کنکور 52 ساله زیر تیغ جراحی میرود/ 5 تغییر مهم در کنکور 1402
کنکور 52 ساله زیر تیغ جراحی رفته است تا نونوار شود و اتفاقات خوبی برای نظام تعلیم و تربیت کشور رقم بزند؛ امید است تغییرات حاصله موجب شود که نظام آموزش و پرورش از چنبره مافیای کنکور و تست زنی رها شود.

کنکور، آنچنان در زندگی انسانها نفوذ دارد که سالهای مهمی از عمر یک نوجوان و جوان صرف تستزنی و حفظ مفاهیم کتب درسی و حتی فراتر از آن میشود؛ مفاهیمی که بعد از برگزاری آزمون کنکور، به فراموشی سپرده میشود و کاربردی در زندگی آینده جوان ندارد.
در کنار تمام این موارد، در این سالهای تمرین تستزنی و حفظ کردن، استرس و دلواپسی جوان از اینکه در کنکور قبول خواهد شد یا خیر؟ از اینکه آیا در مقابل خانواده سربلند یا سرافکنده خواهد شد؟ از اینکه آیندهاش چگونه رقم خواهد خورد؟، همواره با اوست.
* روزی که کنکور ایجاد شد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته در حاشیه جلسه ۸۴۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: کنکور از سال ۱۳۴۸ در ایران شروع شده است و تصمیمات این جلسه، مهم ترین تصمیمات ۵۲ سال گذشته در زمینه کنکور به حساب میآید.
البته تاریخ کنکور به قبل از سال ۱۳۴۸ بر میگردد و از سال ۱۳۱۷ عدم تناسب بین داوطلبان ورود به آموزش عالی و ظرفیت دانشگاهها موجب شد ابتدا در دانشکدههای گروه پزشکی، فنی و حقوق دانشگاه تهران اقدام به برگزاری آزمون ورودی کنند.
اما نخستین آزمون سراسری در سال ۱۳۴۲ انجام شد که البته این شیوه مورد انتقاد برخی صاحبنظران و متصدیان آموزش عالی قرار گرفت تا آنکه در ۱۵ مرداد ۱۳۴۸ اولین آزمون ورودی سراسری دورههای جدید به مدت چهار روز در هفت حوزه امتحانی برگزار شد.
در خصوص تاریخچه کنکور سراسری میتوانید اطلاعات کامل را در گزارش خبرگزاری فارس با عنوان «کنکور در ایران چگونه ایجاد شد؟»، مطالعه کنید.
* «کنکور»، دستگاه تعلیم و تربیت را به ناکجاآباد میبرد
سیدعلی یزدیخواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس گفت: نقش کنکور باید به حداقل برسد و معتقدیم به غیر از یک تعداد انگشتشمار از دانشگاههای برتر، بقیه دانشگاهها میتوانند با سوابق تحصیلی دانشجو بگیرند.
وی با بیان اینکه کنکور با این شکل فعلی به شدت مضر است و دستگاه تعلیم و تربیت را به ناکجاآباد میبرد، افزود: پیشنهاد ما این است که به سوابق تحصیل ارزش بیشتری داده شود و ما فقط به سابقه تحصیلی سال دوازدهم توجه نکنیم بلکه به سال یازدهم و دهم هم توجه کنیم و آزمون استاندارد بگیریم.
کنکور با این شکل فعلی به شدت مضر است و دستگاه تعلیم و تربیت را به ناکجاآباد میبرد
یزدیخواه درباره برگزاری کنکور در دو نوبت در سال گفت: با اینکه کنکور در چند مرحله برگزار شود موافق نیستیم چون استرس به دانشآموزان وارد میکند اما اینکه دو بار برگزار شود و دانشآموز به دلخواه خود شرکت کند،خوب است.
علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز به خبرنگار فارس گفت: کنکور باید کمرنگ شود و بخشی از نمره، معدل دروس و بخشی هم همین کنکور خواهد بود.
وی ادامه داد: این اتفاق خوبی است که 60 درصد قبولی دانشآموزان در کنکور به سوابق تحصیلی و 40 درصد به نمره کنکور اختصاص داشته باشد.
* 5 تغییر مهم در کنکور
همانطور که اشاره کردیم شب گذشته جلسه ۸۴۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و «سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی» تصویب شد.
اما چه چیزهایی در این جلسه تصویب شد؟ و قرار است کنکور چه تغییراتی داشته باشد. البته هنوز بررسی بخشهای دیگر طرح جدید ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی مانده است.
1- سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و سهم کنکور سراسری ۴۰ درصد خواهد شد.
2- کنکور سراسری مختص دروس تخصصی باشد و دروس عمومی به بخش سوابق تحصیلی منتقل میشود.
3-کنکور دو بار در سال برگزار شود.
4- نتایج آزمونی که دانشآموزان در آن شرکت میکنند تا دو سال اعتبار خواهد داشت.
5- دانشگاههای کشور می توانند یک حد نصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند که تا چه معدلی را پذیرش میکنند.
* تغییرات کنکور از سال 1402
نکته ویژه درباره تغییرات جدید کنکور این است که این مصوبه از سال ۱۴۰۲ اعمال میشود و کنکور ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مشمول این تغییرات نخواهد شد.
حالا کنکور 52 ساله زیر تیغ جراحی رفته است تا نونوار شود و اتفاقات خوبی برای نظام تعلیم و تربیت کشور رقم بزند؛ امید است تغییرات حاصله موجب شود که نظام آموزش و پرورش از چنبره مافیای کنکور و تست زنی رها شود وگرنه مشکلات ناشی از کنکور همچنان بر اهداف نظام تعلیم و تربیت سایه خواهد افکند و اجازه تحول نخواهد داد.
بر اساس این گزارش به نقل از فارس، برخی مخاطبان این خبرگزاری در سامانه فارس من با ثبت سوژههایی با عناوین «حذف کنکور، افراد با استعداد را خالی از انگیزه میکند» و «کنکور سراسری دو نوبت در سال برگزار شود» خواستار پیگیری شدند.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس