چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۲۱:۵۶
کد خبر: ۸۶۰۲۵
|
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸
ویژه‌برنامه «طلوع ماندگار» با هدف نکوداشت زنده‌یاد محمدعلی اینانلو (مرد طبیعت ایران) شامگاه روز گذشته ۱۶ اسفندماه با حضور جمعی از فعالان عرصه ورزش، محیط‌زیست، رسانه، علاقه‌مندان و خانواده آن مرحوم در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.
نکوداشت مرد طبیعت ایران برگزار شد/ محمدعلی اینانلو تکرار نشدنی استبه گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ «طلوع ماندگار» ویژه‌برنامه نکوداشت زنده‌یاد محمدعلی اینانلو با حضور مازیار علوی معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه پنج، اسماعیل میرفخرایی مجری و تهیه‌کننده تلویزیون، منوچهر زندی مدیرعامل و قائم‌مقام باشگاه پیشکسوتان، جمعی از فعالان عرصه ورزش، محیط‌زیست، رسانه، علاقه‌مندان و خانواده آن مرحوم در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.

در آغاز این مراسم سید مازیار علوی معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه پنج با خوانش شعر رودکی «از شمار دو چشم یک تن کم/ وز شمار خِرد هزاران بیش»، گفت: حضور من در این مراسم به عنوان شهروندی است تا آموخته‌های خود از مرحوم اینانلو پیرامون چگونگی رفتار با طبیعت، لمس طبیعت و آشتی با این میراث طبیعی را بازگو کنم.
  
وی از اینانلو به عنوان مرد طبیعت ایران و تکرار نشدنی در تاریخ یاد کرد و با اشاره به گفته‌ی وی مبنی بر این‌که «میلیون‌ها کیلومتر در کشور راه رفتم ولی هنوز ایران تمام نشده است»، تصریح کرد: این گفته‌ی زنده‌یاد اینانلو، رسالت ما ایرانیان را برای شناخت و معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طبیعی و گردشگری کشورمان چندین برابر می‌کند.
 
مرور خاطرات زنده‌یاد اینانلو
 
در ادامه مراسم که مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو اجرای آن را بر عهده داشت، اسماعیل میرفخرایی مجری و تهیه‌کننده تلویزیون با اشاره به دوستی ۵۰ ساله‌ خود با مرحوم اینانلو گفت: اساس کارمان در ساخت برنامه بر طنز استوار بود، طنزی که در پس آن حرف‌های جدی عنوان می‌شد و هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم آخرین طنز این یار قدیمی رفتن او از این دنیا در سن ۶۸ سالگی باشد؛ اینانلو زودتر ازآنچه که انتظار می‌رفت از این دنیا رفت و باری از غم در دل دوستان خود به جای گذاشت.
 
میرفخرایی درباره‌ی همکاری‌اش با محمدعلی اینانلو توضیح داد: ۵۰ سال پیش در ساخت مستندهای محیط زیستی شریک بودیم از جمله برنامه «با طبیعت» که هر شب از شبکه دو سیما ساعت ۲۲ پخش می‌شد.

این استاد حوزه رسانه در پایان افزود: تضادها و توافق‌های بسیاری بین ما برقرار بود. تضادها در زمینه شکار و توافق‌ها زمانی که محمدعلی اینانلو تصمیم گرفت به جای تفنگ دوربین به دست گیرد. افرادی از جنس محمدعلی اینانلو را باید شناخت و حمایت کرد تا سرزمین و محیط‌زیست کشورمان را از خطراتی که همواره طبیعت ایران را تهدید می‌کند، نجات دهند.

در بخشی دیگر از این مراسم منوچهر زندی مدیرعامل و قائم‌مقام باشگاه پیشکسوتان، زنده‌یاد اینانلو را نماد نشاط و سلامتی معرفی کرد و گفت: وی بسیار سخت‌کوش بود و با وجود گرفتاری‌هایی که در هنگام ضبط و پخش برنامه پیش می‌آمد پیوسته مقاومت می‌کرد.
 
