دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۲:۲۳
کد خبر: ۱۱۲۴۹۴
|
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۵
کتاب «تصمیم‌گیری و اولویت‌سنجی برای کتابداران» تألیف فرزانه شادانپور و محمدرضا میقانی منتشر شد.
«تصمیم‌گیری و اولویت‌سنجی برای کتابداران» منتشر شد
به گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی فرهنگ وهنر، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این کتاب در پنج فصل و ۱۸۴ صفحه در انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتشر شده است.

در معرفی این کتاب آمده است: این کتاب با انگیزه آشنایی با مفاهیم، اصول و روش‌های تصمیم‌گیری علمی و عقلایی، و نیز اولویت‌بندی که از مراحل مهم تصمیم‌گیری است و تشویق به استفاده از این روش‌ها در محیط کتابخانه نوشته شده است و تلاش مولف بر این بوده تا مفاهیم این حوزه را به زبان ساده برای کتابداران و حرفه‌مندان علم اطلاعات و دانش‌شناسی بیان کند.

در فصل نخست از این کتاب، کلیاتی درباره تصمیم‌گیری منتشر شده و در فصل دوم منابع و روش‌های گردآوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری، در فصل سوم روش‌های محاسباتی برای سنجش اولویت‌ها و تصمیم‌گیری، در فصل چهارم نمونه‌هایی از موقعیت تصمیم‌گیری در کتابخانه و در فصل پنجم مروری کوتاه بر روش‌های تخصصی و نرم‌افزارهای تصمیم‌گیری و اولویت‌بندی ارائه شده است.

فرزانه شادانپور و محمدرضا میقانی مولفان این کتاب درباره دلایل نگارش این کتاب نوشته‌اند: «تصمیم‌گیری از رفتارهایی است که به دلیل تکرر در جمیع شئون حیات، گاه حتی خود آدمی متوجه آن نیست. تصمیم‌گیری رفتاری است که هر انسانی، با توانایی‌های معمول، هر لحظه بدان مبادرت می‌ورزد و زندگی او بدون تصمیم‌گیری قابل تصور نیست. ما دقیقا نمی‌دانیم که قدیم‌ترین انسان‌ها در مورد تصمیم‌گیری چه می‌اندیشیده‌اند، هر چند این رفتار را داشته‌اند؛ اما می‌دانیم تطور و تکامل دانش‌های بشر به آگاهی او از رفتار تصمیم‌گیری، چگونگی آن و چگونه بهتر شدن آن وسعت بخشیده شده است. علم کوشیده این رفتار را به توصیف تجربی درآورد و حتی ردای محاسبات به آن بپوشاند تا به زیور منطق و درستی آراسته‌اش کند و از نتایج زیان‌بار آن هر چه بیشتر بکاهد. اما این حقیقتی است انکارناپذیر که در تصمیم‌گیری‌ها همه چیز به دست ما و به اختیار ما نیست.

علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به فروشگاه انتشارات سازمان واقع در ساختمان کتابخانه ملی ایران و به صورت غیرحضوری به فروشگاه آنلاین انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به نشانی www.bookshop.nlai.ir مراجعه کنند.
منبع: ایسنا
نظر شما