شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۸:۰۴
کد خبر: ۱۲۲۲۸۰
|
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
چهاردهمین جایزه ادبی جلال آل احمد با معرفی و تجلیل برگزیدگان به کار خود پایان داد.
برگزیدگان چهاردهمین جایزه ادبی جلال معرفی شدندبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، چهاردهمین دوره جایزه جلال آل احمد، سه شنبه شب، دوازدهم بهمن ماه، در تالار وحدت، با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

در بخش نقد ادبی، با تقدیر از کتاب آلبر کامو در ایران، نوشته محمدرضا فارسیان و فاطمه قادری، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، هیچ اثری برگزیده اعلام نشد.

داوران نقد ادبی: ابوالفضل حًری و علی کاشفی خوانساری و محمدرضا سنگری بودند.

در بخش مجموعه‌داستان کوتاه، با تجلیل از هملت در نم نم باران نوشته اصغر عبدالهی، هیچ اثری برگزیده اعلام نشد.

در این بخش از ساعت دَنگی، نوشته محمداسماعیل حاجی‌علیان، انتشارات سوره مهر و قدیس دیوانه، نوشته احمدرضا امیری سامانی، نشر صاد، تقدیر شد.

محمد طلوعی به نمایندگی از خانواده اصغر عبدالهی، جایزه او را دریافت کرد.

داوران مجموعه‌داستان کوتاه: خسرو باباخانی و هادی خورشاهیان و یوسف قوجق بودند.

در بخش مستندنگاری، دو اثر

داغ دلربا، نوشته میثم امیری، انتشارات خط مقدم و رضانام تا رضاخان، نوشته هدایت‌الله بهبودی، نشر مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، به طور مشترک جایزه نخست را دریافت کردند.

داوران مستندنگاری: داوود امیریان و ابراهیم زاهدی مطلق و مهدی قزلی بودند.

در بخش داستان بلند و رمان از دو اثر ماه غمگین، ماه سرخ، نوشته رضا جولایی، نشر چشمه و بی‌نام پدر، نوشته سیدمیثم موسویان، انتشارات کتاب جمکران، تقدیر کرد.

در این بخش نیز برگزیده ای اعلام نشد. داوران داستان بلند و رمان: اکبر صحرایی و منصور علیمرادی و قاسمعلی فراست بودند.

در بخش جنبی، جایزه ویژه ویراستاران اندیشه قدیریان برای ویرایش آلبر کامو در ایران، دانشگاه فردوسی مشهد، در بخش نقد ادبی، حسین علینقی برای ویرایش بابارجب، نشر ستاره‌ها، در بخش مستندنگاری، اکرم دژهوست گنک برای ویرایش ساعت دَنگی، سوره مهر، در بخش مجموعه داستان و مجتبی موحدیان برای ویرایش سلول‌های بهاری، راهیار، در بخش ویژه مورد تقدیر قرار گرفتند.

در بخش داستان بلند و رمان با تقدیر علی حسن آبادی برای ویرایش کتاب ماه غمگین ماه سرخ، از نشر چشمه، هیچ برگزیده ای اعلام نشد.

جایزه ادبی جلال آل‌احمد، یک جایزه دولتی است که به منظور معرفی آثار برگزیده ادبیات داستانی در ایران پایه‌گذاری شده و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۷ نخستین دوره خود را در سالروز تولد آل‌احمد آغاز کرد. این جایزه از آن سال بدون وقفه ادامه داشته و هر سال هم‌زمان با سالروز تولد جلال آل احمد، با انتخاب کتاب های برگزیده به کار خود پایان می‌دهد.

در این دوره از جایزه جلال آل احمد، ۱۵۷۹ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. ۹۰۹ عنوان اثر در بخش داستان بلند و رمان، ۲۶۰ عنوان در بخش داستان کوتاه، ۳۶۱ اثر در بخش مستندنگاری و ۴۹ اثر در بخش نقد ادبی در این دوره از جایزه بودند.

 
 

نظر شما