جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۲:۲۷
کد خبر: ۱۱۸۶۰۰
|
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
شاعران در نشستی صمیمی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید بر لزوم توجه به وضعیت شعر، خود را در جامعه هنری مظلوم دانستند. وزیر اشاد هم در این نشست با تاکید بر تقویت انجمن‌های ادبی گفت: رویکرد ما این است که دور از نگاه ویتریتی و‌ مناسبتی، به حوزه شعر و ادب به عنوان بخش اصلی حوزه فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی توجه کنیم.
انجمن‌های ادبی تقویت می‌شوند /شاعران در جامعه هنری، مظلوم واقع شده‌اندبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعدازظهر شنبه(27 شهریورماه) در نشست با اصحاب شعر و ادب با عنوان «خلوت انس» که در تالار وحدت برگزار شد، با گرامیداشت روز شعر و ‌ادب فارسی اظهار داشت: میراث بزرگ زبان فارسی با شعر حفظ شده است و شاعران، حافظان فرهنگ ما بوده اند. پس از ورود اسلام به برخی کشورها بسیاری از مناطق اسلامی که امروز به عربی سخن می‌گویند در اصل به زبان‌های دیگر حرف می‌زدند، اما ایرانی‌ها با وجود عشق به اسلام و قرآن، هویت خود را با زبان فارسی حفظ کردند.

وی ادامه داد: امروز وقتی از هویت ایرانی حرف می زنیم ‌اولین‌ مولفه آن همین زبان‌فارسی است، قدرت زبان شعر و ادب که برای همه ما یک میراث فکری و فرهنگی مشترک به وجود آورده امروز دارای یک قلمرو‌ وسیع با جغرافیای انسانی است که از افغانستان گرفته تا پاکستان و تاجیکستان شاهد زبان و ادب فارسی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به تاجیکستان خاطرنشان کرد: یکی از نقاط مشترک فرهنگی ما با تاجیکستان زبان فارسی است و پدر شعر فارسی، رودکی بزرگ که از دیگر اشتراکات فرهنگی ماست در این کشور مدفون است و امیدوارم در آینده محافل شعر و ادب با ادبای این کشور برگزار شود.

اسماعیلی یادآور شد: بنای دولت مردمی این است که در حوزه هنرهای اصیل ایرانی یک بازنگری داشته باشد. ما تلاش می کنیم نگاهی که هنر را به یک موضوع ویترینی تقلیل می‌دهد بشکنیم، حوزه شعر حوزه‌ای است که احساس همزبانی و تعلق به آن داریم و در دولت یکی از رویکردهای ما تقویت انجمن‌های ادبی است. خیلی از عزیزان حاضر در این نشست، حاصل تشکل ها و انجمن‌های ادبی هستند، بنابراین باید ساختار و بودجه مناسب را برای این ‌کار در نظر بگیریم.

وی با اشاره به اینکه امام‌راحل و رهبر معظم انقلاب نیز دارای قریحه شعر هستند، افزود: انقلاب اسلامی به لو‌ازم شعر پایبند بوده و هست و این نشست را در اصل تجلیل دولت مردمی و  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از ادبا و شعرا می دانم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد به دور از نگاه ویتریتی و‌ مناسبتی به عنوان بخش اصلی حوزه فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی به حوزه شعر و ادب توجه کنیم. این حوزه بزرگان بسیاری دارد و همه  سلیقه‌ها می‌توانند در شعر و ادب حس همزبانی داشته باشند.

این نشست که به میزبانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران در تالار وحدت برگزار شد، به گفته وزیر ارشاد، نشست آشنایی دولت رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی با شاعران بود.

ایرنا نوشت ایوب دهقان کار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد خانه کتاب و ادبیات ایران به اهمیت نگاه متفاوت به شعر و ادبیات تاکید کرد و نقش شاعران را تعالی بخشی در جامعه دانست.

انجمن‌های ادبی تقویت می‌شوند /شاعران در جامعه هنری، مظلوم واقع شده‌اند

شاعران در جامعه هنری، مظلوم واقع شده اند

رسالت شاعران همان شغل انبیاست چنانکه در سوره الرحمن در قرآن کریم خداوند می فرماید که انسان را خلق کردیم و به او بیان آموختیم، رسالت شاعران هدایت جامعه است چنان که همه بزرگان ما در قالب هنر نقش هدایتگری را بر عهده داشتند.

جواد محقق شاعر و پژوهشگر ضمن گرامیداشت روز بزرگداشت شهریار گفت: مسئله مهم رسیدگی به وضعیت شاعران و جزئیاتی در شعر و ادبیات است که به آن بی توجهی شده.

سعید بیابانکی شاعر و طنزپرداز با مطرح کردن مسئله فرسایش زبان فارسی که در سال های اخیر دغدغه همه ادیبان بوده است گفت: آنچه امروز جوانان می گویند یا می خوانند فارسی نیست و شبکه های اجتماعی تاثیر چشمگیری در ادبیات نسل جدید داشته است.

وی افزود: نسل امروز با ادبیات مانوس نیست و من پیشنهاد می کنم حمایت از تربیت نسلی از دانشجویان که شعر فارسی را در فضای مجازی برنامه ها و اپلیکیشن های جدید معرفی کنند در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد که مخاطب با ادب فارسی آشنا شود. فارغ از هر نگاه سیاسی شاعران خالقان ادب فارسی بودند و باید شناخته شوند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر وزارت ارشاد می تواند حلقه مشاورانی در حوزه شعر تشکیل دهد که در تصمیمات کلان فرهنگی بتوانند به مدیران کمک کنند.

افشین علا شاعر با بیان اینکه جمهوری اسلامی دوره خطرناکی را طی می کند، گفت: بعد از ۴۵ سال وقت آن است که به فرهنگ توجه بیشتری شود چرا که کوله بار مضاعف بر دوش داریم و اگر اشتباهی از ما سر بزند حیثیت ادبی ما زیر سوال خواهد رفت.
وی افزود: در تمام ادوار، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه ادبیات مظلوم واقع شده است، با این همه حضور ادیبان در عرصه نوع ایثار محسوب می شود.
علا خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شما به عنوان نماینده هنرمندان در دولت وظیفه دارید که از شاعران حمایت کنید. هر کدام از ما اگر شاعر آیینی هستیم یا شاعر انقلابی نسل دفاع مقدس باید هدف داشته باشیم. نظام ما بیش از آنکه محتوا محور باشد به کمیت ها توجه کرد. 

من فکر می‌کنم که شاعران بهتر از سیاسیون با ریزبینی و نکته سنجی موضوعات را می‌فهمند و گذرگاه های مهم که نظام نیاز به آبرو دارد در صحنه حاضر می شوند. من خواهش می‌کنم شما نماینده شاعران انقلاب باشید که در تمام این سال ها کمتر دیده شده اند.

در بخشی از این نشست نیز تعدادی از شاعران در وقت اختصاص یافته به هر میهمان اشعار خود را خواندند.


نظر شما