کد خبر: ۹۸۳۷۹

با حضور جمعی از نویسندگان، پژوهشگران و هنرمندان آیینی کشور؛

کتاب «شبیه نامه» در فرهنگسرای شفق رونمایی می‌شود

کتاب «شبیه‌نامه» با حضور اسماعیل مجللی نویسنده این اثر در فرهنگ‌سرای شفق رونمایی می‌شود.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ آیین رونمایی کتاب «شبیه نامه» (سیری در چگونگی شکل‌گیری تعزیه و تعزیه‌خوانی) همزمان با میلاد باسعادت امام رضا(ع)، در قالب نشست ادبی«قدم با قلم» با حضور اسماعیل مجللی(پژوهشگر، محقق و مولف) و جمعی از نویسندگان، پژوهشگران و هنرمندان آیینی کشور چهارشنبه ۳ مرداد ساعت ۱۷ در فرهنگ‌سرای شفق برگزار می‌شود.
 
این کتاب نخستین و تخصصی ترین کتاب پژوهشی تعزیه به قلم یک تعزیه خوان است و به بررسی مرثیه سرایی در عزای امام حسین(ع) در ادبیات کهن فارسی، زمان و مکان دقیق شکل‌گیری تعزیه‌خوانی در بین قومیت‌های مختلف ایران می‌پردازد.
 
«شبیه‌نامه» دارای پنج بخش، شامل مجلس اول: درآمدی بر عزاداری، نوحه و مرثیه‌سرایی در عزای امام حسین(ع)، تاریخچه و عوامل پیدایش آن با نگاهی به آیین‌ها و سمبل‌های سنتی، مذهبی و نمایش ایران و شرح حال معرکه گیران، چاووشی‌خوانان، روضه خوانان، پرده خوانان و نگاهی به زیارت رفتن با پای پیاده، مجلس دوم: اعلام تعزیه، انتشار سبک زندگی اسلامی ایرانی و شرحی بر اسطوره با نگاهی بر ماجرای سیاووش و یادگار زریران و همچنین به نقش خون در اسطوره و با گفتاری از عناصر و شخصیت های اساطیری ایرانی در تعزیه از جمله شاه، عناصر اربعه، موجودهای مهیب و .... است.
 
همچنین در بخش‌های دیگر کتاب از جمله مجلس سوم: درام و داستان‌های سنتی ایران و نقش آنها در تعزیه به همراه شخصیت پردازی در داستان های تعزیه، مجلس چهارم: در بیان ادبیات نمایشی تعزیه و چگونگی شکل گیری آن و سرایندگان نسخ تعزیه همراه با شرحی بر وضعیت ادبیات فارسی در دوران قاجار و .... و مجلس پنجم: اجرای تعزیه و تعزیه خوانی در سایر بلاد از شمال، جنوب، شرق و غرب و مرکز کشور و تعزیه خوانی در روستاها، ایضاً تنوع ها شامل تعزیه های ترکی، عربی و تعزیه خوانی سیار بیان شده است.
 
اسماعیل مجللی پژوهشگر و تعزیه‌خوان اراکی از سال ۸۹ اقدام به تحقیق و پژوهش برای تالیف این کتاب کرد و درسال ۹۶ به این کار ادامه داد وی به عنوان یکی از تعزیه خوان‌های دارای تحصیل در حوزه ادبیات نمایشی به فعالیت در این زمینه می‌پردازد.

«شبیه نامه» با تیراژ هزار جلد، دارای ۱۱۷۶ صفحه توسط انتشارات فکر بکر در بهار 1397(چاپ اول) منتشر شده است.

در خلاصه این کتاب آمده است: در جامعه به طور کامل سنتی که عامه مردم در بی سوادی محض به سر می بردند، تئاتر و تئاتر نویسی رایج نبود، موسیقی حرام بود و خرافه و خرافه پرستی اوج گرفته بود، هنر نمایش مذهبی و آهنگین«تعزیه» شکل گرفت اما چگونه؟ میزان آشنایی مردم با شعر، نمایش، موسیقی، تاریخ و ... در چه سطحی بود که توانستند براساس واقعه عاشورا نمایشنامه های منظوم خلق کنند؟و ....

علاقه مندان برای حضور در این برنامه می‌توانند به فرهنگ‌سرای شفق واقع در خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی(یوسف آباد)،خیابان ۲۱ بوستان شفق مراجعه کنند و برای اطلاعات بیشتر با شماره ۸۸۷۱۷۱۹۵ تماس بگیرند.


گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه ها- پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۴

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴

خوانش نمایشنامه «راز پروانه‌ها» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

فرشته‌ها شبیه «فرشته‌»اند؛ آقازاده‌ها این دختر را خوب بشناسند