جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۰:۵۷
کد خبر: ۱۹۴۱۰
|
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۱
حضرت آيت‌الله خامنه اي در ديدار رئيس و مسئولان قوه قضاييه تاکيد کردند:
حضرت آيت الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي امروز در ديدار رئيس و مسئولان قوه قضاييه، دستگاه قضايي را يکي از بخشهاي بسيار حساس نظام اسلامي دانستند و با تأکيد بر لزوم حمايت همه دستگاههاي کشور از قوه قضاييه، خاطرنشان کردند: يکي از وظايف مهم قوه قضاييه، خارج نشدن از جاده عدل و انصاف و تأثيرناپذيري از جو سازي هاي سياسي، و حب و بغض ها در قضاوت و صدور احکام است.

به گزارش شهر، در اين ديدار که در سالروز شهادت آيت الله دکتر بهشتي و 72 تن از ياران انقلاب اسلامي برگزار شد و جمعي از خانواده هاي اين شهداي گرانقدر نيز حضور داشتند، رهبر انقلاب اسلامي شهداي حادثه هفتم تير سال 1360 را انسانهايي خدوم، آزموده و جان برکف توصيف کردند و افزودند: در رأس اين شهدا، شهيد بزرگوار آيت الله بهشتي است که انساني معتقد، مؤمن، مخلص، صادق و مصمم در کار بود.

حضرت آيت الله خامنه اي، اعتقاد به گفته و التزام عملي به اعتقاد خود و نهراسيدن از خطر در مسير هدف را از جمله ويژگيهاي شهيد مظلوم آيت الله بهشتي برشمردند و تأکيد کردند: آن شهيد عزيز، انساني منطقي و پايبند به اصول و مباني، و يک اصولگراي حقيقي بود که بر سر اصول با هيچکس معامله نمي کرد.

ايشان اين ويژگيها را عامل ظهور و بروز شخصيت هاي تاريخي اثرگذار و ماندگار خواندند و افزودند: برخي انسانها فقط سخن مي گويند و عمل نمي کنند، برخي هم ضمن عمل به گفته خود، اما در مقابل حوادث، طوفانها، تمسخرها، طعنه زدنها، و دشمني هاي غيرمنصفانه طاقت نمي آورند و اين عمل را متوقف مي کنند، و برخي هم بعد از اين توقف، عقب گرد نيز مي کنند.

رهبر انقلاب اسلامي در همين خصوص خاطرنشان کردند: آن انساني اثرگذار و ماندگار است که براساس اعتقاد جازم و خالص، بر سر گفته هايش مي ايستد و برمبناي تصميم شجاعانه و مؤمنانه، به عمل خود استمرار مي دهد و اين حرکت را با صبري که مايه محبت خداوند است، پيوند مي زند.

حضرت آيت الله خامنه اي شهادت آيت الله بهشتي و 72 تن از ياران انقلاب را زمينه ساز استحکام منطق جمهوري اسلامي و امام بزرگوار (ره) و تثبيت نظام نوپاي اسلامي دانستند و تأکيد کردند: اگرچه حادثه هفتم تير سال 1360 در آن شرايط دشوار، حادثه اي تکان دهنده بود، اما تأثير عظيم و سازنده اي برانقلاب اسلامي داشت.

ايشان خاطرنشان کردند: تا زمانيکه فرهنگ شهادت در جامعه از جايگاه و منزلت بالايي برخوردار است، هيچ قدرتي اعم از قدرتهاي استکباري فعلي و حتي قدرتهاي قويتر از آنها، نخواهند توانست بر جمهوري اسلامي و ملت ايران فائق بيايند.

رهبر انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود، قوه قضاييه را بخشي بسيار حساس از نظام اسلامي خواندند و با اشاره به زمينه هاي اميدبخش در اين قوه، افزودند: يکي از اين زمينه ها، حضور شخصيتي عالِم، فاضل، مجتهد، آگاه، جوان، و داراي توانايي هاي بالا در رأس قوه قضاييه است که در مدت کوتاه مسئوليت، آثار حضور ايشان آشکار شده است.

حضرت آيت الله خامنه اي، مسئولان ارشد قوه قضاييه را هم انسانهايي پاک، سالم و خوش سابقه دانستند و خاطرنشان کردند: در سطح قوه قضاييه نيز قضات فاضل، روشن بين، شجاع و درست کردار کم نيستند، که همه اين موارد از زمينه هاي اميدواري در دستگاه قضايي است.

ايشان افزودند: اين زمينه هاي اميد بايد تبديل به تحرکي وسيع و جدي براي عملي شدن انتظارات، و رسيدن قوه قضاييه به جايگاه شايسته خود شود.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تأکيد مکرر خود درخصوص جايگاه شايسته و مورد انتظار از قوه قضاييه خاطرنشان کردند: قوه قضاييه بايد به جايگاهي برسد که هر فرد مظلومي احساس کند با رجوع به دستگاه قضايي مي تواند حق را بگيرد و مظلوميت خود را برطرف کنند.

حضرت آيت الله خامنه اي ايجاد چنين احساسي در ميان آحاد مردم را کاري بسيار دشوار و تدريجي خواندند و افزودند: بايد آنقدر مراجعات دادخواهانه، با نتايج عادلانه و منصفانه همراه شوند که احساس و اميدِ گرفتنِ حق و رفعِ مظلوميت، در همه مردم بوجود آيد.

ايشان، جذب عناصر مؤمن، عالم و با انصاف در دستگاه قضايي و نظارت عالي بر کارکردها را از جمله مسائل ضروري برشمردند و خاطرنشان کردند: يکي ديگر از مسائل مهم در قوه قضاييه به روز کردن ساختارها و مجموعه ساختار ديواني دستگاه قضايي است.

رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: تغيير مستمر ساختارها، به معناي گرفتن ثَبات از مجموعه سازماني قوه قضاييه نيست بلکه بايد همواره نگاه نقادانه به مجموعه ساختاري در کنار ثَبات و استقرار وجود داشته باشد.

حضرت آيت الله خامنه اي تجديد نظر در قوانين و مقررات داخل قوه قضاييه و برطرف کردن تعارض قوانين و اصلاح عدم انطباق رأي دادگاههاي بدوي با دادگاههاي بعدي را نيز از جمله نيازهاي دستگاه قضايي خواندند و افزودند: يکي از مهمترين مسائل در قوه قضاييه که از سخت ترين کارها به شمار مي آيد، تأثيرناپذيري از حب و بغض ها و جريان سازيهاي سياسي است.

ايشان در همين خصوص خاطرنشان کردند: يکي از خطرات بزرگ اين است که جوسازيهاي سياسي جناح هاي مختلف، روزنامه ها و رسانه هاي بيگانه بر مجراي صحيح قضاوت و چرخه رسيدگي به پرونده ها تأثير بگذارد که در اين زمينه بايد بدون تأثيرپذيري از احساسات، و دوستي ها و دشمني ها، از جاده عدل، به هيچ طرف و سمتي خارج نشد.

رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: در چنين حالتي مردم در مقابل تصميم و رأي قوه قضاييه احساس اقتناع خواهند کرد و از نظر ذهني راضي خواهند بود.

حضرت آيت الله خامنه اي بوجود آمدن زمينه و شرايط مقبوليت داوري قوه قضاييه در جامعه را، يک فرصت بزرگ خواندند و افزودند: همه دستگاهها بايد از قوه قضاييه حمايت کنند تا اين قوه بتواند در اين شرايط دشوار، به وظايف خود به درستي عمل کند که نتيجه آن نيز کمک به حرکت کشور در مسير اهداف والا خواهد بود.

ايشان همچنين با اشاره به ايام ماه مبارک رجب، همه را به بهره گيري از فرصت گرانقدر دعا، توسل و استغفار توصيه کردند.

در ابتداي اين ديدار آيت الله صادق آملي لاريجاني رئيس قوه قضاييه ضمن ارائه گزارشي از عملکرد 10 ماهه گفت: تهيه و تدوين برنامه پنجم قوه قضاييه، راه اندازي مؤسسه پژوهشي – آموزشي قضا در حوزه علميه قم به منظور جذب و تربيت نيروي انساني کارآمد، ارتقاي سطح آموزش قضات، اهتمام براي ايجاد زمينه استقلال قاضي، استفاده از فن آوريهاي نوين و تکميل اقدامات قبلي، تهيه آيين نامه جديد نظارتِ ديوانعالي کشور، و لغو اِعمال گسترده ماده 18 آيين نامه اجرايي به منظور جلوگيري از اطاله دادرسي، از جمله اقدامات انجام گرفته در قوه قضاييه است.

رئيس قوه قضاييه با اشاره به فتنه بعد از انتخابات سال گذشته و شکست فتنه گران خاطرنشان کرد: قوه قضاييه در مسير مبارزه با اخلال گران در امنيت جامعه و همچنين مفسدان اقتصادي قاطعانه عمل خواهد کرد و در اين مسير کوتاه نخواهد آمد.

نظر شما