پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۹:۳۶
کد خبر: ۱۳۳۹۷۴
|
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۳
سادات یاسینی در مراسم «محفل اشک» بیان کرد: هر ملتی برای بقا و موفقیت خویش نیاز به عامل وحدت و اجتماع دارد، بدون شک مهم‌ترین عامل وحدت در میان پیروان اهل بیت پیامبر (ص) که با کمترین زحمت و هزینه، می‌تواند توده‌های میلیونی را گرد یک محور قرار دهد، همین مراسم عزاداری بر سالار شهیدان و یاران با وفای اوست. این عامل می‌تواند رهایی بخش انسان‌ها از چنگ استبداد و استعمار باشد.
مهم‌ترین عامل وحدت پیروان اهل بیت پیامبر (ص) مراسم عزاداری بر سالار شهیدان است / درس انسانیت، شرافت، عزت و آزادگیبه گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی فرهنگ وهنرسادات یاسینی در مراسم «محفل اشک» که در فرهنگسرای اشراق برگزار شده بود عنوان کرد: ارزش و مقام والای امام حسین (ع) در درگاه الهی به اندازه‌ای است که حتی با گریه و عزاداری برای آن حضرت می‌توان از گناهان رهایی یافت. روایات فراوانی از پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم (ع) درباره ثواب عزاداری و گریستن بر مصائب امام حسین (ع) و اهل بیت آن حضرت نقل شده است که در آنها شیعیان به این امر تشویق و ترغیب شده‌اند.

وی ادامه داد: امام محمد باقر علیه السلام روایت می‌کنند که امام سجاد علیه السلام فرمودند: «هر مؤمنی که برای کشته شدن امام حسین علیه السلام گریان شود، به طوری که اشک بر صورتش جاری شود، خداوند متعال غرفه‌هایی در بهشت برای او آماده می‌کند که مدتی طولانی در آن‌ها ساکن باشد، و هر مؤمنی که به دلیل آزار و اذیتی که از دشمنان در دنیا به ما رسیده، گریان شود، به گونه‌ای که اشک بر صورتش جاری شود، خدای متعالی در بهشت، او را در جایگاه صدق ساکن می‌گرداند، و هر مؤمنی که به خاطر ما اذیتی به او رسیده باشد و به سبب این اذیت و آزار، چشمانش گریان و اشکش بر گونه‌اش جاری شود، خداوند هر آزار و اذیت را از او برگرداند و روز قیامت او را از خشم خود و آتش جهنم ایمن سازد.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه بهترین راه زنده نگه داشتن هم همین گریه کردن‌ها و عزاداری‌هاست اظهار کرد: ما در هر زمان نیازمند امام حسین ـ علیه السلام ـ هستیم، نیازمند الگوگیری و پیروی راه او هستیم، تا اگر شرایط مشابه زمان حضرت به وجود آمد به راحتی بتوانیم قیام کنیم و از جان و مال خود بگذریم، چنانکه در زمان هشت سال دفاع مقدس مشاهده کردیم که جوانان ایران اسلامی با اهداء خون خود باعث حفظ نظام و حفظ ارزش‌های اسلامی شدند.
او افزود: آن چیزهایی که بشر همیشه به زبان می‌آورد و در عمل کمتر دیده می‌شود در وجود حسین بن علی دیده می‌شود، چطور روح بشر می‌تواند این مقدار شکست‌ناپذیر باشد، اوج بشر چقدر شکست‌ناپذیر می‌شود که بدنش قطعه قطعه می‌شود، جوانانش جلوی چشمش قلم می‌شوند، در منتهی درجه تشنگی قرار می‌گیرد که حتی آسمان را تیره و تار می‌بیند، خاندانش را می‌بیند که اسیر می‌شوند، هر چه دارد از دست داده، ولی یک چیز برای او باقی است و آن روحش است که هرگز شکست نمی‌خورد و حتی یک ذره عقب‌نشینی نمی‌کند.
یاسینی ضمن تاکید بر اینکه بهره‌مندی از نور امام حسین علیه السلام به صفای باطنی ما بستگی دارد و هر چه ما پاک‌تر و باتقواتر باشیم بیشتر می‌توانیم از نور هدایت حضرت استفاده کنیم بیان کرد: این نکته را هم فراموش نکنید که ما انسان‌ها مختار آفریده شده‌ایم و باید خود تصمیم گرفته و عوض شویم نه اینکه ما را مجبور کنند، بعضی از انسان‌ها چنان مست نعمت‌های دنیوی و لذات زودگذر آن شده‌اند و به گناه و حرام‌خواری روی آورده‌اند که در وجود خود جایی برای هدایت و دست‌گیری حضرت از آنان را باقی نگذاشته‌اند و از نور حضرت کمترین بهره را نمی‌برند.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه دوست‌داران اباعبدالله هم در بهشت‌اند، خاطرنشان کرد: حذیفة بن یمان می‌گوید «پیامبر(ص) را دیدم که دست حسین بن علی(ع) را گرفته است و می‌فرماید: ای مردم، این «حسین بن علی» است؛ او را بشناسید. سوگند به آن که جانم در دست (قدرت) اوست، او در بهشت است، و دوست‌دارانش نیز در بهشتند و دوست‌داران دوست‌دارانش نیز در بهشتند».
وی در ادامه با اشاره به واقعه عاشورا اظهار کرد: خداوند با شهادت امام حسین(ع) به او چند عوض داد، محمدبن مسلم از صحابه اهل‌بیت(ع) می‌گوید شنیدم که محمدباقر و امام جعفر صادق(علیهم‌السلام) فرمودند: «خداوند در عوض شهادت حسین بن علی امامت را در نسل او،و شفا را در تربتش و اجابت دعا را نزد قبرش قرار داد و روزهای زائرین آن حضرت، از عمر آن‌ها حساب نمی‌شود».
او با بیان اینکه ماه محرم کتابی است بسیار گرانبها، روز و شب‌هایش، ساعت‌ها و لحظه‌هایش، صفحاتی است از درس معرفت الله و انسانیت و شرافت و عزت و آزادگی، گفت: امام حسین (ع) هم چگونه زیستن را به انسان می‌آموزد و هم چگونه مردن را. حسین (ع)، این گنجینه پر بها با گفتن «هیهات منا الذله» به همه نسل‌ها و عصرها و به همه زمان‌ها و زمین‌ها، پیام داد که هان، ای فرزندان آدم و ای حق‌طلبان و عدالت خواهان جهان، به پاخیزید ودر برابر حکومت‌های شیطانی و زورگویان و ستمگران سر تسلیم فرود نیاوردید.
یاسینی تصریح کرد: امام حسین (ع) در آخرین لحظات عمرش که یکه و تنها در برابر هزاران جلاد تا دندان مسلح قرار داشت با جمله «هل من ناصر ینصرنا...» نصرت و یاری خواست، گویا او از همه انسان‌های بیدار، از هر نسل و در هر زمان یاری می‌طلبد، او که ساعات و دقایقی پیش، یاران و عزیزانش را یکی پس از دیگری از دست داده است، او که جنازه جوان دلبندش، حضرت علی اکبر را کشان کشان به خیمه برده و دقایقی قبل، قمر بنی هاشم، برادر وفادار و علمدارش، حضرت عباس(ع) را در خون غلطان دیده، او که دیگر کسی را نداشته و امیدی بر زنده ماندن ندارد و می‌داند که به زودی با لب تشنه به ملاقات جدش، رسول خدا (ص) خواهد رفت، برای چه کمک می‌خواهد و از چه کسی نصرت می‌طلبد؟!
وی اضافه کرد: او برای نجات خود از مرگ، صدایش را به «هل من ناصر...» بلند نکرده است، بلکه از نسل‌های آینده نیز یاری می‌جوید که درخت توحید و یکتاپرستی را که در حال خشکیدن است فراموش نکنند و از خونی که او و یارانش برای آبیاری آن درخت ریختند، پاسداری نمایند، تا نهضت عاشورا جاودانه بماند و خاطره حماسه شهیدان کربلا همیشگی باشد و اسلام را بیمه کند.
سادات یاسینی تاکید کرد: هر ملتی برای بقا و موفقیت خویش نیاز به عامل وحدت و اجتماع دارد، بدون شک مهم‌ترین عامل وحدت در میان پیروان اهل بیت پیامبر (ص) که با کمترین زحمت و هزینه، می‌تواند توده‌های میلیونی را گرد یک محور قرار دهد، همین مراسم عزاداری بر سالار شهیدان و یاران با وفای اوست. این عامل می‌تواند رهایی بخش انسان‌ها از چنگ استبداد و استعمار باشد.

نظر شما