گفت وگو با محمد سلطانی فر در روز جهانی ارتباطات
ناگفته هایی از ابرچالشی به نام «کرونا»
برگزاری روز جهانی ارتباطات در دنیایی که به شدت درگیر کروناست، رسانه هایی که با این معضل دست و پنجه نرم می کنند و مردمی که به اخبار رسانه ها درباره کرونا دل بسته اند، رنگ و بویی دیگر دارد. بخش اعظم اخبار این روزها وابسته به جهش ویروس است و اخبار واکسیناسیون و مردمی که چشم انتظار پایان خوش این وضعیت ناخوش هستند.

یک سال و نیم از شیوع کرونا در کشور می گذرد. ویروسی مرگبار که بخش اعظمی از توان رسانه های کشور را به خود معطوف کرده است و همچنان هم در صدر اخبار باقی مانده است.
***
محمد سلطانی فر ـ استاد ارتباطات ـ همزمان با روز جهانی ارتباطات درباره برگزاری این مناسبت و همچنین فراز و فرودهای رسانه ها در طول یک و سال و نیم اخیر گفت.
به گزارش ایسنا این استاد ارتباطات درباره ی وضعیت رسانه ها پس از گذشت یک سال و نیم از شیوع کرونا، اظهار کرد: رسانه ها هم همچون کسب و کارهای مختلف دچار فراز و فرودها و تغییرات عدیده ای شدند. متاسفانه و متاسفانه آرام آرام به رسانه های مکتوب ما اثبات شد که به شکل کاغذی اداره شدنشان خیلی مثل گذشته محلی از اعراب نخواهد داشت و باید به سمت انتشار نسخه های جدید در فضای مجازی روی بیاورند و باید روی این حوزه ها کار کنند.
سلطانی فر در تشریح عملکرد رسانه ها در دوره کرونا ادامه داد: همه رسانه ها از جمله رسانه های مکتوب و رسانه های فضای مجازی، یاد گرفتند که اولویت دادن به امر آموزش و آموزش دادن مخاطبانشان یکی از اساسی ترین کارهایی است که می توانند انجام دهند؛ چراکه اگر آموزش هایی که از طریق رسانه ها در مبارزه با اپیدمی کرونا شگل گرفت و همچنین راه های مقابله با کرونا که در مسیر جهانی شدن طی شد، نبود، نمی توانستند این فضا را شکل دهند.
این استاد ارتباطات سپس مطرح کرد: یکی از اتفاقاتی که در این مسیر برای رسانه ها صورت گرفت، قدم برداشتن در حوزه جهانی شدن بود؛ شعاری که مطرح می شد «جهانی فکر کن و محلی عمل کن»، دقیقا در جریان کرونا حادث شد و هر آنچه در دنیای بیرونی در این حوزه تجربه می کردند، در ماجرای مقابله با کرونا هم شکل پیدا کرد و با همین مسیر دنبال شد.
به گفته وی در شرایط کرونا و اطلاع رسانی در این حوزه، مخاطبان متوجه شدند که با توجه به نقاط مثبت و منفی اخباری که در فضای مجازی رد و بدل می شود، اخباری که به صورت فیک بیرون می آید را چگونه می توانند غربال کنند و مطالب درست و غلط را از هم تشخیص دهند. در حقیقت آموزش تجربی و غیرمستقیمی در این حوزه اتفاق افتاد و شکل گرفت.
سلطانی فر با اشاره به چیرگی فضای تصویر و ویدئو بر فضای مکتوب و متن در دوران کرونا، گفت: این اتفاق یکی از پدیده هایی است که در گذشته ادعا می شد که در حال رخ دادن است اما در داستان کرونا شاهد این قضیه بودیم که محتواهایی که به صورت فیلم، تصویرهای متحرک و حتی عکس ارائه می شد، به مراتب بیش از متن های نوشتاری بود؛ یعنی غلبه تصویر بر متن، از جمله ویژگی هایی است که در این حوزه اتفاق افتاده است.
سلطانی فر در پایان با تبریک روز جهانی ارتباطات به دست اندرکاران این حوزه، خطاب به آنها اظهار کرد: امیدوارم به جایگاه و مسیری که تاکنون ادامه داده اند، ادامه بدهند و این بار سنگین پیام رسانی و پیامبری را مثل سالهای گذشته به دوش بکشند و ناامید از این نباشند که پدیده ای مثل کرونا توانسته است ضربات اساسی بر پیکره ارتباطات هم بزند. ما امیدواریم رسانه ها و ارتباطاتی های ما خودشان را پیدا کنند؛ مثل همه ی مشاغلی که آرام آرام خودشان را پیدا می کنند و به عرصه ی قبلی برمی گردند.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس