به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای اخلاق، نرگس معدنیپور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران طی بازدیدی از بخشهای مختلف فرهنگسرای اخلاق دیدن کرد.
معدنیپور یادآور شد : خوشحالم که امروز در جمع همکارانم در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هستم. باید بگویم که این سازمان دارای نیروهایی است که با برنامه جذب شدهاند؛ به عبارت دیگر، بنابر ماموریتی که سازمان داشت، این نیروها بهکارگیری شدند و نگاهها کاملا تخصصی و حرفهای بود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین موضوعاتی که در حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد، «به روزرسانی» است. در حقیقت، به دلیل تغییرات سریع فرهنگی نیازمند این هستیم که محتواهای فرهنگی خود را خیلی سریع به روزرسانی کنیم. همچنین این تغییرات در درون خود سیستم نیز باید وجود داشته باشد. بسیار خوب است که از تجربیات افراد پیشکسوت سازمان فرهنگی هنری استفاده کنیم اما در کنار آن، باید فرآیندهای خود را بهروزرسانی کنیم.
معدنیپور گفت: بنده پیشتر عضوی از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بودم و ماموریتها، ظرفیتها و چالشهای آن را به خوبی میشناسم. برهمین اساس معتقدم که مسئولین جدید باید با استفاده از تجربیات گذشته نیروها نسبت به ماموریتهای سازمان خیلی سریع آشنا شوند، چرا که فرصت بسیار کمی داریم. علاوه براین، اشاره کردم که به دلیل تغییرات سریع فرهنگی، اگر زمان را از دست بدهیم و اشراف کاملی به موضوعات پیدا نکنیم، از جامعهای که خیلی سریع خودش را به روز میکند، عقب میمانیم. بنابراین یکی از وظایف سنگینی که بر دوش شماست، رسیدگی سریع به همین تغییرات فرهنگی است.
وی تاکید کرد: شرایط جامعه ما از نظر فرهنگی بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه و برنامهریزی مناسب است، ما باید مخاطبسنجی کرده و براساس شناسایی دقیق نیاز مخاطب، برنامهریزی کنیم. البته بنده معتقدم که نوع برنامهریزی در سازمان فرهنگی هنری مناسب است و دوستان تلاش میکنند با کمترین امکانات بیشترین خدمات را ارائه بدهند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران درباره تفکیک قائل شدن بین ماموریتهای سازمان فرهنگی هنری با معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری گفت: به نظرم تعریف ماموریت سازمان فرهنگی هنری با معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری کاملا متفاوت است؛ سازمان فرهنگی هنری وظیفه دارد که با استفاده از ابزار هنر، کار فرهنگی در جامعه بکند و معاونت اجتماعی فرهنگی قرار است کارهای اجتماعی انجام داده و در همین مسیر فرهنگسازی نیز بکند. از سویی دیگر معتقدم فعالیت فرهنگی که سازمان فرهنگی هنری انجام میدهد باید کاملا متفاوت با کار فرهنگی باشد که سازمان تبلیغات انجام میدهد، چرا که همه اینها باید در یک پازل فرهنگی بزرگتری قرار گیرد و مکمل یکدیگر باشند.
وی ادامه داد: بنابراین درخواست من در ابتدا از خود شهرداری این است که در درون خود و به ویژه در حوزههای فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی همافزاییها را انجام بدهد. اگر این امر در درون شهرداری محقق شود، میتوان انتظار داشت که در تعامل با دیگر دستگاهها نیز محقق شود. برهمین اساس، باید از موازیکاریها جلوگیری شود. البته باید تاکید کنم که این قدر خلا کار فرهنگی داریم که حتی اگر موازی کاری صورت بگیرد، ایرادی ندارد. با این حال، از آنجا که منابع درآمدی ما کم است، همافزاییها ضروری است.
در حوزه سیاستگذاری و به ویژه در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تلاش میکنیم موضوعاتی که به ما مربوط میشود را در برنامهریزیها تسهیل کرده تا انتظارات شما برطرف شود. ما اسناد فرادستی زیادی داریم و اگر میخواهیم قدمی در راستای برنامههای فرهنگی اجتماعی برداریم باید براساس پژوهشهای به روز شده و اسناد فرادستی حرکت کنیم.
معدنیپور در پایان گفت: در شهرداری تهران، ظرفیتهای زیادی برای اجرای برنامههای فرهنگی داریم و شما میتوانید از این ظرفیتها در جهت اجرای برنامههای خود استفاده کنید. برای مثال، در گذشته مرکز مطالعات داشتیم، سوال اینجاست که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تا چه اندازه با این مرکز مطالعات شهری مرتبط است و در طول سال از آنان میخواهد که برنامههای فرهنگی را بررسی کنند؟ درخواست من این است که توجه به این موضوع در دستور کار شما قرار گیرد. همافزاییها میتواند به رشد و بالندگی برنامهها منجر شود.
در پایان این جلسه، به مناسبت روز کتابدار، 3 مدیر کتابخانه مدیریت فرهنگی هنری منطقه 14 از معدنیپور هدایایی را به رسم یادبود دریافت کرده و تقدیر شدند.
کیانی مدیر کتابخانه ابن سینا، باغبان مدیر کتابخانه امام جعفر صادق علیه السلام و قاسمی مدیر کتابخانه اخلاق در این بخش تقدیر شدند.
انتهای پیام/