فیلم «ضد» نگاه مخالفین شهید بهشتی به اوست
شفیعی با تاکید بر اینکه «ضد» نگاه مخالفین شهید بهشتی به اوست، گفت: غیر از شهید بهشتی و کلاهی، شخصیتهای واقعی در فیلم نداریم، یعنی ما بهازای واقعی ندارند.

«محمدرضا شفیعی» تهیهکننده فیلم در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: سال ۹۵ بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی صحبتی پیرامون واقعه هفتم تیر و کمتوجهی رسانهای و سینمایی نسبت به آن کردند. این واقعه، شروع عملیات سازمان مجاهدین علیه نظام بود و تا همین امروز به صورت رسمی مسؤولیت آن را نپذیرفته است، چون در صورت پذیرش، در فهرست گروهکهای تروریستی قرار میگیرند.
تهیهکننده افزود: به لحاظ ذهنی با این موضوع درگیر بودم، چون تحقیقات برای ساخت سریالی پیرامون شهید بهشتی را شروع کرده بودم.
وی ادامه داد: حدود دو سال تحقیقات طول کشید و فیلمنامه اولیهای نوشته شد. سال ۹۸ برای ساخت آن خیز برداشتیم که نشد. سرانجام با بازنویسی، پیش تولید را در سال ۹۹ شروع کردیم و نهایتا امسال مقابل دورین رفت.
شفیعی درباره شخصیتهای حاضر در فیلم گفت: غیر از شهید بهشتی و کلاهی، شخصیتهای واقعی در فیلم نداریم، یعنی ما بهازای واقعی ندارند، اما به این معنی نیست که شبیه به آن در تاریخ نبودهاند.
تهیهکننده «ضد» تأکید کرد: در تحقیقات به این نتیجه رسیدیم که فرد دیگری غیر از کلاهی ملعون در حزب وجود داشته و هدایت انفجار را تمکین نکرده است، اما مابقی اتفاقات، تخیل ماست.
وی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات امنیتی، محمدرضا کلاهی نامزد یا دوست دختری داشته که آن را از سازمان مخفی کردهاست. این دختر، چند روز قبل از واقعه هفتم تیر در تهران کشته میشود و دلیلش مشخص نیست.
تهیهکننده «ضد» گفت: یک فایل صوتی از اردوگاه اشرف کشف شد که در آن مسعود رجوی میگوید: ما با بهشتی نمیتوانستیم کنار بیاییم، ما با آخوندی که سامسونت دست میگیرد، لباس اتوکشیده تن میکندو رمان میخواند و آلمانی و فرانسوی میداند، نمیتوانستیم کنار بیاییم. این دیالوگها را در فیلم استفاده کردیم.
شفیعی اظهار داشت: نسخه اولیه ۱۶۰ دقیقه بود که مجبور شدیم آن را کوتاه کنیم و اکثر سکانسهای خانم جوادی و نادر سبلیمانی حذف شد که بخاطرواین کار از این عزیزان عذرخواهی میکنم.
«مرتضی کهزادی» طراح گریم اظهار داشت: از محمدرضا کلاهی فقط یک عکس وجود دارد و سعی کردیم بر اساس آن، بازیگر را گریم کنیم.
«نادر سلیمانی» که با نقش و گریم متفاوتی در فیلم «ضد» حضور یافته است هم گفت: من سالهاست کار طنز میکنم و مهری است که بر پیشانیام چسبانده شده. ممنون از کارگردان و تهیهکننده که موجب شدند ذهنیتها درباره بازیگران طنز شکسته شود.
وی افزود: این کار برایم سخت بود، چون باید قالب میشکستم و شکستن قالب، برای بازیگر سخت است. نه اینکه ناممکن باشد، اما زمان نیاز دارد.
«لیلا زارع» بازیگر فیلم پیرامون نزدیکی نقشش با شخصیت خود اظهار داشت: تا کنون نقشی را بازی نکردهام که خیلی به خودم نزدیک باشد. اما این نقش را به دلیل وجوه انسانی و عاشقانهاش دوست داشتم. اینکه چقدر از خروجی راضی هستم. من نباید بگویم، مخاطب باید بگوید.
طراح گریم فیلم هم گفت باید گریم خانم زارع به نحوی بود که از سن خودشان جوانتر بودند. «لیندا کیانی» دیگر بازیگر زن فیلم گفت: از بازی در فیلم ضد لذت بردم و خوشحال میشوم اگر کاندیداتوری بازیگر مکمل را برایم به ارمغان آورد، چون سختی زیادی داشت.
وی افزود: قرار بود نقشم با همه دختران منافقی که در تلویزیون و سینما دیدهام، متفاوت باشد.
برنامهای برای ساخت فیلم با موضوع نفوذ ندارم
در ادامه نشست «امیرعباس ربیعی» کارگردان «ضد» پیرامون دغدغهاش درباره نفوذ دنبالهدار توضیح داد: پروژهای برای خودم درباره نفوذ تعریف نکردهام. در فیلم «لباس شخصی» نفوذ وجود داشت و در «ضد» هم همینطور، اما برنامهای برای ادامه این موضوع ندارم.
وی درباره اینکه آیا سکانس ورود آیتالله بهشتی و اسلوموشن آن شبیه به نماهنگ نشده است، گفت: شاید چنین بازخوردی برای مخاطب داشته باشد، اما اسلوموشن منطق سینمایی داشت و pov سعید (فرد نفوذی) است و میداند قرار است چه اتفاقی بیفتد.
ربیعی تأکید کرد: پایان فیلم ما مشخص است و تعلیقی ندارد، تعلیق درباره شخصیتهای فیلم است. فیلمنامه ما یک قصه تخیلی است که بکگراند واقعی دارد.
کارگردان «ضد» در پاسخ به اینکه چرا راجع به ایدئولوژی سازمان مجاهدین خلق (منافقین) فیلم نمیسازد گفت که بررسی ایدئولوژی در مدیوم سینما کار دشواری است، چون ممکن است جذابیت نداشته باشد.
وی افزود: آنقدر این اتفاق تروریستی ضربه مهلکی به سازمان مجاهدین است که آن راگردن نمیگیرد، اما تحقیقات و حضور کلاهی در اردوگاه اشرف، موید این است که واقعه هفتم تیر را منافقین انجام دادند.
کلاهی هنوز زنده است
جواد موگویی، مشاور تاریخی فیلم «ضد» گفت: با ۶۰-۷۰ نفر حتی عوامل سازمان نظیر «سعید شاهسوندی» مصاحبه کردیم و کتاب آن به زودی منتشر میشود.
وی افزود: شاهسوندی که خودش هم اروپا زندگی میکند، میگوید کلاهی بعدا به غرب کشور رفت، سپس عراق و بعدا اروپا؛ و معتقد است کلاهی هنوز زنده است.
موگویی گفت: شاخه اروپای سازمان، بلافاصله مسئولیت حادثه انفجار را پذیرفت. رجوی هم بعدها در فیلمی اقرار میکند که انفجار کار آنها بوده است.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس