پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۸:۰۸
کد خبر: ۱۳۵۸۸۶
|
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۷
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و دومین جلسه شورا نسبت به گزارش رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در خصوص اقدامات این سازمان در حوزه کتاب و توسعه فرهنگ کتابخوانی واکنش نشان دادند.
واکنش اعضای شورای شهر به اقدامات سازمان فرهنگی و هنری شهرداری با محوریت «توسعه فرهنگ کتابخوانی»به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و دومین جلسه شورا با بیان اینکه سازمان فرهنگی و هنری ظرفیت شبکه ای بی نظیری دارد که باید در حوزه تولید کتاب از آن استفاده کند، اظهار کرد: این سازمان حتی می تواند نوعی برند سازی در حوزه کودک داشته باشد.

به نقل از شهر،وی با تأکید بر اینکه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران باید به حوزه اقتصاد کتاب هم ورود پیدا کند، یادآور شد: ما صرفاً نباید قرائت خانه داشته باشیم؛ هنوز فضای راهبردی برای کتابخانه ها وجود ندارد و باید این راهبردها را برای کتابخانه ها تعریف کنیم.

مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه در دوره ششم با شورایی مواجه هستیم که نیمی از اعضا تجربه حضور مؤثر در حوزه فرهنگی داشته اند، تصریح کرد: بدون توجه به حوزه فرهنگ، نمی توان از کتاب سخن گفت. حوزه فرهنگ جزء حوزه های مظلوم کشور به شمار می رود و کمترین میزان حضور در شورا را همکاران معاونت فرهنگی و اجتماعی دارند و کمتر فرصتی پیش می آید که گزارش اقدامات این حوزه در شورا ارائه شود.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران معاونت عریض و طویلی به عنوان معاونت فرهنگی و اجتماعی دارد که حضور پررنگی در تمامی سطوح دارد، یادآور شد: عنصری همچون زمین بازی در پارک ها چه نسبتی با کتاب دارد؟ تقاضای ما این است فصلی که باز شده مغتنم بشماریم و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی را برای یکبار تعیین تکلیف کنیم.

نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز با بیان اینکه یکی از سازمان های مهم در حوزه کتابخوانی شهرداری ها هستند، اظهار کرد: ضمن تقدیر از اقدامات خوبی که در سازمان فرهنگی و هنری در این حوزه صورت گرفته، باید بگوییم که کتاب ها بر اساس نیازسنجی خریداری می شد که در چند سال اخیر به دلیل کمبود منابع انجام نمی شد که انتظار داریم مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه بروز رسانی مخازن و ایجاد کتابخانه های تخصصی باید در دستور کار باشد، گفت: جمعه بازار کتاب، نذر کتاب و ایجاد کتابخانه های سیار اقدامات خوبی است که سازمان فرهنگی و هنری در پیش گرفته که به توجه بیشتری نیاز دارد. راه اندازی کتابخانه ها در محلات کمتر برخوردار نیز نیاز به برنامه ریزی دارد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا تأکید کرد: ایجاد کتابخانه های مجازی توسط سازمان فرهنگی و هنری اقدام قابل اهمیتی است اما فرهنگ کتابخوانی نباید نادیده گرفته شود.

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با بیان اینکه یک بند از اساسنامه سازمان فرهنگی و هنری توسعه کتابخانه ها، قرائت خانه ها و اجرای برنامه های مروج کتابخوانی است، یادآور شد: البته این بند به معنای تصدی گری نیست بلکه واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی در این حوزه است.

وی افزود: به نظر می رسد لزومی ندارد سازمان فرهنگی و هنری تعدادی از مراکز فرهنگی و هنری کوچک مقیاس را راه اندازی کند و باید به بخش خصوصی و نواحی شهرداری واگذار شود.

امانی با بیان اینکه ۲۵۸ کتابدار داریم، خاطرنشان کرد: این افراد از ابتدا تا انتهای فعالیت در عرصه کتابداری فعالیت کرده اند و روحی و جسمی خسته اند و ایرادی ندارد که این کارکنان را با دیگر بخش های معاونت فرهنگی و اجتماعی جابجا کنیم تا فرصتی برای تنفس و رشد داشته باشند.

سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه نهاد ویژه کتابخوانی نتوانسته در وزارت فرهنگ و ارشاد، کتاب را به عنوان اولویت معرفی کند، یادآور شد: چه بسا اگر توجهات مقام معظم رهبری به حوزه کتاب وجود نداشت، همان کتابخانه ها هم تعطیل می شد.

وی با اعلام اینکه ما در سرای محلات مجموعه های خوبی در حوزه مدیریت شهری داریم و کتابخانه های تخصصی را در حوزه های مختلف دارند که باید آمار آن بروزرسانی شود، تأکید کرد: طرح تبادل کتاب باید همچون گذشته تقویت شود. اگر این طرح همچنان فعال است بروز و ظهوری را از آن شاهد نیستیم.

علوی با بیان اینکه اتوبوس طرح هدهد همواره خراب است، خاطرنشان کرد: در حوزه نویسندگی و توسعه کتابخوانی، تعدادی از مجموعه ها شروع به وارد کردن نوجوانان و جوانان به عرصه نویسندگی کرده اند. نمی دانیم که سازمان فرهنگی و هنری اقدامی برای حمایت از این مجموعه ها کرده است یا خیر؟

وی با تأکید بر اینکه قرار بود کتاب هایی برای اقشار خاص همچون نابینایان در نظر گرفته شود، تأکید کرد: تقاضا داریم گزارشی در خصوص اقدامات این حوزه توسط سازمان فرهنگی و هنری ارائه شود.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه اولین شغل بنده کتابداری بوده و همسرم نیز بیش از ۲۰ سال است که در حوزه کتابداری فعالیت می کند، گفت: ضمن درستی فرمایشات آقای امانی برای توجه به شرایط شغلی کتابداران، باید بگوییم که این افراد با عشق به شغل خود، نباید این سطح را پایین ببینیم که نیاز به ارتقاء به شغلی دیگر را داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر در حال استفاده از روش های جدید در حوزه کتاب هستیم، باید همچنان روش های سنتی را مورد توجه قرار دهیم؛ بنابر بیانات مقام معظم رهبری، کتاب هنوز قیمت و شیرینی خود را دارد لذا باید روش های سنتی مورد توجه باشد.
نظر شما