وی افزود: مرحوم اینانلو در زندگی شخصی فرد بی‌تابی بود اما در کار به دلیل علاقه‌ای که به سرزمین ایران داشت فشارها را به جان می‌خرید و شاید همین امر سبب مرگ زودرس او شد.
 
زندی با یادآوری راه‌اندازی باشگاهی با حضور جمعی از پیشکسوتان ورزش، بیان کرد: دو هفته پیش از درگذشت محمدعلی اینانلو با وی پیرامون تهیه برنامه‌ای برای پیشکسوتان در رادیو ورزش صحبت کردم که متأسفانه زودتر از انتظار ما از دنیا رفت و باری از غم در دل ما به جای گذاشت.
 
در ادامه دکتر مجید نواییان رئیس موزه حیات‌وحش دارآباد پیرامون فعالیت‌ها و ویژگی‌های این مرد دوستدار طبیعت ایران سخن گفت و اظهار داشت: مرحوم اینانلو از مبتکران کلاس‌های آموزشی اکوتوریسم بود و همواره دغدغه معرفی و حفظ طبیعت ایران را داشت و در برنامه‌های مختلف بر این مهم تأکید می‌کرد.
   
نام‌گذاری بوستانی به نام زنده‌یاد «محمدعلی اینانلو»
 
در ادامه مراسم فخرالسادات غنی عضو و مدرس موسسه طبیعت و همراه ۱۴ ساله مرحوم محمدعلی اینانلو از نام‌گذاری بوستانی به نام زنده‌یاد اینانلو در شهریار خبر داد و گفت: در این بوستان ۲۴ هزار و ۷۳۷ نهال به تعداد روزهای حیات وی با همکاری شهرداری صبا شهر شهریار کاشته می‌شود.

وی در ادامه از تمامی دانش‌آموختگان موسسه طبیعت، طبیعت دوستان و عاشقان این مرز و بوم دعوت کرد تا جمعه ۲۱ اسفندماه برای کاشت نهال گردهم آیند.

تقدیر از فرزند بزرگ‌مرد طبیعت ایران

در پایان این مراسم بیژن پورمند مدیر فرهنگی هنری منطقه ۵ و رئیس فرهنگسرای فردوس و معاونان این منطقه همراه با میهمانان ویژه این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدایایی به آرش فرزند ارشد زنده‌یاد محمدعلی اینانلو یاد آن مرحوم را زنده نگه داشت.  مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو و از دوستان قدیمی مرحوم اینانلو تقدیر شد.
 
رونمایی از تندیس چهره‌ی مرد لانگ‌شات طبیعت ایران
  
در طول اجرای مراسم تندیس چهره‌ی مرحوم اینانلو، مرد لانگ‌شات طبیعت ایران توسط کبری حقایقی یکی از بانوان هنرمند و مجسمه‌ساز کشورمان ساخته و در پایان برنامه رونمایی شد.
  
برپایی نمایشگاه عکس از فعالیت‌های زیست‌محیطی و تلویزیونی زنده‌یاد اینانلو، پخش کلیپ‌هایی از سفرهای به یاد ماندنی وی به مقاصد گردشگری همچون توران، میانکاله، کویر و اجرای موسیقی سنتی توسط گروه مانا به سرپرستی هادی فدایی از دیگر بخش‌های برنامه بود.
  
گفتنی است؛ فرهنگسرای فردوس تا کنون با اجرای سلسله برنامه‌های طلوع ماندگار از شاهنامه‌خوانان برتر کشورمان، مهدی علمداری پیشکسوت قلم‌زنی، ناصر جواهر پور استاد خوشنویسی و تنها وارث خط ناخنی در ایران و عبدالحسین زرین‌کوب ادیب و تاریخ‌نگار معاصر تقدیر کرده است.
مطالب مرتبط
نظر شما