به گزارش «شهر» به نقل از راديو تلويزيون دولتي آلمان،گرسنگي در جهان به مرز يک ميليارد نفر از جمعيت کرهخاکي رسيده است. جنگهاي منطقه اي، بحران اقتصادي و مالي جهاني و افزايش بهاي مواد غذايي و انرژي، از جمله دلايل عمدهي گسترش بيسابقه گرسنگي جهاني است.
دو نهاد "سازمان جهاني خواربار و کشاورزي و برنامه تغذيه جهاني که متعلق به سازمان ملل است، گزارش خود را در اجلاس رم در مورد وضعيت گرسنگي در جهان ارائه دادند. بر اساس اين گزارش، حدود يک ميليارد و 20 ميليون نفر در سطح جهان، يعني از هر شش نفر يک نفر، دچار سوءتغذيه هستند.
ژاک ديوف، رئيس سازمان جهاني خواربار و کشاورزي، در اين زمينه گفت که اين سوءتغذيه «تمامي کشورهايي را در بر ميگيرد که مردمانشان همچون گذشته از گرسنگي رنج ميبردهاند و ياريرساني نداشتهاند».
بخش عمدهي گرسنگان انسانيهايي هستند که در کشورهاي در حال رشد در حوزه آسيا و اقيانوسيه زندگي ميکنند. در اين حوزه حدود 642 ميليون نفر دچار سوءتغذيه هستند. اين رقم در سرزمينهاي جنوب صحرا در آفريقا به 265 ميليون، در آمريکا لاتين به 53 ميليون، در خاورميانه و شمال آفريقا به 42 ميليون نفر ميرسد. در کشورهاي صنعتي 15 ميليون نفر از گرسنگي رنج ميبرند.
بر اساس گزارش دو نهاد بينالمللي خواربار و تغذيه، علت افزايش شمار گرسنگان در جهان، پيش از هر چيز بحران اقتصادي و مالي جهاني است. از پيامدهاي اين بحران، برآمدن يک بحران جهاني مواد غذايي است که طي آن قيمت مواد اوليهي غذايي سير صعودي پيدا کرده است.
ولي پيش از بروز اين دو بحران، شمار انسانهايي که دچار سوءتغذيه شده بودند، طي دههي جاري سيري فزاينده داشته است. از سوي ديگر، از ميزان کمکهاي توسعه و عمران که براي رونق اقتصاد کشاورزي در نظر گرفته شده بود، به طور چشمگيري کاسته شده است.
ژاک ديوف، رئيس سازمان جهاني خواربار و کشاورزي، در مورد بحران جهاني اقتصاد گفت: «رؤساي دولتها به طور قاطع نسبت به بحران مالي و اقتصادي جهاني واکنش نشان دادند و در مدتي کوتاه ميلياردها دلار جمعآوري کردند». ديوف افزود: «امروز چنين قاطعيت پيگيري نيز ضروري است تا بتوان به مبارزه با فقر و گرسنگي وارد عمل شد». از نظر وي، براي «ريشهکن کردن هميشگي گرسنگي» فقط ارادهي سياسي نيازي است که امروز وجود ندارد.
گزارش "سازمان جهاني خواربار و کشاورزي" و "برنامه تغذيه جهاني" روز جمعه انتشار عمومي يافت. در طول يک هفته، 300 کارشناس بينالمللي در اجلاس خود در رم که مرکز "سازمان جهاني خواربار و کشاورزي" است، در مورد تأمين غذايي جمعيت زمين در سال 2050 به بحث و رايزني پرداختند.
بنا به ارزيابي سازمان ملل، جمعيت کرهي خاکي از6 ميليارد و 800 ميليون امروز، به 9 ميليارد و يکصد ميليون در سال 2050 خواهد رسيد. بر اين اساس براي تأمين غذايي اين جمعيت بايد 70 درصد بر ميزان مواد غذايي موجود امروز افزود. يک ميليارد تن بايد بر ميزان توليد غلات تا سال 2050 افزود. توليد کنوني 2 ميليارد و يکصد ميليون تن است. توليد گوشت بايد از 200 ميليون به سطح 470 ميليون تن برسد.
رئيس سازمان جهاني خواربار و کشاورزي گفت که توليد بايد در آنجايي افزايش يابد که بدان نياز فوري وجود دارد. پيش از همه بايد کشاورزان کوچک، زنان و خانههاي روستايي و دسترسي آنها به زمين کشاورزي،آب آشاميدني و بذر پرکيفيت را در کانون پروژههاي توسعه و عمران قرار داد.
بر اساس ارزيابي سازمان جهاني خواربار و کشاورزي، سرمايهگذاري در حوزه کشاورزي بايد از سطح 7 ميليارد و 600 ميليون دلار امروز، به سطح 44 ميليارد دلار برسد.