کد خبر: ۱۲۰۶۰۰

سفیر قدس» منتشر شد/ کتابی که اسمش را رهبر انتخاب کرد

کتاب «سفیر قدس»، برش‌هایی از خاطرات مرحوم حسین شیخ‌الاسلام به قلم راضیه حقیقت و محمدحسن روزی‌طلب، توسط انتشارات «راه یار» چاپ و راهی بازار نشر شد.

سفیر قدس» منتشر شد/ کتابی که اسمش را رهبر انتخاب کرد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، «سفیر قدس»، برش‌هایی از خاطرات مرحوم حسین شیخ‌الاسلام، به قلم راضیه حقیقت و محمدحسن روزی‌طلب، توسط انتشارات «راه یار» چاپ و راهی بازار نشر شد.

در مقدمه این کتاب درباره مرحوم شیخ‌الاسلام می‌خوانیم: «روزهایی که دانشجوی ساده رشته کامپیوتر در دانشگاه دیویس کالیفرنیا بود، هرگز به ذهنش خطور نمی‌کرد که روزی در وطنش، یک انقلاب برآمده از اسلام رقم بخورد و نظام کهنسال پادشاهی را سرنگون کند، به فکرش نمی‌رسید که پایگاه توطئه و جاسوسی مستقر در سفارتخانه آمریکا در تهران سقوط کند و او، همان محصل جوان مقیم آمریکا، مترجم اسناد جاسوسی و گروگان‌های آمریکایی شود، تصور نمی‌کرد زمانی فراخواهد رسید که از دیپلمات‌های مؤثر و برجسته وزارت امورخارجه ایران و حتی خوابش را نمی‌دید که روزی از چهره‌های دیپلماتیک مهم در مسیر مقاومت علیه اسرائیل و آزادی فلسطین شود. اما شد. ایامی فرا رسید که او، حسین شیخ‌الاسلام این دانشجوی رشته کامپیوتر در دانشگاه دیویس کالیفرنیا، تمام این تجربیات را زندگی کرد و موفق شد برگه‌های بزرگی را ورق زند. این دم مسیحایی امام خمینی(ره) بود که جوانان پاک‌طینت را دغدغه‌مند کرد  و دغدغه‌مندان را به تلاش و تکاپو انداخت.

حسین شیخ‌الاسلام را می‌توان الگوی انگیزه‌مندی، تکلیف‌مداری، پرکاری و تواضع دانست. این را می‌توان در برهه‌های مختلف خاطراتش به خوبی لمس کرد، چه در دوران تحصیل در آمریکا، چه ایام حضور در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی، چه در مقطع خدمت در وزارت امورخارجه و چه در سال‌های فعالیت در جبهه جهانی مقاومت. او نمادی از خودباوری، عزم راسخ و امید به آینده بود. از امام خمینی(ره) و آیت‌الله خامنه‌ای آموخته بود که می‌توان دیوارهای امتناع و انسداد را در هم شکست و باور داشت که با دستان کوچک می‌توان معجزه‌های خارق‌العاده‌ای را رقم زد، درست همان‌طور که معجره‌هایی مثل تسخیر لانه جاسوسی و جنگ ۳۳ روزه حزب‌الله لبنان با دستان کوچک محقق شدند.

سیاست‌ورزی شیخ‌الاسلام نه از جنس مشاجره‌های روزمره جناحی بود که حواس را پرت و توان را سست می‌کند، بلکه برآمده از مبانی مستحکم و بینش عمیقی بود که از امام خمینی(ره) برگرفته بود. او اعداء عدو را اسرائیل و سپس آمریکا می‌دانست و مبنای سیاست‌ورزی داخلی‌اش هم همین بود. از همین‌روست که هم در دوران تصدی‌گری میرحسین موسوی بر وزارت امورخارجه، در کنفرانس جبهه پایداری عرب مشارکت می‌کند و هم در زمان تصدی‌گری علی‌اکبر ولایتی، در ارتباط با گروه‌های مبارز لبنانی و سوری قرار داشت و هم در وقایع سال ۱۳۸۸ متفکرانی به میرحسین موسوی نهیب زدند که کاری که می‌کند عملی ضد انقلابی است. شیخ‌الاسلام اهداف اصلی‌ خودش را قربانی درگیری‌های جناحی داخلی نمی‌کرد. از سوی دیگر، مهارت‌هایی که کسب کرده بود، او را در پیشبرد اموری که بر خود تکلیف می‌دانست کمک می‌کرد. تسلط بر زبان انگلیسی مزیت نسبی و برگ برنده او برای فعالیت مؤثر و کارآمد در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی بود.

