تازه های رمان نوجوان؛ چالش با دست مصنوعی و پسری که سبز میشود
ترجمه دو رمان نوجوان به قلم «فرانک کاترل بویس» با دو قهرمان متفاوت؛ پسری با یک دست مصنوعی و پسری که سبز میشود به بازار کتاب ایران رسیدند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فرهنگ و هنر ، به تازگی دو رمان نوجوان با عنوان روبات خرابکار و پسر بروکلی شگفت انگیز به قلم فرانک کاترل بویس و با ترجمه ثمین نبیپور و نوشین ابراهیمی وارد بازار کتاب شده است.
فرانک کاترل بویس، تولد سال ۱۹۵۹ در انگلستان است و به عنوان نویسنده و نمایشنامهنویس شناخته میشود. نخستین کتاب کودک و نوجوان او در سال ۲۰۰۴ با نام میلیونها منتشر شد که مدال کارنگی را برای نویسندهاش به ارمغان آورد. او سال ۲۰۱۲ هم جایزه گاردین را دریافت کرد. کاترل بویس ۶۱ سال دارد و همراه همسر و هفت فرزندش در انگلستان ساکن است.
شخصیت اصلی هر دو رمان روبات خرابکار و پسر بروکلی شگفت انگیز، پسران نوجوانی هستند که مساله سلامتی آنان را به چالش میکشد؛ یکی مجبور است از دست مصنوعی استفاده کند و دیگری ناگهان سبز میشود. انتشارات افق با امضای قرارداد کپیرایت با نویسنده همچنین ناشر اصلی اثر حق انتشار این آثار را به زبان فارسی خریداری کرده است.
داستان روبات خرابکار، ماجرای پسربچهای بهنام آلفی است که روزی تصمیم میگیرد به جای مدرسه به فرودگاه برود. در یکی از روزهای پرسه زدن در سالنهای عمومی فرودگاه یکی از ماموران مچش را میگیرد. در حالی که دست راستش در دست مامور است قفل دست مصنوعی اش را باز میکند و میگریزد. او دست راستش را در تصادفی از دست داد و از عضوی مصنوعی که با فناوری پرینت سهبعدی ساخته شده استفاده میکند.
راستش را بخواهی دستم شبیه ماکت توی مغازه هاست، البته به شرط اینکه ماکت را از لگو ساخته باشند، وقتی اولین بار لمسش کردم، سردی اش حسابی حالم را گرفت. یک جورهایی مرا یاد دست واقعی ام انداخت، آن هم وقتی که دیدمش توی هوا چرخ خورد و از بالای سرم رد شد و یکهو افتاد روی زمین کنار خودم. آن موقع نمی توانستم بفهمم چه شد که افتادم روی زمین یا اینکه چرا دستم توی هوا بود. مگر ما همیشه به هم نچسبیده بودیم؟ چه شد که از هم جدا شدیم؟ (ص.۲۱)
آلفی برای یافتن دستش به فرودگاه باز می گردد و تلاش می کند در بخش اشیای گمشده دست راست خودش یا یک معاون پیدا کند. اما یک روبات غولپیکر پیدا میکند که اسمش اریک است و گوشهای زیر لوازم و آتوآشغالهای فراوان پنهان شده است. اریک، خیلی از چیزهایش را ندارد؛ مثلا یک پا، بخشی از حافظه و همینطور خانواده. البته اریک یک روبات خرابکار و البته صدساله است.
دوستی و فداکاری، وفاداری و مبارزه با قلدری از اصلیترین درونمایههای کتاب روبات خرابکار است که با ترجمه ثمین نبیپور در ۲۸۸ صفحه و شمارگان یک هزار و یکصد نسخه منتشر کرده است.
پسر بروکلی شگفت انگیز ماجرای روری است. پسری با پدری که عاشق کتابهای مصور است و مادری همیشه نگران از بیماری و ورود ویروسها به خانه. روری دوست دارد برای هر پیشامدی آماده باشد، کتاب موردعلاقهاش «نترس، آمادهباش» است و تمام آن را حفظ است. حتی میداند چطور میشود از حمله اسب آبی جان به در برد. روری در مدرسه گرفتار زورگویی یکی از همکلاسی ها به نام تامی و گروه همراه اوست. اما درست زمانی که روری منشا این وحشت همیشگی را بی آنکه بخواهد روانه بیمارستان می کند، گرفتار خشم گروه همراهان تامی می شود. او که همیشه سعی می کند برای بدترین موقعیت ها آماده باشد. برای سبز شدن ناگهانی و غیرعادیاش آماده نیست. سبز شدن روری، او و دکترها را حسابی گیج می کند.
بابا گفت: «فکر کردیم می خواهید درمانش کنید. فکر کردیم او را به اینجا می آوریم، شما رو به راهش می کنید و او را به خانه برمی گردانیم».
دکتر گفت: «قضیه به این سادگی نیست، متأسفم».
سیارا گفت: « منظورتان این است که ممکن است سبز بماند؟» معلوم بود چندان هم از این موضوع ناراحت نیست.
مامان پرسید: «به نظرتان پررنگ تر نشده ؟ تقریبا به رنگ اسفناج؟»
دکتر گفت: «نه، دقیقا هم رنگ بروکلی است. در واقع فکر می کردم اسمش را بروکلیتیز بگذارم. از آنجا که چنین موردی در علم پزشکی سابقه نداشته است، باید برایش اسم بگذارم. هیجان انگیز نیست؟! سندرم بروکلی یا بروکلیتیز .. نظر شما چیست؟» (ص.۶۷)
دوستیابی، توانایی حل مشکل، خلاقیت و نوآوری در رویارویی با ماجراهای زندگی درونمایه اصلی کتاب پسر بروکلی شگفتانگیز است که با ترجمه نوشین ابراهیمی در ۳۶۰ صفحه و شمارگان یک هزار و ۱۰۰ نسخه توسط نشر افق منتشر شده است.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار