جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
ساعت : ۰۵:۳۰
کد خبر: ۱۲۱۰۷۶
|
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
حدادعادل در رونمایی از ۱۰۰ کتاب حماسه و شهادت عنوان کرد:

کتاب؛ راه پیشگیری از انجماد تاریخی انقلاب

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در مراسم رونمایی از ۱۰۰ عنوان کتاب حوزه جهاد، ایثار و شهادت گفت: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای نسل آینده نباید مانند مشروطه برای ما باشد. راه پیشگیری از انجماد تاریخی این دو عرصه، چاپ کتاب است.
حدادعادل در رونمایی از ۱۰۰ کتاب حماسه و شهادت عنوان کرد:
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر،  مراسم رونمایی از ۱۰۰ عنوان کتاب حوزه جهاد، ایثار و شهادت با عنوان «جشنواره کتاب سرو» صبح روز گذشته با حضور غلامعلی حدادعادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، علی‌اصغر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و سعید غضنفری مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در سالن همایش‌های بین‌المللی خلیج‌فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. 
به گزارش جام جم ،  ابتدای این برنامه، علی‌اصغر جعفری مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با بیان این‌که هر شش ماه ۱۰۰ اثر در حوزه جهاد و مقاومت رونمایی می‌شود، ابراز کرد: در دهه فجر امسال نیز ۱۰۰ کتاب رونمایی خواهد شد. در این باغ موزه، کتابخانه بزرگی با محوریت دفاع مقدس وجود دارد که پژوهشگران می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.
او همچنین از تدوین ۱۳۰ رساله و پایان‌نامه مرتبط با دفاع مقدس خبر داد و افزود: سامانه اسناد دفاع مقدس با ۱۰‌میلیون سند به‌زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.کتاب‌هایی که امروز رونمایی می‌شود در ۱۰‌عنوان رمان، پژوهش، داستان، اسناد و خاطرات، دسته‌بندی می‌شوند.
جعفری با ارائه آماری از جامعه مخاطبان آثار منتشر شده گفت: ۷۰‌درصد جوانان و ۳۰‌درصد کودک و نوجوان مخاطبان سنی آثاری هستند که امروز رونمایی خواهند شد. در میان این آثار ۱۰‌اثر جدید هم محصول نوقلمان تربیت یافته مجموعه باغ موزه انقلاب اسلامی است.
سخنران بعدی این مراسم غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بود. وی ضمن اشاره به نام انتشارات باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: انتخاب عنوان «سرو» برای این انتشارات بسیار خوش معناست. زیرا نماد تمدن و فرهنگ ایران است. سرو در توفان‌ها خم می‌شود اما نمی‌شکند. ایران ما نیز مانند سرو است.
حدادعادل با بیان این‌که از میان تمدن‌های کهن جهان، ایران توانسته است، همچنان پایدار باقی بماند، اظهار کرد: ایران امروز چند هزار سال است که ایران است. کاری که مغول با ایران کرد با هر تمدن دیگر می‌کرد تا ابد نابود می‌شد. او رمز ماندگاری ایران را دفاع مقدس دانست و گفت: این سرزمین در گذشته توانسته است افرادی مانند سلیمانی‌ها را بپروراند. آنها حافظان جاودانه ایران هستند، به همین خاطر حفظ یاد آنها وظیفه ماست.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با بیان این‌که جهات مثبت و منفی دفاع مقدس را باید فهرست کرد، ابراز کرد: هشت سال دفاع مقدس آثار مثبتی مانند حفظ و ظهور ارزش‌های الهی و انسانی داشت. ما با استفاده از این سرمایه باید انقلاب اسلامی را به تمدن نوین اسلامی برسانیم. او جنگ تحمیلی را تاوان پیروزی انقلاب اسلامی در برابر استکبار جهانی توصیف کرد و ادامه داد: برای ماندگار کردن جنگ منابع متعددی در دست داریم. انتشار ۱۰۰ عنوان کتاب در بازه زمانی شش‌ماه جای تقدیر دارد.
حدادعادل با اشاره به این‌که جنگ و دفاع مقدس یک معدن ناکاویده است، تصریح کرد: باید ارزش‌های خلق شده در دفاع مقدس را به یک قنات مستمر تبدیل کنیم تا در مزرعه ایران از آن میوه و ثمر تولید کنیم.
 او با مقایسه انقلاب اسلامی و مشروطه گفت: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای نسل آینده نباید مانند مشروطه برای ما باشد. راه پیشگیری از انجماد تاریخی این دو عرصه، چاپ کتاب است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، خواستار ترجمه این ۱۰۰‌عنوان کتاب به زبان‌های دیگر شد و خطاب به سازمان‌دهندگان انتشارات سرو بیان کرد: آثارتان را به تمام کتابخانه‌های عمومی کشور اهدا کنید و یک سهمیه برایشان در نظر بگیرید. همچنین ترجمه عربی و انگلیسی برای کشورهای مسلمان و غیرمسلمان را به‌عنوان ضرورت‌های حفظ انقلاب و دفاع مقدس در برنامه داشته باشید.
نظر شما