کد خبر: ۱۱۷۳۹۲

اندیشمندان جهانی درباره کرونا چه گفتند؟

کتاب «کرونا فلسفه» تاملاتی در باب علم، بحران و زیست سیاست با آثاری از اصحاب جهانی علوم انسانی با گزینش و ویرایش علمی حمیدرضا نمازی و علیرضا منجمی توسط انتشارات نارون دانش منتشر شد.

اندیشمندان جهانی درباره کرونا چه گفتند؟
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فرهنگ و هنر ، کتاب «کرونا فلسفه» تاملاتی در باب علم، بحران و زیست سیاست با آثاری از هابرماس، آگامبن، استگنگا، برادبنت و دیگران با گزینش و ویرایش علمی حمیدرضا نمازی و علیرضا منجمی توسط انتشارات نارون دانش منتشر شد.

مترجمان این اثر مهدی باسخواه، آذر قاسمی، امیررضا لیاقت، علیرضا منجمی، صبا میری کرمانشاهی، حمیدرضا نمازی و نگین نورایی هستند.

پس از پیشگفتار و معرفی ویراستاران و مترجمان مجموعه مقالات این کتاب می‌آید که عناوین آن عبارتست از: مصاحبه مارکوس شورینگ با یورگن هابرماس؛ تاملی در باب کرونا، وضعیت استثنائی کرونایی، در برابر آگامبن: آیا زیست سیاست دموکراتیک ممکن است؟، دو مسئله با زیست سیاست دموکراتیک، نقش فلسفه و فیلسوفان در همه گیری ویروس کرونا، علم سریع و فلسفه و سه اشتباه در استدلال اخلاقی درباره پاندمی کووید- ۱۹.

در بخشی از یادداشت آگامبن، فیلسوف معاصر ایتالیایی آمده است: نکته مشوش کننده تر درخصوص وضعیت کرونا، وضعیتی خاص است که مدتهاست با الزام دولت ها به آن خو گرفته ایم و برایمان عادی شده است. در گذشته همه گیری های بیشتری اتفاق افتاده است اما هرگز کسی به فکرش خطور نمی کرد که در آن موارد با اعلام حالت اضطراری ای مثل کرونا زندگی عادی را از حرکت بازدارد. در شرایط فعلی مردم آنچنان به زندگی در شرایط بحران و اضطرار دائمی عادت کرده اند که به نظر نمی‌رسد دریابند که زندگی آنها به وضعیتی صرفا زیست شناختی تقلیل یافته است و نه تنها ابعاد اجتماعی و سیاسی ش تحت تاثیر قرار گرفته بلکه ابعاد انسانی و عاطفی آن نیز متاثر شده است. جامعه ای که همواره در وضعیت اضطراری به سر می برد نمی تواند جامعه‌ای آزاد باشد. درواقع ما در جامعه ای زندگی می‌کنم که آزادی ش را فدای به اصطلاح «مسائل امنیتی» کرده است و درنتیجه خود را محکوم به زیستن در وضعیت ترس وناامنی نموده است. به این ترتیب عجیب نیست که وقتی درباره ویروس صحبت می‌کنیم از جنگ سخن بگوییم. اضطرار، ما را محکوم به زیستن در شرایط همچون حکومت نظامی کرده است؛ اما این یکی از غم انگیزترین جنگهاست: جنگی با یک دشمن نامرئی که در کمین همگان نشسته است. در حقیقت جنگی داخلی بدون دشمن خارجی. دشمن در درون ماست.

آنچه نگران کننده است، فقط وضع اکنون ما نیست، بلکه مهم تر از آن پیامدهای آینده است همانگونه که جنگ ها مصنوعات تکنیکی منحوس برای دوران صلح به جای گذاشته اند. بسیار محمتل است که حتی پس از عبور از این دوران که در آن دولت ها به بستن دانشگاه ها ومدارس و ارائه کلاس درس آنلاین اقدام کردند مردم همین رویه زندگی را ادامه دهند؛ یعنی دیگر ملاقات ملاقات حضوری و گفتگوهای سیاسی و فرهنگی را کنار بگذارنئ . به رد و بدل کردن پیام های دیجیتال بسنده کنند و هرجاکه ممکن و میسر باشد ماشین را جایگزین هر ارتباطی میان انسان ها کنند.

کتاب «کرونا فلسفه» تاملاتی در باب علم، بحران و زیست سیاست در ۱۱۳ صفحه با قیمت ۲۰ هزار تومان توسط انتشارات نارون دانش منتشر شده است
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