دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۹:۵۴
کد خبر: ۸۰۶۱۷
|
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۶
در نشست تخصصی نمایشگاه یاد یار مطرح شد
مصطفی رحماندوست در نشست تخصصی نمایشگاه یاد یار مهربان گفت: مدارس پرورش دانش آموزان را از یاد برده‌اند و فقط به فکر آموزش آن‌ها هستند و متاسفانه این حوزه هم در آموزش نمره محور خلاصه شده است.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سومین نشست تخصصی نمایشگاه یاد یار مهربان با عنوان «ارزیابی نمایشگاه یاد یار مهربان از منظر نهاد‌ها و تشکل‌های بیرونی» با حضور مصطفی رحمان دوست نویسنده و ناشر کودک و نوجوان، محمد مجری ساز طوسی رئیس تعاونی ناشران کودک و نوجوان، سید علی کاشفی خوانساری، عضو انجمن مدیران مطبوعات کودک و دکتر نیکنام حسین‌پور مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار بوستان گفت‌وگو برگزار شد. 
  
در این نشست رحماندوست با اشاره به توجه بیشتر مدارس به آموزش و از یاد بردن پرورش دانش آموزان، بیان کرد: مدارس ما بیشتر از اینکه به فکر پرورش دانش آموزان باشند به فکر آموزش آن‌ها هستند و متاسفانه آموزش هم در حوزه نمره محوری خلاصه شده است. 
 
وی افزود: در سال‌های آغازین جشنواره پیشنهاد دادیم که کتاب غیردرسی هم به طور رسمی وارد مدارس شود، که چندان مورد استقبال قرار نگرفت. 
 
رحماندوست با انتقاد از نحوه استفاده کتاب‌های اهدایی در مدارس عنوان کرد: متاسفانه گاهی اوقات مشاهده می‌شود که مدیران و مربیان مدارس با انتخاب و خرید کتاب‌های لوکس نمایشگاه از آن به عنوان هدیه برای دانش آموزان استفاده می‌کنند در حالی که نیت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از هدیه کتاب، تجهیز کتابخانه‌های مدارس است. 
 
در ادامه طوسی با اشاره به مزایای نمایشگاه برای مدارس ادامه داد: این نمایشگاه کمک چشمگیری به تجهیز کتابخانه‌های مدارس می‌کند، اگر کتاب غیردرسی به تدریج وارد کتابخانه‌ها شود به بالا بردن سرانه مطالعه دانش آموزان کمک می‌کند و باعث رونق هر چه بیشتر صنعت نشر در بین ناشران می‌شود. 
   
در ادامه حسین‌پور مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از نمایشگاه امسال بیان داشت: نمایشگاه یاد یار مهربان نیاز به پوست‌اندازی دارد و این بسیار محسوس است اگر به غرفه‌ها نگاه کنیم می‌بینیم که گزینش کتاب‌ها چندان تخصصی نبوده و کار‌شناسی برروی آن‌ها صورت نگرفته است. 
 
وی ادامه داد: باید مشارکت آموزش و پرورش و مدیران مدارس در انتخاب کتاب‌های عرضه شده به نمایشگاه بیشتر باشد.
  
مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید قبل از نمایشگاه فهرست کتاب‌ها تهیه و به مدارس ارسال شود تا معلمان و مربیان هم در انتخاب کتاب‌ها نظر خود را بدهند. 
  
حسین‌پور ادامه داد: اینکه ما این نمایشگاه را به تهران منحصر کنیم، ظلم به عدالت اجتماعی است، باید در شهرستان‌هایی که پتانسیل برگزاری این نمایشگاه دارند نیز توجه شود هرچند که برگزاری این نمایشگاه در شهرستان‌ها نیاز به عزم ملی دارد. 
  
در ادامه کاشفی عضو انجمن مدیران مطبوعات کودک و دکتر نیکنام حسین‌پور مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان هدف از برگزاری نمایشگاه اظهار داشت: فکر می‌کنم هدف نهایی از برگزاری این نمایشگاه افزایش میزان مطالعه دانش آموزان باشد اما این هدف اگر صرفا به کتاب منحصر شود درست نیست. 
 
وی افزود: مطبوعات می‌تواند بسیار نقش بهتری در افزایش مطالعه کودکان و نوجوانان داشته باشد. 
عضو انجمن مدیران مطبوعات کودک ادامه داد:‌ گاه دیده شده که برخی از مجله‌ها از نظر کیفی از بسیاری از کتاب‌ها بهتر هستند در حالی که قیمت آن‌ها هم بسیار کمتر از کتاب است، حال این پرسش پیش می‌آید که در راستای هدف برگزاری نمایشگاه چرا مطبوعات و مجله‌ها حذف می‌شوند؟ 
 
کاشفی افزود: پیشنهاد می‌کنم از سال آینده به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران شاهد حضور مطبوعات و مجلات کودک و نوجوان در نمایشگاه باشیم. 
  
رحماندوست در ادامه به نقش نویسنده در تبلیغ کتاب خود گفت: بسیار خوب است که نویسنده‌ها به مدارس بروند و کتاب خود را تبلیغ کنند، نویسنده باید در به دست آوردن بازار برای تالیفاتش مشارکت داشته باشد. 
 
وی ادامه داد: می‌توان گفت توزیع نمایشگاهی توزیع اساسی نیست، حتی نمایشگاه تهران که بسیار بزرگ است به این دلیل به وجود آمده که بخشی از خلاء توزیع را پوشش دهد. 
رحماندوست در ادامه بیان کرد: راهی برای اطلاع رسانی کتاب‌های خوب به مدیران و مربیان در کشور وجود ندارد، باید نهادهایی به وجود آید که کتاب‌ها را تایید کنند و کم کم اعتماد مردم به آن‌ها جلب شود. 
 
حسین‌پور در ادامه در خصوص ایجاد نیاز به مطالعه در مدارس گفت: باید در مدارس احساس نیاز به مطالعه غیردرسی را ایجاد کنیم و نیاز به غرفه کتاب در محیط‌های آموزشی مثل نیاز به بوفه که جز نیازهای اولیه مدارس است، محسوس باشد. 
 
وی در پایان این نشست با انتقاد از وجود چند ناشر در یک غرفه گفت: به نظر من این نحوه برگزاری حتما نیاز به اصلاح دارد. این درست نیست که چند ناشر در یک غرفه حضور داشته باشند، هر انتشارات هویتی دارد که به این موضوع اصلا توجه نشده است.
نظر شما