مرحوم شیخ‌الاسلام که حقیقتاً اسوه تواضع و فروتنی بود، همواره می‌گفت یکی از خوشبختی‌هایش این بود که در این دنیا همنشین شهدایی همچون سیدعباس  موسوی، عماد مغینه، فتحی شقاقی و شهید سیدکاظم کاظمی (نذیر) و شهید حاج قاسم سلیمانی بود.»

این کتاب، برش‌هایی از خاطرات حسین شیخ‌الاسلام است که مصاحبه و گردآوری آن از اوایل سال ۱۳۹۸ به مناسبت چهلمین سالگرد تسخیر لانه جاسوسی امریکا شروع شده بود و تا واپسین روزهای حیات مرحوم شیخ‌الاسلام ادامه داشت ولی با درگذشت ناگهانی ایشان متوقف ماند. نام کتاب هم از تجلیل رهبرمعظم انقلاب اسلامی از مرحوم شیخ‌الاسلام در روز قدس سال ۱۳۹۹ برگرفته شده است.

«سفیر قدس» که تحقیق آن برعهده محمد رحمانی و حسین چاردولی بوده و تدوین آن هم توسط راضیه حقیقت و محمدحسن روزی‌‎طلب صورت گرفته است، در ۳۲۸ صفحه، شمارگان ۱۲۰۰ نسخه و با قیمت ۶۵ هزار تومان به همت انتشارات «راه یار» منتشر شده است و علاقمندان علاوه بر کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند از طریق صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub و یا سایت vaketab.ir نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند.

انتهای پیام/
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

درس‌گفتار «صدای سخن» در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود

مصطفا کوشکی «نکراسوف» را در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌برد

«ناریا» از امشب جایگزین «پایتخت» می‌شود

برگزاری نمایشگاه نقاشی «پایتخت۷» با آثار سیروس مقدم

دور دوم نمایش «کتابخانه نیمه شب» آغاز شد/ استقبال مخاطبان همچنان ادامه دارد

نمایش و نقد فیلم «من هنوز اینجا هستم» در فرهنگسرای ارسباران

نشست ادبی به مناسبت روز سعدی در فرهنگسرای خانواده

نمایشگاه «نگاه کن این کار ماست» در نگارخانه شفق برگزار می‌شود

تهران‌شناسی بانوان منطقه ۵ با گشت نیم‌روزه در باغ ایرانی ده‌ونک

صفحه اول روزنامه‌ها- شنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۴

اول اردیبهشت‌ماه جلالی و سعدی‌شناسی در پاتوق کانونی فرهنگسرای فردوس

نمایشگاه عکس «پرندگان تالاب انزلی» در فرهنگسرای ارسباران

۵ هنرمند نامزد چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند 

انتشار گزارش مصور تماشاخانه ایران‌شهر در سال ۱۴۰۳

«بوستان سعدی» برگزیده جایزه بهترین اثر ترجمه شده ادبیات جهان شد

بازدید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی ۲۹ فروردین رایگان است

دوره‌ی آموزشی «روایتگر بازیگر» در فرهنگسرای فردوس

شب تالاب انزلی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود

برجسته‌ترین ویژگی فیلم «چاقوکشی» مضمون انسانی آن است

تئاتر «بچه‌های مدرسه غول می‌شوند» در پردیس تئاتر تهران روی صحنه می‌رود

نمایش «صندوقچه مادربزرگ»؛ در پردیس تئاتر تهران

عکس؛ چهل‌ونهمین دورهمی «بچه کتابخون‌ها» در کتابخانه علامه طرشتی‎

نمایش موزیکال «مش مش قلی‌خان» ویژه دانش‌آموزان مدارس

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۲۷ فروردین‌ماه

آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی هنر جوان «عاماج» در برج میلاد تهران