يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۸:۰۰
کد خبر: ۳۵۰۵۸
|
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۷
معمولا درايام نوروز و در هنگام سفر هاي نوروزي مصرف سبزي ها كه از گروه هاي غذاي اصلي هستند ، كمتر مي شود.

به گزارش شهر، دكتر زهرا عبداللهي با بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ سبزي ها به علت داشتن ويتامين ها، مواد معدني، آنتي اکسيدان ها، و فيبرها نقش مهمي در پيشگيري و درمان انواع سرطان ها، بيماري هاي قلبي عروقي، سکته مغزي، پوکي استخوان، ديابت نوع 2 و چاقي دارند.

وي افزود: سبزي ها به دليل داشتن فيبر باعث افزايش حرکات روده مي شوند و بدين ترتيب از يبوست جلوگيري كرده همچنين فيبرها با کاهش فشار درون روده ، از بيماري هايي چون هموروئيد و ديورتيکولوز جلوگيري مي کنند.

دكتر عبداللهي با اشاره به اين كه ميوه ها و سبزي ها نقش محافظتي مهمي در ابتلا به سرطان کولون و رکتوم دارند،‌ تصريح كرد:‌ در ايام نوروز مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده معمولا درميهماني ها مصرف مي شوند كه با مصرف سبزي ها و سالاد  ميزان جذب چربي غذا كاهش پيدا مي كند.

به گفته وي، املاح معدني مانند كلسيم ، منيزيوم ، فسفر ، آهن ، روي  و سلنيوم از جمله مواد معدني بسيار ارزشمندي است كه در سبزيجات يافت مي ‌شوند و تأثير زيادي بر سلامت افراد دارند.

معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه تصريح كرد:‌ درطول سفر هاي نوروزي كه معمولا سبزي وسالاد سالم ممكن است در دسترس نباشد مي توان از گوجه فرنگي و خيار دركنار غذاها استفاده كرد.

وي همچنين به هموطنان توصيه كرد: در ايام نوروز براي جلوگيري از افزايش وزن و چاقي مصرف روزانه 4-3 واحد از گروه سبزي ها را فراموش نكنند زيرا مي توانند از ابتلا به انواع بيماري ها جلوگيري كنند.


نظر شما