به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، مجموعهغزل و دوبیتی «وقت کبود» سروده سیدمحمد تولیت بهتازگی توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر و راهی بازار نشر شده است.
سیدمحمد تولیت سراینده ایناشعار، دانشآموخته رشته زبان و ادبیات فارسی که پیش از این، دو کتاب «غوغای غزل» و «چشملرزهها» را در کارنامه خود ثبت کرده است.
ایندفتر شعر در سه بخش غزلهای پسین، غزلهای پیشین و دوبیتیها تنظیم شده است. مقدمه این دفتر شعر بسیار کوتاه و از یک حکایت و گفتار از ابوالحسن خرقانی انتخاب شده که نشاندهنده رویکردی عرفانی اشعار این مجموعه است. تولیت پیش از این عنوان کرده بود خود را شیفته و پیرو سنت شاعرانه هوشنگ ابتهاج و مهدی اخوان ثالث میداند و اعتراف دارد به هرچه در غزل و غزلسرایی پایبند و معتقد است، پنجاه سال قبل توسط مهدی اخوان ثالث در قالب شعر و متن منظوم و ثبت شده است. به همین اعتبار دیگر نیازی نمیبیند در این زمینه از زبان خود سخنی بگوید.
درباره ویژگیهای اشعار اینشاعر بهویژه در قالب غزل به چندویژگی شاخص میتوان اشاره کرد. نخست اینکه غزلیات او در این کتاب در زمره غزلیات کوتاه به شمار میرود. از سوی دیگر تولیت در شعر خود و با نمایش دلبستگی به غزل، هیچگاه خود را مقهور و شیفته بازیهای زبانی برای بیان نشان نداده و سعی نکرده محتوای شعرش را پیش پای زبان تغزلی ذبح کند.
تولیت به باور منتقدان در غزل به دنبال عریانگویی است، هرچند که عریانگویی او نیز لفاف و پردهای از عفاف شاعرانه را پیرامون خود دارد. در غزلهای تولیت هیجان و عشق همواره به شکلی ساده جاری است. او حتی زمانی که در لفافه غزل میگوید به مخاطبش این پیام را میدهد که به وادی شور شاعرانگی وارد شده، که البته در اینتوصیفهای شورانگیز استعارههایی بسیار شیرین قرار گرفته است. شعر تولیت، شعری بدون خجالت نیز هست که شاعرش ابایی ندارد تا خود را در آن بیقرار مواجه شدن با معشوق نشان دهد؛ بیقراری که هیچ آدابی برای این نوع از مواجهه بر نمیتابد و حرفش را به سادهترین شکل به زبان میآورد.
کتاب «وقت کبود» با ۱۰۸ صفحه و قیمت ۱۶ هزار تومان منتشر شده است.