دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۲:۲۰
کد خبر: ۱۰۸۵۱۵
|
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
به مناسبت روز بازگشت آزادگان انجام می‌شود
معرفی سه کتاب از خاطرات آزادگان به مناسبت 26 مردادماه روز بازگشت آزادگان ایرانی است که پس از سال‌ها تحمل اسارت به آغوش میهن بازگشتند.

معرفی 3  کتاب‌ از خاطرات آزادگان///به گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی فرهنگ و هنر، کتاب آن بیست و سه نفر به نویسندگی  احمد یوسف زاده که از سوی نشر اسوه مهر منتشر شده است،

رهبر معظم انقلاب کتاب آن بیست و سه نفر تقریظ نوشته اند کتاب روایت هشت ماه از اسارت نه‌ساله‌ی یکی از همین ۲۳ نفر است که رژیم بعث و صدام حسین سعی داشت از این نوجوانان، با سواستفاده و فشار روانی، علیه ایران برداشت های تبلغاتی کند.

بین اسرای ایرانی بیست و سه نفر از بقیه سن و سال کمتری داشتند. نوجوانانی که بین ۱۳ تا ۱۷ سال سن داشتند و اکثراً از تیپ ثارالله کرمان اعزام شده بودند و در اردیبهشت ۱۳۶۱ در جریان جنگ ایران و عراق و در مرحله مقدماتی عملیات بیت‌المقدس در مناطق مختلف جبهه اسیر شدند.

در بخشی از کتاب می خوانیم؛

«شب جمعه بود. صالح تا نیمه‌شب زیر پتو ماند و به اخبار و برنامه‌های رادیوی ایران گوش داد. حیاط زندان خلوت شده بود.

به‌جز نگهبان ورودی همه خواب بودند. از زندان کناری هم هیچ صدایی نمی‌آمد. ما همچنان بیدار مانده بودیم که صالح از زیر پتو بیرون بیاید و بگوید از رادیو چه شنیده است. سرانجام صالح گوشه‌ی پتو را بالا زد. وقتی مطمئن شد نگهبان‌های عراقی خوابند، از ما خواست بی‌سروصدا فقط کمی به او نزدیک بشویم. شدیم. صالح، صدای رادیو را اندکی بیشتر کرد. می‌خواست ما هم بشنویم آنچه خودش داشت می‌شنید. صدای حزینی از رادیو شنیده می‌شد. پخش مستقیم دعای کمیل بود از مهدیه‌ی تهران. دعاخوان که رسیده بود به آخرین فراز دعای کمیل، شروع کرد به دعا کردن تا رسید به اینجا که «خدایا به‌حق زندانی بغداد، امام موسی کاظم، الساعه وسیله‌ی استخلاص همه‌ی زندانیان اسلام را، مخصوصا آن عزیزانی که در زندان‌های بغدادند فراهم بفرما!» مردم در مهدیه‌ی تهران آمین گفتند و در زندان بغداد اشک در چشمان ما حلقه زد...»

کتاب جشن حنابندان

کتاب جشن حنابندان به روایت محمدحسین قدمی که از سوی نشر سوره مهر راهی بازار شده است.

کتاب «جشن حنابندان» شامل ۲ گزارش از دو عملیات در مناطق جنوب و غرب کشور است که محمدحسین قدمی این گزارش ها را از میان خاطرات رزمندگان «لشگر ۲۷ محمد رسول الله» گردآوری کرده است.

گزارش اول کتاب در طول عملیات کربلای ۵ نوشته شده و گزارش دوم آن که مربوط به عملیات بیت المقدس 4 و در مناطق غربی کشور و بخشی از خاک عراق است، به سفارش شهیدسیدمرتضی آوینی و برای مجموعه «روایت فتح» نوشته شده است.

