبت رسیده، گویای همین موضوع است که هرچه امکانات و ابزارآلات علمی و تحقیقاتی پیشرفت بیشتری میکنند و امکان بررسیهای بهتر و دقیقتر در اختیار قرار میگیرد، نکات ناب و تازهای فراسوی جوامع علمی، در رشتهها و سبکهای گوناگون امروزی قرار میگیرد.
افشار تاکید کرد: فرضیههای دانشمندان در موضوعات گوناگون، هم قابل تغییر و هم قابل اثبات دائمی هستند که هر گونه تغییر و تکمیل در قوانین علمی بشر، خللی در حقانیت و بیعیب و نقص بودن این کتاب بیبدیل نخواهد داشت. این ذهن محدود بشر است که دچار نوسانات و تغییر و تکمیل میشود و قرآن، چراغ پرنوری است که فکر آدمی را به سوی شناخت هر چه بهتر و بیشتر حقایق و رازهای شگرف آفرینش، رهنمون میکند.
در این برنامه که با حضور علاقهمندان به فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار شد، جایگاه علم و دانش در قرآن کریم بررسی شد و کتاب «پویش علمی در قرآن کریم» از سه جایگاه علمی، فنی و معنوی نقد و بررسی شد.
اهمیت علم در قرآن کریم
سعید رنجبریان، مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۹ نیز هدف از برگزاری ویژهبرنامه «روز فرهنگ» را شناسایی و تقدیر از چهرههای شاخص منطقه عنوان کرد و گفت: تقدیر از اهل علم و ادب سبب فرهنگسازی حسنهای خواهد شد که اثرات آن علاوه بر سطح منطقه در سطح شهر و کشور ماندگار خواهد بود.
رییس فرهنگسرای مهر نیز درباره جایگاه علم و دانش در قرآن کریم تاکید کرد: پیدایش علم و دانش با خلقت انسان برابری میکند و همواره بشر در صدد آن بوده که بفهمد و درک کند، علم و دانش در زندگی انسان دارای جایگاه ویژهای است. نقش علم در زندگی انسان این است که راه سعادت، تکامل و راه ساختن را به انسان میآموزد. علم، انسان را توانا میکند که آینده را همان گونه که میخواهد بسازد. علم مانند ابزاری در اختیار خواست انسان قرار میگیرد و طبیعت را آن چنان که انسان بخواهد و فرمان دهد میسازد.
وی تاکید کرد: دهها آیه در قرآن کریم و صدها حدیث در مجموعه ارزشمند سخنان پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت عصمت (علیهم السلام) در بیان اهمیت علم، جایگاه، تعریف، اقسام، شرایط و مسائل علم و آموزش و نیز مذمت جهل و آثار آن آمده است. با نگاهی گذرا به این مجموعه گرانسنگ و مقایسه آن با دیگر مکاتب، میتوان دریافت که هیچ مکتبی این همه توصیف و تأکید، آن هم با این مضامین بلند و نورانی درباره علم ندارد.
ویژهبرنامه «روز فرهنگ» با تجلیل از اسماعیل افشار به پایان رسید.