مطالبه و حمایت از نامگذاری روز «قهرمان ملی»
کارگروه نامگذاری شورای فرهنگ عمومی کشور بناست در هفته جاری جلسهای به منظور بررسی مطالبه مردم با عنوان «روز شهادت سردار سلیمانی به نام «قهرمان ملی» ثبت شود» که بیش از ۵۲ هزار حامی در سامانه فارس من داشته، تشکیل دهد.

این مطالبه مردمی از سوی خبرگزاری فارس در مراحل مختلفی پیگیری و دنبال شد تا جایی که در آخرین نتیجه شورای فرهنگ عمومی اعلام کرد، در هفته جاری بناست کارگروه نامگذاری این شورا تشکیل دهد که یکی از دستورکارهای آن بررسی نامگذاری روز ۱۳ دی و در مجموع نامگذاری روزی با نام «قهرمان ملی» است. خبرگزاری فارس برای به نتیجه رسیدن این مطالبه عمومی، پیگیریهای زیر را دنبال کرد.
شورای فرهنگ عمومی: این روز به نام «روز جهانی مقاومت» نامگذاری شده است
خبرنگار فارس، این موضوع را در ابتدا با دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی که مقام رسمی ثبت وقایع در تقویم است، مطرح کرد و این دبیرخانه در پاسخ عنوان داشت: روز شهادت حاج قاسم سلیمانی در همان سال از سوی این شورا به نام «روز جهانی مقاومت» نامگذاری شد که به تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم رسید. این عنوان خیلی فراتر و گیراتر از عنوان مطرح شده است و در تقویمهای رسمی کشور نیز ثبت شده است. این پیگیری را میتوانید اینجا بخوانید.
بعد از این پیگیری اولیه از شورای فرهنگ عمومی، حمایت مردمی از این مطالبه روز به روز افزایش یافت و امروز به حدود ۵۳ هزار نفر رسیده است. شورای فرهنگ عمومی در پی این مطالبه مردمی اعلام کرد این درخواست به صورت رسمی به این شورا اعلام شود تا در جلسات آتی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
نامه رسمی خبرگزاری فارس به شورا و پیشنهاد دو روز دیگر
خبرگزاری فارس، بعد از این مطالبه رسماً طی نامهای با امضای پیام تیرانداز مدیرعامل این خبرگزاری به محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای فرهنگ عمومی، درخواست رسمی خود را به نیابت از امضاءکنندگان این پویش برای بررسی ارائه کرد و حتی دو روز تشییع حاج قاسم در تهران (۱۶ دی) یا روز تولد ایشان (۲۰ اسفند) را نیز برای نامگذاری با این عنوان جدای از روز ۱۳ دیماه پیشنهاد داد.
منع قانونی برای نامگذاری یک روز با ۲ عنوان نیست
حمید منصوبی، سردبیر سوژه نامگذاری روز ۱۳ دی با عنوان «روز ملی قهرمان ملی» در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: نامگذاری روز ۱۳ دیماه سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی با عنوان «روز قهرمان ملی» یک مطالبه مردمی فراگیر است که تنها در سامانه فارس من خبرگزاری فارس بیش از ۵۰ هزار امضا دارد. ما انتظار داریم این روز همچون روز ۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری که بستری برای تقدیر از معلمان شد، بستری برای تقدیر و تجلیل از قهرمانان عرصههای مختلف کشور و معرفی آنان به جامعه شود.
وی تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی کشور در پاسخ اولیه به این مطالبه اعلام کرد که این روز دو سال پیش با نام روز جهانی مقاومت نامگذاری شده است که بسیار هم عنوان خوبی است و بیانگر بعد بینالمللی حاج قاسم است، اما جدای از این بعد حاج قاسم در بعد ملی هم منشأ اثر بوده است و مقام معظم رهبری دو مرتبه ایشان را با عنوان قهرمان ملی توصیف کردهاند. باتوجه به اینکه منع قانونی برای این نامگذاری وجود ندارد، خواستاریم شورای فرهنگ عمومی نامگذاری این روز را با عنوان «قهرمان ملی» دوباره بررسی کند.
از نامگذاری روزی به نام «قهرمان ملی» حمایت میکنم
فرزاد جهانبین، عضو شورای فرهنگ عمومی کشور در گفتوگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه روز ۱۳ دیماه با عنوان روز جهانی مقاومت نامگذاری شده است و شخصاً مخالف تغییر آن هستم، گفت: روز جهانی مقاومت، مفهوم بسیار بلندی است که نباید آن را تغییر داد، اما دو مناسبت ۱۶ دیماه که سالروز تشییع پیکر حاج قاسم در تهران و ۲۰ اسفند سالروز تولد ایشان میتواند به این نام مزین شود. ۱۶ دیماه از جهت برگزاری پرشور مراسم تشییع با حضور اقشار مختلف و حماسهای که خلق شد، از جهاتی بهتر هم هست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شورای فرهنگ عمومی در دوره جدید تغییرات خوبی داشته و دبیرخانه هم فعال شده است که امیدواریم با پشتوانه کار ارزشمند خبرگزاری فارس و حمایت حدود ۵۰ هزار نفری، این درخواست در شورا مطرح شود. من به عنوان عضو، حتما از این پویش پرامضاء حمایت میکنم و تصور میکنم دیگر اعضاء هم حمایت کنند تا انشاءالله این روز به نام «روز قهرمان ملی» نامگذاری شود.
انتهای پیام/
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس