کد خبر: ۱۲۱۲۷۸

غایبان جشنواره فیلم چهلم

غیبت برخی کارگردان‌های سرشناس و فیلم‌های مهم در میان ۲۲ فیلم سودای سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم‌فجر با واکنش‌هایی روبه‌رو شده‌است. هومن سیدی ، سعید روستایی ،مانی حقیقی، حمید نعمت الله ،از غایبان جشنواره چهلم فیلم فجر هستند.

غایبان جشنواره فیلم چهلمبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر از چند ماه پیش و بر اساس اخبار مرتبط با چرخه تولید فیلم‌های سینمایی، رسانه‌ها اقدام به گمانه‌زنی درباره ترکیب فیلم‌های احتمالی چهلمین جشنواره فیلم فجر کردند. فهرست‌های متنوع و البته پرتعدادی که از همان زمان هم مشخص بود همه آن‌ها نمی‌توانند به ویترین جشنواره چهلم راه پیدا کنند. در میان فیلم‌های در حال تولید و اما فیلمسازان نام آشنایی بودند که بیشتر جلب توجه می‌کردند و حضورشان در جشنواره می‌توانست کنجکاوی‌برانگیز باشد.

با اعلام فهرست نهایی بخش «سودای سیمرغ» اما حالا می‌توان از غایبان جشنواره هم سخن گفت. فیلم‌هایی که هر یک به دلیلی به جشنواره نرسیدند و فرصت رونمایی در فجر چهلم را از دست دادند؛ «قاتل و وحشی» به کارگردانی حمید نعمت‌الله که برای سومین سال پیاپی برای حضور در «فجر» دورخیز کرده بود، از همان مرحله پیش از هیأت انتخاب و به‌واسطه اعمال شرایط آیین‌نامه از سوی دبیرخانه از چرخه بررسی کنار گذاشته شد. 
فیلم به دلیل «بازبینی» از سوی هیأت انتخاب جشنواره سی‌وهشتم شانس حضور در جشنواره چهلم را از دست داد تا یکی از متفاوت‌ترین فیلم‌های حمید نعمت‌الله همچنان نادیده باقی بماند.

سعید روستایی «برادران لیلا» را به فجر نرساند
«برادران لیلا» به کارگردانی سعید روستایی هم می‌توانست از فیلم‌های پرسروصدای جشنواره امسال باشد اما به دلیل آنچه از سوی عوامل طولانی شدن فرآیند تولید اعلام شد، نتوانست برای رونمایی در جشنواره آماده شود. سعید روستایی از فیلمسازانی است که دو فیلم قبلی‌اش یعنی «ابد و یک روز» و «متری شیش و نیم» در جشنواره فیلم فجر قدر دیده بود اما سومین فیلمش را به جشنواره نرساند.

«تفریق» به کارگردانی مانی حقیقی با بازی نوید محمدزاده و ترانه علیدوستی هم دیگر فیلم مهم تولید امسال است که به دلیل «آماده نمایش نبودن» نتوانست در جشنواره امسال حضور داشته باشد. مانی حقیقی آخرین بار در سال ۹۳ و با فیلم «اژدها وارد می‌شود» حضور در فجر را به‌عنوان کارگردان تجربه کرد.

نوید محمدزاده علاوه‌بر «تفریق»، در فیلم مهم دیگری هم نقش‌آفرینی کرد که می‌توانست در جشنواره امسال موردتوجه قرار گیرد؛ «شب، داخلی، دیوار» را وحید جلیلوند کارگردانی کرده است و به دلایلی که هنوز مشخص نیست، در جشنواره چهلم غایب است. جلیلوند با این فیلم پس از «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» و «بدون تاریخ، بدون امضا» می‌توانست سومین حضور موفق خود در «فجر» را تجربه کند.

«جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی هم دیگر غایب جشنواره چهلم محسوب می‌شود. فیلمی که برای اولین بار با سرمایه‌گذاری مستقیم یکی از پلتفرم‌های عرضه اینترنتی محصولات نمایشی مقابل دوربین رفت و با توجه به کارنامه سیدی می‌توانست در جشنواره چهلم موردتوجه قرار بگیرد. محسن تنابنده بازیگر اصلی فیلم هومن سیدی است. هنوز عوامل «جنگ جهانی سوم» درباره دلیل نرسیدن این فیلم به جشنواره اطلاع‌رسانی نکرده‌اند.

«مسیح، پسر مریم» به کارگردانی علی جعفرآبادی هم تازه‌ترین محصول سازمان سینمایی اوج است که از ابتدا اعلام شد برای رونمایی در جشنواره فیلم فجر تولید می‌شود اما در فهرست نهایی هیأت انتخاب غایب بود. فیلم درامی اجتماعی است که داستان آن در دهه ۵۰ روایت می‌شود و مشخص نیست دلیل عدم پذیرش آن در جشنواره چه بوده است.

