چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳
ساعت : ۰۳:۲۳
کد خبر: ۷۱۵۲۱
|
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۲
در یکصد و هشتمین گفتمان هنر و معماری مطرح می‌شود
یکصدوهشتمین گفتمان هنر ومعماری، به هنر معماری عصر تیموری اختصاص دارد که در 20 آذر در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار خواهد شد.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای دینی امام علی(ع)، سبک معماری تیموری با مشخصه‌های آشنای خود، توسط معماران برجسته ایرانی و دیگر کشورها، از همان دوره تیمور و از سمرقند آغاز شده بود.

از قوام الدین شیرازی نام آورترین معمار این عصر، مسجد گوهرشاد در حریم حرم رضوی (ع) از نمونه شاهکارهای معماری این دوران در ایران امروزی باقی مانده است. اما آثار معماری باقیمانده در ازبکستان و افغانستان به ویژه در سمرقند، بخارا و هرات، شکوه و عظمت هنر این دوره را آشکارتر می سازد. میراث هنری تیموریان، آنچنان پرشکوه و استوار است که پژوهشگران هنر، این دوره را که صاحب سه مرکز پر رونق هنری (هرات، شیراز و تبریز) است، اوج شکوفایی هنر می‌دانند.

در این عصر هنرهای زیبا، چون نگارگری، خوشنویسی، صحافی و جلد سازی و هنر معماری چنان بنیان مستحکمی یافت که دوران صفویه را دنباله روی این عصر می شمارند. اشتیاق تیمور به ساخت بناهای باشکوه و اصرار وی بر اعزام معماران چیره دست از سرزمین های تسخیر شده، موجب شد هنر معماری از روزگار خود تیمور، رونق و جلوه خاصی بیابد. بویژه در سالهای پایانی عمر به حد توهم آمیز به احداث کاخ ها و باغ های مجلل علاقه نشان می داد. ناگفته نماند که در این ایام میل به جنگ و خونریزی و فتوحات بیشتر هم کماکان در او زنده بود. از میراث معماری تیموریان (باقیمانده در ایران)، علاوه بر مسجد گوهرشاد می توان از مدرسه غیاثیه خرگرد، مجموعه امیرچخماق یزد، مدرسه پریزاد، مدرسه دودر، زیارتگاه مسجد مولانا و ... نام برد.

یکصد و هشتمین گفتمان هنر و معماری، به هنر عصر تیموری اختصاص دارد که در آن نسیم ایرانمنش، حسین سلطان زاده، شهریار سیروس و مهدی مقیسه سخن خواهند گفت و با نمایش فیلم همراه است.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت حضور در این برنامه ساعت 16 روز 20 آذر به نشانی خیابان ولی‌عصر(عج)، روبروی بزرگراه نیایش، بلوار اسفندیار مراجعه کنند.

نظر شما