کد خبر: ۷۱۴۳۵

گزیده‌ شعر‌های آخماتووا منتشر شد

احمد پوری از چاپ ترجمه‌ گزیده‌ شعر‌های آنا آخماتووا خبر داد.

به گزارش شهر، این مترجم درباره این کتاب گفت: گزیده‌ مفصلی از شعر‌های آنا آخماتووا را در کتاب «سایه‌ای در میان شما» تدوین و ترجمه کرده‌ام که اخیر در نشر نگاه منتشر شده است. این مجموعه گزیده‌ای حجیم از شعرهای آنا آخماتوواست که به انتخاب خود من در این مجموعه گردآوری و ترجمه شده است. این مجموعه همراه با یک بیوگرافی و آلبوم عکس از این شاعر منتشر شده است.

او درباره‌ انگیزش از به دست دادن ترجمه‌ای دیگر از سروده‌های این شاعر مطرح روس توضیح داد: انتخاب و ترجمه‌ شعر‌های بیش‌تر از آنا آخماتووا چند دلیل داشت؛ نخست آن‌که آثار این شاعر ارزش آن را داشت که منتشرنشده‌هایی از شعر‌هایش را به فارسی ترجمه کنم، الآن دنیا در این شکی ندارد که یکی از بزرگ‌ترین شاعران قرن بیستم آنا آخماتوواست. دوم این‌که استقبال خیلی زیاد از ترجمه‌ پیشین من از سروده‌های این شاعر در نشر چشمه مرا راغب کرد این نیاز جامعه را پاسخ دهم. دیگر آن‌که یک منبع جدید از ترجمه‌ سروده‌های این شاعر به زبان انگلیسی به دستم رسید که دربرگیرنده‌ مجموعه‌ آثار او بود و در انتخاب و ترجمه‌ شعر‌ها از این منبع استفاده کردم.

پوری همچنین اظهار کرد: این کار دشواری‌های خاص خودش را داشت، زیرا شعر‌های متعدد با لحن و مضمونی متفاوت بود، از این‌رو در این ترجمه‌ها مخاطب فقط با شعر‌های عاشقانه روبه‌رو نمی‌شود، بلکه شعر‌هایی با مضمون‌های دیگر هم هست، از آن‌ جمله مرثیه‌ معروفش را که برای فرزندش گفته است؛ با این‌حال نباید از یاد برد که آنا آخماتووا شاعر عاشقانه‌هاست.

آنا آخماتووا با نام اصلی آنا آندرییوا گارینکو - شاعر و نویسنده‌ روس - یکی از بنیان‌گذاران مکتب شعری آکمه‌ئیسم بود که در سال 1889 در نزدیکی بندر ادسا به دنیا آمد. بن‌مایه‌های شعرهای او را گذر زمان، خاطرات و یادبودهای گذشته، سرنوشت زن هنرمند و دشواری‌ها و تلخی‌های زیستن و نوشتن در زیر سایه‌ استالینیسم تشکیل می‌دهد. این شاعر روس پنجم مارس سال 1966 در بیمارستان دمو ددوو در حوالی مسکو درگذشت و چند روز بعد جنازه‌ او را با هواپیما به لنینگراد بردند و در این شهر به خاک سپرده شد.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
هفتاد و هشتمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «گیر سه‌پیچ به نویسنده‌ها»
اجرای نمایش «آفِلین» در فرهنگسرای ولاء
سنتور کودک رونمایی شد؛ شرح یک تجربه با عشق
نمایش و نقد فیلم «بندباز» در فرهنگسرای ارسباران
چالش بی‌تفاوتی کارمندان فرهنگی به سینما به عنوان یک رسانه تأثیرگذار- محمد فرج‌زاده
داوران بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر «شهر» معرفی شدند
بانوان و ساز دف در دهه‌های اخیر- محسن سپهرپور
سومین محفل ادبی مهر در خانه‌موزه‌ دکتر علی شریعتی
شهر روی پرده؛ نهمین جشنواره فیلم شهر با محوریت فیلمنامه‌های شهری آغاز می‌شود
انتشار فراخوان چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر در ۶ بخش
اعلام اسامی آثار مستند نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر
معرفی داوران بخش فیلم‌های کوتاه داستانی جشنواره فیلم شهر
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۴
سینمای ایران از سایکودرام می‌ترسد؛ «لاک‌پشت» خلاف جریان است
کارگاه تخصصی آموزش شعر کودک و نوجوان در باغ کتاب برگزار می‌شود
رویداد دانش‌آموزی «لوکیشن ۲» در فرهنگسرای ولاء
گروه موسیقی «سپهر آذر» و «ضرب‌آهنگ رسا» در شب موسیقی ارسباران
ورک‌شاپ نقاشی «درخت پاییزی» در نگارخانه آبی فرهنگسرای امید
اعلام اسامی آثار کوتاه داستانی نهمین جشنواره فیلم شهر
نمایشگاه آثار حجمی «پازل من کامل است» در نگارخانه فرهنگسرای ابن‌سینا
حضور «رابین هود» از ۲۰ آبان در تالار وحدت
مستانه مهاجر و علی اوجی از جشنواره فیلم شهر حکم گرفتند
اکران یک فیلم با چاشنی انفجار
«جادوی کلمات» ویژه‌ی نوجوانان علاقمند به نویسندگی در کتابخانه علامه جعفری
پوستر سی‌وسومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منتشر شد