کد خبر: ۱۴۳۷۲۲

حضور ۴۵ عکاس ایرانی در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی عکس چین

نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی عکس هنری چین در شهر جوهای در حالی در حال برگزاری است که ۸۰ عکس از عکاسان ایرانی در رویداد روی دیوار رفته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از خبرگزاری مهر، نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی عکس هنری چین با کیوریتوری «جنگ گنگشن» در شهر جوهای در حالی در حال برگزاری است که ۸۰ عکس از عکاسان ایرانی در بخش مسابقه این رویداد به نمایش درآمده است و ایران به عنوان بخش ویژه این نمایشگاه در این رویداد مورد تقدیر قرار گرفت است.

نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی عکس هنری چین به مدت ۲ ماه در موزه هنر گو یوان (Gu yuan) به برپاست. در این دوره از عکس هنری چین که به همت انجمن عکاسان چین و فدراسیون هنر و ادبیات برگزار شده، ۶۴۰ عکس از عکاسان ایرانی به بخش مسابقه این رویداد ارسال شد که پس از داوری ۸۰ عکس از ۴۵ عکاس ایرانی به مسابقه این رویداد راه یافتند.

در این دوره در بخش عمومی نمایشگاه ۲۷۶ عکس به نمایش درآمد که ۱۱۲ عکس از عکاسان خارجی و ۱۶۴ عکس از عکاسان چینی است. همچنین در بخش ویژه نمایشگاه نیز عکس‌هایی از پنج عکاس ایرانی به نمایش درآمده است.

آلیان سایاگ از مرکز هنری پمپیدو، کارلوس جاندرا رئیس انجمن عکاسان برزیل، کلاوس ملنتین رئیس سابق انجمن عکاسان حرفه‌ای آلمان، کو کنگ من رئیس انجمن عکاسان ماکائو، جان ون دروالت رئیس سابق انجمن عکاسان آفریقای جنوبی به عنوان داوران بین‌المللی در کنار تعدادی از عکاسان حرفه‌ای چین انتخاب عکس‌های این دوره از عکس هنری چین را برعهده داشته‌اند.

نوزدهمین دوره عکس هنری چین، علاوه بر بخش عمومی دارای دو بخش ویژه یکی مهمان افتخاری کشور فرانسه که به دلیل میزبانی بازی‌های المپیک انتخاب شده بود و مرکز هنری پمپیدو کیوریتوری این بخش را برعهده داشت.

کشور ایران به عنوان مهمان ویژه این دوره دعوت شده و بخش اصلی نمایشگاه را به‌خود اختصاص داده است. در این بخش با عنوان «ایران بی‌مرز، سرزمین آفتاب و شعر» با کیوریتوری ندا ریحانی ۴۰ عکس از طبیعت و فرهنگ ایران از پنج عکاس ایرانی به نمایش درآمد.

این بخش در فضای بیش از هزار متر میزبان عکس‌هایی از معرفی نقاط بکر و تنوع فرهنگی ایران به مخاطبان عرضه شده است.

به گفته ندا ریحانی نمایشگاه‌گردان بخش ایران در نمایشگاه، اختصاص چنین فضایی برای نمایش آثار هنرمندان ایرانی در رویدادهای بین‌المللی بی‌سابقه است و اتفاقاً بخش ایران در این رویداد با استقبال خوب از سوی برگزارکنندگان و بازدیدکنندگان قرار گرفت. حضور ایران در این رویداد بسیار قدرتمند بود و از ایران دعوت شده تا در دوره‌های آتی نیز حضور پررنگی در این نمایشگاه داشته باشد.

به گفته وی، با توجه به اینکه ایران در دهه‌های اخیر به عنوان یکی از مقاصد گردشگری چینی بدل شده است، بسیاری از چینی‌ها علاقمند هستند که درباره ایران و فرهنگ و هنر آن بیشتر بدانند، باید از فرصت برگزاری این نمایشگاه‌ها استفاده کرد.

روسیه، برزیل، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و ایران بیشترین تعداد عکس را به نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی عکس چین ارسال کرده‌اند.

گو کایوو کیوریتور بخش عمومی نمایشگاه در مورد شکل‌گیری این دوره از نمایشگاه بین‌المللی عکس چین گفت: نمایشگاه بین‌المللی عکس هنری چین، مهم‌ترین برند بین برنامه‌های سالیانه انجمن عکاسان چین است این نمایشگاه در سال ۱۹۸۱ توسط وزارت فرهنگ و گردشگری جمهوری خلق چین شکل گرفت. بعد از ۴۳ سال پیشرفت و تجربه مستمر به صورت موفق در نوزده دوره به عنوان قدیمی‌ترین و مهم‌ترین رویداد تبادل عکس هنری در چین به شمار می‌رود. نوزدهمین دوره، این رویداد در سه بخش عکاسی مستند، هنری و بخش اشتیاق) برگزار شد و فراخوان آن در تابستان ۲۰۲۳ به ۶ زبان منتشر شد که بعد از ۹ ماه از انتشار این فراخوان ۱۶۰ هزار عکاس و ۳۴۰ هزار عکس از ۱۲۳ کشور دنیا شرکت کرد که این تعداد رکورد جدیدی از تعداد ثبت نام و کشورهای شرکت‌کننده است. در نهایت ۲۷۶ عکس توسط ۱۶ نفر اعضای هیأت داوری بین‌المللی انتخاب شد.

گو کایوو بیان کرد: این آثار طیف متنوعی از کشورها و مناطق را در بر می‌گیرند و محتوای غنی، موضوعات متنوع و کثرت گرایی هنری را به نمایش می‌گذارند. آن‌ها به طور عینی نتایج تحقیق و تمرین عکاسان در زمینه هنر عکاسی را در کشورهای مختلف به نمایش می‌گذارند و در عین حال تبادل، ادغام و توسعه را در قلمرو فرهنگ عکاسی بین‌المللی تقویت می‌کنند.

شیان‌یانگ جان عضو هیأت مدیره و نایب رئیس فدراسیون هنر ادبیات چین نیز ضمن قدردانی از حضور ایران به عنوان می‌همان ویژه اظهار داشت که این برای نخستین بار است که نمایشگاهی در این چنین سطحی از ایران را میزبانی می‌کنیم که تصاویری شگفت‌انگیز از این سرزمین را به نمایش می‌گذارد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه ها- پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۴

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴

خوانش نمایشنامه «راز پروانه‌ها» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

فرشته‌ها شبیه «فرشته‌»اند؛ آقازاده‌ها این دختر را خوب بشناسند