کد خبر: ۱۱۹۸۹۳

خانه «نیما یوشیج» افتتاح شد

مراسم گشایش خانه «نیما یوشیج» به عنوان «موزه شعر نوین ایران» برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، خانه نیما یوشیج (پدر شعر نو فارسی) بعد از گذر سال‌ها به مخروبه‌ای تبدیل شده بود و در گوشه‌ای از تهران نفس‌های کم‌رمق و کم‌جانی داشت، حتی مدتی درش نیمه‌باز بود و به مأمن معتادان تبدیل شده بود، تا این‌که بعد از کش و قوس بین شهرداری و صاحب ملک سرانجام سازمان زیباسازی شهر تهران با توجه به ارزش تاریخی و معنوی این بنا، خانه را در سال ۱۳۹۸ خریداری کرد و  با تعریف کاربری «موزه شعر نوین ایران» به مرمت و بازسازی آن پرداخت.

خانه «نیما یوشیج» افتتاح شد

این خانه به عنوان «موزه شعر نوین ایران» روز شنبه (۲۲ آبان‌ماه) با حضور مهدی چمران - رئیس شورای شهر تهران -، رضا صیادی - رییس سازمان زیباسازی شهرداری تهران -، مهدی پیرهادی - رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران -، و مرتضی امیری اسفندقه - مشاور شهردار تهران در حوره شعر، هنر و ادب - افتتاح شد.

به گزارش ایسنا ، خانه «نیما یوشیج» در دوره پهلوی دوم ساخته شده و در کنار خانه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور (دو نویسنده مطرح ایران) در منطقه شمیرانات قرار دارد و واجد ارزش تاریخی و فرهنگی است. این مجموعه در سال‌های گذشته در خطر تخریب قرار داشت که با مرمت کامل، امکان بهره‌برداری از آن فراهم شده ‌است.

مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در حاشیه بازدید از این خانه موزه نیما یوشیج اظهار کرد: تا جایی که به خاطر دارم، حدود سال ۹۴ بود که در شورای شهر تصویب شد که خانه نیما خریداری شود تا خانه‌ای به اسم نیما حفظ شود. سپس برنامه‌های پیشنهادی معارضینی داشت اما سرانجام از پارسال مرمت خانه شروع شد  و روز گذشته (۲۱ آبان) در سالگرد تولد نیما به پایان رسید و حالا خانه آماده است. در یک روز عده‌ای از شاعران را دعوت خواهند کرد تا افتتاح عملیاتی و واقعی  آن و نه افتتاح خود ساختمان را شروع کنند. این‌جا می‌تواند برای شاعران پاتوغ خوبی باشد و مردم منطقه هم می‌توانند از این‌جا به عنوان یک مرکز فرهنگی بهره بگیرند. به هرحال جای خوبی است و برای شاعر ارزشمندمان اثر خوبی را باقی گذاشتند.

خانه «نیما یوشیج» افتتاح شد

او همچنین در توضیح تمهیدات شورای شهر برای جلوگیری از تخریب برخی از  خانه‌های قدیمی که در اختیار مدیریت شهرداری هستند و  از ثبت خارج شده‌اند،  گفت: فکر می‌کنم به این مسئله توجه داشته‌اند،  بخصوص آقای مسجدجامعی اهتمام می‌ورزید و خانه‌هایی را که ما بر روی آن‌ها دست گذاشته‌ایم، خانه‌هایی بودند که ثبت میراث فرهنگی نبوده و  می‌توانستیم مرمت کنیم و برنامه‌ها را اجرا کنیم. خانه‌هایی که درباره‌شان بحث دیوان پیش می‌آید ثبت میراث فرهنگی هستند.  زمانی که ثبت میراث می‌شوند، متاسفانه برای مرمت بودجه نیست و یا می‌گویند بودجه نداریم و بعد خطرآفرین می‌شود و یا صاحبانش چون از آن‌ها نمی‌خرند مجبور می‌شوند حکم دیوان را بگیرند. این مسئله را باید حل کنند و ان‌شاءالله ما هم با روابط نزدیکی که با رییس جدید سازمان میراث فرهنگی داریم سعی می‌کنیم در این مسئله هماهنگی بیشتری  را در خانه‌های تهران به وجود بیاوریم.

چمران درباره شناسایی خانه‌های قدیمی که در اختیار دستگاه‌های دولتی بخصوص  شهرداری هستند، نیز گفت: هرچه داشتیم شناسایی شده و مشخص است، اخیرا شهرداری در امامزاده یحیی خانه‌ای خریده که بخش‌هایی قابل استفاده است و در جاهای دیگری که مدنظر داشته کار کرده است. آمار خانه‌ها را میراث فرهنگی دارد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