کد خبر: ۱۲۲۱۹۳

نمود کم‌فروغ تاریخ انقلاب اسلامی در آیینه جشنواره فیلم فجر

جشنواره فیلم فجر در آستانه ۴۰ سالگی خود قرار دارد، جشنواره‌ای که از بطن انقلاب اسلامی برخاست و درحالی که بخشی از هویت این انقلاب را در نام خود دارد، اما کمترین نمود را در بحث شعائر انقلاب دارد.

نمود کم‌فروغ تاریخ انقلاب اسلامی در آیینه جشنواره فیلم فجربه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر ، در سال ۱۳۶۰ بود که مدیران فرهنگی وقت تصمیم به برگزاری جشنواره‌هایی با محوریت تئاتر و فیلم گرفتند و نام فجر را برای این رویداد‌های فرهنگی برگزیدند. هر دوی این جشنواره‌ها دقیقا در ایام پیروزی انقلاب اسلامی یعنی ۱۲ بهمن تا ۲۲ بهمن برگزار شد و بدون وقفه تا امروز، در همین ایام در حال برگزاری است.

دفاع پرس نوشت: بعد از ۴۰ سال برگزاری جشنواره فیلم فجر که موضوع این یادداشت است باید پرسید تاریخ انقلاب اسلامی تا چه میزان در آیینه این جشنواره نمود عینی دارد؟ قرار نیست با نگاه سیاه انگار به موضوع نگریست. در طول این سال‌ها آثار ارزشمندی تولید شده که نامشان در تاریخ سینمای ایران ماندگار شدند. آثاری که اغلب تاریخ نگاری دارند تا تاریخ نگری. مخاطبان سینمای ایران نیازمند آن هستند تا به‌جای شرح واقعه تفسیر و تحلیل صاحب اثر را ببینند. اتفاقی که ندرتا روی داده و برای آوردن شاهد مثال فرهنگ فیلم‌ها را جستجو کرد.

طی سال‌های اخیر و ورود فیلمسازان تازه نفس شاهد برخی آثار در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی نظیر «رد خون»، «لباس شخصی»، «مصلحت» و... بودیم که در جایگاه خود ارزشمند بودند و نسبت به آثار شبیه خود قابل تأمل‌تر بودند، اما این تعداد اندک نمی‌تواند ما را به آینده امیدوار کند. افزایش آثاری با موضوع تاریخ انقلاب اسلامی مطالبه‌ای نیست که صرفا از فیلمسازان یا مدیران سینمایی انتظار داشت، ورود به این عرصه حضور حداکثری اصحاب فرهنگ و هنر را می‌طلبد تا در آینده شاهد آثاری درخور توجه در حوزه انقلاب اسلامی باشیم.

باید دید در جشنواره چهلم فجر چه آثاری در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی ساخته و پرداخته شده‌اند و این آثار تا چه میزان توانسته‌اند از روایت صرف تاریخی فاصله گرفته و به موضوع مورد نظر را با چه زاویه دیدی مورد تحلیل و بررسی قرار داده‌اند. برای داوری دستاورد‌های جشنواره چهلم فجر باید صبر کرد تا بعد از دیدن آثار راه‌یافته به این جشنواره آن را مورد نقد قرار داد.
گزارش خطا
برچسب‌ها:
جشنواره فیلم فجر
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس