به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر از ادارهکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارتمیراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ۱۰ تابلوی نقاشی استاد حسین بهزاد بنا به وصیت مرحوم ایرج مجلل یکی از هموطنان ایرانی مقیم فرانسه در مراسمی با حضور سخنگوی وزارت امور خارجه و سرپرست ادارهکل موزهها روز یکشنبه - ۱۷ بهمنماه ۱۴۰۰ - به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تحویل داده شد.
ایرنا افزود: سعید خطیبزاده سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در این مراسم گفت: این آثار اهدایی یکی از هموطنان مقیم فرانسه، مرحوم ایرج مجلل، به موزه بهزاد است. این اتفاق نشان دهنده اعتماد هموطنان ما در خارج از کشور به دستگاه دیپلماسی در وزارت امور خارجه است. برای ما باعث افتخار است که میراثفرهنگی کشورمان را پاس بداریم و این بخشهای هویتی ایران و ایرانی را جمعآوری کنیم.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه گفت: همکاران ما در سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس و در وزارتخانه در تهران و دوستانمان در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کار مهمی را انجام دادند، این روندی است که مدتها آغاز شده و برگرداندن آثار و تلاش برای جمعآوری این هویتهای فرهنگی که بعضا در دنیا پراکنده شده است از وظایف مهم ماست.
پاسداشت هویت ایران و ایرانی برای ما مهم است. انشالله موزه استاد بهزاد میزبان خوبی برای این آثار خواهد بود و در نوع خود قابل توجه و دیدینی است
مرتضی ادیبزاده سرپرست ادارهکل موزههای وزارت میراث فرهنگی در این مراسم گفت: این آثار اهدا شده متعلق به نقاش نامدار ایرانی معاصر، استاد حسین بهزاد است که بنا به وصیت (مرحوم ایرج ملل) یکی از هموطنان که مقیم فرانسه است به ایران منتقل شده است.
او افزود: این ۱۰ تابلو با رایزنی و همکاریهای وزارت امور خارجه و هماهنگی که با وزارت میراثفرهنگی انجام شده است به تهران منتقل شد. بر اساس وصیت هموطنمان این آثار را ما در موزه حسین بهزاد در کنار سایر آثار او به نمایش میگذاریم و در معرض دید عموم قرار میدهیم.
در پایان این آثار از سوی علیرضا دلخوش معاون همکاریهای فرهنگی و سمنها مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه به سحر گودرزی امین اموال فرهنگیتاریخی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تحویل داده شد.
استاد حسین بهزاد نقاش ایرانی در سال ۱۲۷۳ خورشیدی در تهران متولد شد. بهزاد در طول زندگی خود نزدیک به ۴۰۰ اثر هنری آفرید و سعی کرد در آنها بسیاری از ریزهکاریهای زائد مینیاتور را کنار بزند. وی نخستین نقاش مبتکر مینیاتور پس از صفویان بوده است. این هنرمند شهیر ایرانی ۲۱ مهر ۱۳۴۷ در ۷۴ سالگی در تهران در گذشت.