به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فرهنگ و هنر ، وجود گوشیهای هوشمند در خانوادهها باعث شده است تا کودکان قبل از یکسالگی به تلفن همراه والدینشان دسترسی داشته باشند. بازیهای موبایلی از جمله سرگرمیهایی است که کودکان در سنین پایین آن را تجربه میکنند. اغلب والدین از تلفن همراه بهعنوان پستانک دیجیتالی برای جلوگیری از گریه و ناآرامی فرزندشان استفاده میکنند.
جالب است بدانید کودکانی که از سنین پایین شروع به یادگیری و استفاده از فضای مجازی میکنند بهمرور تبدیل به افراد ماهری در این زمینه میشوند که حتی از والدین خود هم پیشی میگیرند؛ بنابراین پدر و مادرها باید سواد دیجیتالی و رسانهای خود را افزایش دهند تا بتوانند نسبت به حضور و فعالیت فرزندانشان در فضای مجازی اشراف داشته باشند.
پس در استفاده از فضای مجازی چه قوانینی را باید به کودکانمان یاد بدهیم؟ اهمیت حفظ حریم خصوصی و عدم افشای اطلاعات شخصی و خانوادگی در فضای مجازی، مهارت و اطلاعات کافی در استفاده از وبکم یا دوربین تلفن همراه، اعتماد نکردن به افراد ناشناس در فضای مجازی و باز نکردن پیامهایی که از طرف افراد ناشناس ارسال میشود.
همچنین کودکان باید از ورود به سایتها و استفاده از اپلیکیشنهایی که مناسب سنشان نیست خودداری کند.
نمیتوان گفت فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بهطور کامل برای کودکان آسیبزاست، چون این فضا نقاط قوت و مزایایی هم دارد، اما والدین باید استفاده از فضای مجازی توسط فرزندانشان را مدیریت کنند.
مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به تهیه کلیپهایی با موضوع فضای مجازی و سواد رسانهای کرده است که در ادامه میبینید.