يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳
ساعت : ۰۷:۱۲
کد خبر: ۲۹۹۰۰
|
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۸۹ - ۲۱:۲۰
براي نخستين بار در جهان پژوهشگر جوان تبريزي «آتل مايع» براي شكستگي‌ها و اعضاي آسيب ديده را اختراع كرد.

به گزارش "شهر" از تبريز به نقل از روابط عمومي صدا و سيماي مركز آذربايجان شرقي، سيدجمال حسيني‌اقدم در اين زمينه گفت: با توجه به اينكه اندام‌ها و اعضاي شكسته يا در رفته در زمان جابه‌جايي و حمل مصدوم تحمل صدمات نداشته و در برخي موارد جابه‌جايي غير اصولي موجب تشديد عوارض و بروز عوارضي نظير قطع اعصاب، عضلات و اندام مي‌شود، اين وسيله ابداع شد.

وي اظهار داشت: با اينكه براي جلوگيري از صدمات مورد اشاره و كاهش عوارض ناشي از اين مصدوميت‌ها آتل‌هاي مختلفي وجود دارد اما آتل جديد ويژگي و اولويت برتر و قابل قبولي دارد.

حسيني افزود: آتل‌هاي موجود فشار ناخواسته‌اي را به عضو آسيب ديده وارد مي‌كنند ولي در اين نوع آتل جديد عضو آسيب ديده در داخل مايعي كه از حل شدن پودر ويژه‌اي در آب تهيه مي‌شود ثابت و با انعقاد مايع آتل، عضو بدون كوچك‌ترين حركت در داخل آن گير افتاده و پس از چهار تا پنج دقيقه بي‌حركت مي‌شود.

وي در تشريح مزاياي اين اختراع گفت: ثابت نگهداشتن مطلق عضو بدون كوچك‌ترين حركت از زمان حمل مصدوم، عبور كامل اشعه ايكس براي عكسبرداري از عضو آسيب ديده، طبي بودن ماده آتل و عدم آسيب شيميايي و حساسيت رساني به زخم باز همچنين سهولت در باز كردن آتل در اورژانس و اتاق عمل از ويژگي‌هاي اين اختراع جديد است.

اين اختراع در اداره كل ثبت شركت‌ها و مالكيت صنعتي به شماره 66060به ثبت رسمي رسيده است.

 

 

نظر شما