به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی فرهنگ و هنر؛ «حسین خلیل» معاون سیاسی دبیرکل حزبالله لبنان در گفتوگو با شبکه تلویزیونی المنار لبنان برخی اسرار سیاسی جنگ 33روزه را فاش کرد.
الخلیل به نقل از «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله لبنان تصریح کرد: با دیدن تصاویر شهیدان جنگ 33روزه لبنان با رژیم صهیونیستی درمییابیم که برخی از مسئولان در این اتفاقات مقصر بودند.
الخلیل در ادامه تأکید کرد که «فؤاد السنیوره» نخست وزیر سابق لبنان نیز به پیشبرد اهداف دشمن کمک کرد.
معاون سیاسی دبیرکل حزبالله لبنان افزود: در جریان جنگ مشکلات داخلی و خارجی زیادی در کشور وجود داشت، بنابراین من با فؤاد السنیوره در حضور «نبیه بری» رئیس مجلس نمایندگان لبنان دیدار کردم. سنیوره در اوج جنگ میگفت "مزارع شبعا برای لبنان نیست و باید آن را بهعنوان بندی در شورای امنیت قرار دهیم تا بیشتر بررسی شود.
حاج خلیل اظهار داشت که پس از عزیمت «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه وقت آمریکا از بیروت، هیئتهای آمریکایی بهطور پیدرپی وارد لبنان شدند تا یکسری شروط آمریکایی برای برقراری آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی قرار دهند که لبنان نپذیرفت.
معاون سیاسی دبیرکل حزبالله صحنههای این دیدار را با یک شخصیت امنیتی نزدیک به جریان المستقبل در جریان جنگ 33روزه جولای فاش کرد.
وی اظهار داشت: یک مقام عالیرتبه امنیتی لبنان در طول جنگ از طریق برخی کانالها از من خواست تا مرا ببیند و این جلسه صورت گرفت، در این جلسه این مقام مسئول سؤالی را مطرح کرد؛ "ما با موضوع دادگاه بینالمللی چهکار کنیم؟"، و گفتم "این مسئله چه ارتباطی به جنگ دارد؟"، او پاسخی نداد. او گفت؛ "آمریکاییها دو مسئله درخواست کردهاند که آن را شرطی برای آتشبس قرار دادهاند؛ اول اینکه حزبالله هرآنچه از سلاح سنگین در اختیار دارد تحویل دهد و دوم اینکه نیروهای چندملیتی در مرز شرقی بین لبنان و سوریه مستقر شوند"، بنابراین ما این شرایط را نپذیرفتیم و به او گفتم تا به حریری بگوید این درخواست به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
الخلیل در ادامه افزود: من به سید حسن نصرالله اطلاع دادم که نبیه بری از برخی گزارشها ابراز نگرانی کرده است. سید نصرالله به من گفت به رئیس بری بگویم "ما در وضعیت خوبی هستیم و در همین لحظه نیروهای ما در «عیتا» و «بنت جبیل» در حال مبارزه هستند".
وی خاطرنشان کرد: رئیس بری از من درباره آتشبس پرسید و در پاسخ به او گفتم "چیزی شبیه تفاهم آوریل است و ما به هرگونه تجاوز علیه لبنان و غیرنظامیان پاسخ میدهیم". نبیه بری به آمریکا اطلاع داد که هیچ مانعی در زمینه افزایش تعداد نیروهای یونیفل وجود ندارد؛ اما هرگونه تغییر در مأموریت آنها غیرقابل قبول است.
وی در ادامه ابراز کرد: پس از آنکه آمریکاییها از طرح فصل هفتم و اصلاح مأموریت یونیفل ناامید شدند، بندهایی را که ما در قطعنامه 1701 با آن موافقت کرده بودیم؛ پذیرفتند.
حاج حسین الخلیل خاطرنشان کرد: در طول جنگ 33روزه سوریه ما را رها نکرد و کمکهای تدارکاتی و نظامی از جانب ایران و انبارهای ارتش سوریه به دست ما میرسید.
وی افزود: سوریها انبارهای ارتش سوریه و گارد ریاست جمهوری را باز کرده بودند و سلاح و مهماتی را که نیاز داشتیم به لبنان ارسال میکردند.
وی تصریح کرد: «شهید حاج قاسم سلیمانی» نقشی اساسی در جنگ 33روزه داشت و همواره در داخل لبنان ما را همراهی میکرد. همچنین «شهید محمد سلیمان» سرتیپ سوری هم که رژیم صهیونیستی او را ترور کرد، نقش مؤثری در انتقال و تسهیل انتقال تجهیزات به لبنان داشت.
معاون سیاسی دبیرکل حزبالله لبنان افزود: چند روز پس از پایان جنگ، روسها هدیه نمادینی به سید نصرالله دادند؛ چراکه از تجربه موفقیتآمیز موشک ضدتانک «کرنت» در جنگ 33روزه راضی بودند.
رژیم صهیونیستی در جنگ 33روزه 15هزار خانه لبنانیها را بهصورت کامل نابود و هزاران تأسیسات زیربنایی لبنان از جمله نیروگاه برق، بنادر، پلها و… لبنان را ویران کرد، اما نتیجه جنگ 33روزه برای جهانیان غیر قابل تصور بود، آن هم شکست سنگین ارتش صهیونیستی که خود را جزو 6 ارتش برتر جهان میدانست.
شکست ارتش رژیم صهیونیستی از حزبالله لبنان در جنگ 33روزه، سردمداران این رژیم را وادار به قبول آتشبس در صبح روز سیوچهارم جنگ برابر با 14 آگوست 2006 (23 مرداد 1385) بر اساس قطعنامه 1701 شورای امنیت کرد و از همان تاریخ میان دو طرف آتشبس برقرار شد.