کتاب در گزارش اول که مربوط به وقایع ۱۰ آذر ۱۳۶۵ تا ۹ بهمن ۱۳۶۵ است سعی می کند مراحل ثبت نام و اعزام به جبهه، آماده شدن و آموزش دیدن در پادگان، نحوه آشنایی نویسنده با همرزمانش، توضیحاتش از شب ها و روزهای اردوگاه، نامه های بچه های دبستان به رزمندگان، شوق شان برای رفتن به مناطق عملیاتی و لحظه شماری برای اعزام به خط مقدم و روحیات و فضایل اخلاقی رزمندگان را گزارش کند.

در بخش دوم کتاب که مربوط به وقایع اول آذر ۱۳۶۶ تا ۱۳ فروردین ۱۳۶۷ است، نویسنده موضوعاتی همچون عملیات والفجر 5 و اوضاع و احوال شهر حلبچه، فرماندهان و مناطق عملیاتی، آسیب دیدن چشم هایش، شهادت رزمندگان و وصیت نامه هایشان و خداحافظی اش از جبهه را شرح داده است.

رهبر معظم انقلاب در تقریظی بر این کتاب نوشته اند: «روز و شبی چند در لحظه های پیش از خواب، در فضایی عطرآگین و مصفا و در معراج شور و حالی که سطور و کلمات نورانی این کتاب به خواننده خود عطا می کند، سیر کردم و خدا را سپاس گفتم، هم بر آن قطره ی عشقی که در جان این نویسنده افکنده و چنین زلال اندیشه و ذوقی را بر قلم او جاری ساخته است و هم بر آن دست قدرتی که نقشی چنان بدیع و یکتا بر صفحه تاریخ معاصر پدید آورده و صحنه هایی که افسانه وار از ذهن و چشم بشر این روزگار بیگانه است، در واقعیت زندگی این نسل از ملت ایران نقش زده است ... له الحمد حمد الحامدین ابدا آلابدین.»

 کتاب زندگی و مبارزات حجت‌الاسلام علی‌اكبر ابوترابی

کتاب زندگی و مبارزات حجت‌الاسلام علی‌اكبر ابوترابی به روایت جواد عاملی که ازسوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده است.

 حوم حجت‌الاسلام سیدعلی‌اكبر ابوترابی فرزند روحانی مبارز قزوین مرحوم حجت‌الاسلام سیدعباس ابوترابی در كنار پدر نقش مهمی در شكل­گیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایفا كرد. این مجاهد والامقام، علاوه بر مبارزات انقلابی با رژیم پهلیوی، بعد از انقلاب اسلامی به‌ویژه در دفاع مقدس نیز نقش و جایگاه قابل توجهی دارد. دوران اسارت و نقشی كه او در هدایت و رهبری معنوی آزادگان سرافراز در زندان‌های مخوف رژیم بعثی ایفا كرد، منحصربه‌فرد است تا جایی که "سید آزادگان" لقب گرفت.

این اثر در پنج فصل به زندگی و مبارزات حجت‌الاسلام ابوترابی می‌پردازد. در فصل اول به موضوعاتی همچون خانواده، تحصیلات، نحوه ورود به حوزه علمیه و آشنایی وی با مبارزانی همچون شهیدان بهشتی و مفتح پرداخته می‌شود. فصل دوم به طور مبسوط به مبارزات انقلابی سید علی‌اکبر ابوترابی اختصاص یافته است. فصل سوم فعالیت‌ها و اقدامات وی در دوران پیروزی انقلاب اسلامی را مورد واکاوی قرار می‌دهد. جنگ تحمیلی و ماجرای رزمندگی و اسارت حجت‌الاسلام ابوترابی در فصل چهارم روایت می‌شود. فصل ششم نیز با عنوان دوران اسارت به نقش سید آزادگان در انسجام و مدیریت اسرای ایرانی در زندان‌های رژیم بعثی می‌پردازد که فصل مشبعی از این اثر را شامل می‌شود. در قسمت‌های پایانی کتاب به فعالیت‌ها و خدمات او پس از آزادی از اسارت و همچنین رحلت شهادت‌گونه وی اشاره شده است.

نظر شما