همچنین در نبود بخشی به نام نگاه نو (مخصوص فیلم‌های اول کارگردان‌ها)، بیش از نام‌های سرشناس در بخش کارگردانی، اسم فیلمسازان فیلم اولی یا دومی را در فهرست می‌بینیم. بدون تعارف دیدن این فهرست در نگاه اول، کمی باعث سرخوردگی و ناامیدی می‌شود و در تقابل با آن توقع قبلی درباره برگزاری باشکوه چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر قرار می‌گیرد که انتظار می‌رفت دولت جدید در نخستین گام خود در رویدادی مثل فجر، جذب حداکثری داشته و حواسش به اسم‌های پرمخاطب و پرطرفدار - البته با محوریت کیفیت و استاندارد خود آثار- باشد اما حالا باز نگاه‌ها و سوال‌ها به سمت هیات انتخاب می‌چرخد و صحبت درباره چرایی حضور این فیلم‌ها و نبود برخی فیلم‌ها و فیلمسازان دیگر تا مدتی نقل محافل سینمایی است. به هرحال، همچنان بحث کرونا و تاثیرات منفی آن در روند تولید و آماده‌سازی فیلم‌ها را نباید نادیده گرفت. هرچه هست امیدواریم همین اندک چهره‌های سرشناس، آثاری شایسته و در حد نام و اعتبارشان داشته‌باشند و جوان‌های کم و بی‌نام و نشان هم، امیدوارکننده ظاهر شوند.

غایبان جشنواره فیلم چهلم

چهره‌های فیلمسازی
در میان فهرست ۲۲ کارگردانی که فیلم‌هایشان در بخش سودای سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور دارند، تنها با ارفاق می‌توان از شش کارگردان به عنوان چهره‌های شناخته‌شده نام برد و مابقی تقریبا یا اسم و رسمی ندارند یا باوجود چند سال فعالیت در عرصه فیلمسازی، آنها را جزو چهره‌های کارگردانی حساب کرد.
روزنامه جام‌جم نوشت: بی‌تردید مشهورترین چهره در این میان، مسعود کیمیایی است که با فیلم پر بازیگر خائن‌کشی در جشنواره چهلم فجر حاضر خواهدبود. قصه یک کلاهبردار مشهور ایرانی، می‌تواند برگ برنده فیلم باشد و اگر کیمیایی، سرحال‌تر از فیلم‌های سال‌های اخیرش با سوژه مواجه شده‌باشد، می‌توانیم منتظر یکی از غافلگیری‌های جشنواره باشیم.
حضور رضا میرکریمی با فیلم نگهبان شب هم یکی از امیدواری‌های امسال فجر است و نام و سابقه این فیلمساز، به سهم خود چراغ جشنواره را روشن نگه می‌دارد.
محمدحسین مهدویان هم با فیلم مرد بازنده، تنور رقابت جشنواره فجر را گرم‌تر می‌کند. او به ویژه با موفقیت زخم‌کاری، توقعات از خود را بالاتر برده‌است.
بهروز شعیبی هم از معدود کارگردان‌های شناخته شده این دوره است که با فیلم بدون قرار قبلی در جشنواره حاضر خواهد بود.
هادی حجازی‌فر هم به عنوان یک فیلم اولی امسال با موقعیت مهدی (باکری) در جشنواره حاضر است و با مهدویانی رقابت می‌کند که با بازی در فیلم ایستاده در غبار او درخشید و در بازیگری چهره شد. حجازی‌فر در تئاتر، سابقه کارگردانی دارد اما این اولین تجربه فیلمسازی او در سینماست. از این فیلم، قرار است یک سریال تلویزیونی هم روی آنتن برود.
در میان کارگردان‌های چهره جشنواره چهلم، شاید اسم منیر قیدی کمتر از دیگران شناخته‌شده باشد اما او با پشتوانه موفقیت فیلم اولش ویلایی‌ها در این رویداد حاضر است و حتی دسته دختران این شانس را دارد که باتوجه به موضوع روایت مقاومت دختران و زنان در روزهای محاصره خرمشهر، جوایز مهمی را در جشنواره پیش رو درو کند یا دست کم، رقیبی جدی برای باقی چهره‌ها و فیلم‌ها باشد.

۲۲ فیلم سودای سیمرغ
۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی و علی‌اکبر حیدری)، بدون قرار قبلی (بهروز شعیبی)، برف آخر (امیرحسین عسگری)، بی‌رویا (آرین وزیردفتری)، بی‌مادر (سیدمرتضی فاطمی)، بی‌رو (مرتضی‌علی عباس‌میرزایی)، خائن‌کشی (مسعود کیمیایی)، درب (سیدهادی محقق)، دسته دختران (منیر قیدی)، شادروان (حسین نمازی)، شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)، شهرک (علی حضرتی)، صورت فلکی (حسین دارابی)، ضد (امیرعباس ربیعی)، علف‌زار (کاظم دانشی)، لایه‌های دروغ (رامین سهراب)، ماهان (حمید شاه‌حاتمی)، مرد بازنده (محمدحسین مهدویان)، ملاقات خصوصی (امید شمس)، موقعیت مهدی (باکری) (هادی حجازی‌فر)، نگهبان شب (رضا میرکریمی) و نمور (داوود بی‌دل).

گزارش خطا
برچسب‌ها:
هومن سیدی
اخبار مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس