کد خبر: ۱۳۵۰۰۵

منتخب بخش «سمینار» جشنواره آیینی و سنتی مطرح کرد

بخش پژوهش در هنرهای نمایشی مغفول مانده است

برگزیده بخش «سمینار» بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی گفت: بخش پژوهش در حوزه هنرهای نمایشی مورد غفلت واقع شده است.

بخش پژوهش در هنرهای نمایشی مغفول مانده استبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، شاهد پیوند، کارگردان و پژوهشگر تئاتر که جزو ارائه دهندگان برگزیده بخش سمینار بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی بود و موضوع زبان مادری را محور تحقیق خود قرار داده بود، در مورد ضرورت نگاه علمی به بخش هنرهای نمایشی گفت: «متاسفانه همواره بخش پژوهش در همه حوزه ها و مخصوصا در حوزه هنرهای نمایشی مغفول بوده و یا کلا به آن توجه نشده و یا در کم اثرترین بخش یک رویداد قرار گرفته است.»
او ادامه داد: «علاوه بر این که مسئولان ومدیران عرصه تئاتر کشور باید نسبت به بخش پژوهش، توجه جدی تری داشته باشند، خود هنرمندان بالاخص هنرمندان تحصیل کرده و اهل مطالعه باید آستین بالا زده ‌و خود، پیشقراول این امر مهم شوند.»
پیوند گفت: «هنرهای آیینی و سنتی کشور عزیزمان ایران نیز این ظرفیت را دارد که هم به صورت مجزا و هم به صورت تلفیقی با عناصر هنری مدرن و معاصر بیش از پیش به سمت جهانی شدن گام بردارد.»
 این محقق درباره عنوان مقاله ارائه شده خود به بخش سمینار جشنواره نمایش های آیینی و سنتی هم گفت: «متن «تاثیرات نمایش بومی-محلی در زنده نگه داشتن زبان مادری و گویش های محلی» نام مقاله ارائه شده به سمینار است. وجود زبان ها، گویش ها و لهجه های متنوع در یک جغرافیای مشخص چون ایران، نشان دهنده تنوع فرهنگی آن است. از آنجا که زبان مؤثرترین عنصر ارتباط انسان ها به شمار می رود، می تواند تنوع فرهنگی را شکوفا کرده، به نقطه های مشترک کشانده و بارور سازد.»
 برگزیده بخش «سمینار» بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی، زبان را دارای نقش بارزی در مستغنی سازی فرهنگ های مورد اشاره، عنوان کرده و گفت: «یکی از این عرصه ها که زبان، گویش و لهجه نقشی اساسی در آن ایفا می کند، تئاترهای بومی است. این پژوهش بر آن است تا کارکرد زبان در تئاتر بومی را که نقطه اتصال توده جوامع است، مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد زیرا ذاتاً از مشخصه های بارز تئاتر بومی، به کارگیری ظرفیت های همین زبان بومی است.»
 شاهد پیوند متولد آبادان بوده و  دارای مدرک کارشناسی بازیگری، کارشناسی ارشد کارگردانی، دکترای مدیریتDBA  از دانشگاه تهران و دانشجوی PHD پژوهش هنر و استاد دانشگاه های هنر و الزهراست.
تالیف ۱۱ عنوان کتاب پژوهشی، تالیف بیش از ۲۰ مقاله و چاپ در نشریات معتبر علمی تخصصی، حضور در همایش های مختلف از جمله هنر و ابژه، علوم انسانی-حکمت اسلامی، هنرهای معاصر و ارتباطات، همایش ملی فرهنگ و هنر اسلامی، همایش ملی ارتقای شفافیت، نگارش و‌کارگردانی بیش از ۵۰ نمایش ( صحنه ای، خیابانی، رادیویی)، اخذ بیش از ۳۰ تندیس، نشان ویژه و لوح تقدیر از جشنواره های بین المللی و ملی از جمله فعالیت های این پژوهشگر و مدرس تئاتر در حوزه تخصصی نمایش و هنر بوده است.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
از بررسی روند تغییرات تا تاثیر فضای مجازی بر استقبال نسل‌نو از ترانه
برگزاری یادبود ناصر تقوایی در خانه هنرمندان
نمایش موزیکال «رویای شیرین» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نشست «در ستایش شعر» در فرهنگسرای سرو
پیکر واحد خاکدان دوشنبه تشییع و خاکسپاری می‌شود
نمایشنامه‌خوانی «کوپه ۶۴» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴
«اردو در قبرستان ژغاره»؛ صد و دوازدهمین کتاب پیشنهادی باشگاه بچه‌کتابخون‌ها
رونمایی از کتاب «قانون هفتم آدم‌های تنها» در فرهنگسرای اشراق
خانه فرهنگ امیرکبیر؛ خانه‌ای پویا برای بانوان و دختران منطقه ۲۲
نمایش و نقد فیلم «استیو» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت هنرمندی که «ژن خلاقیت» دارد؛ تئاتر برایم خود زندگی است
نمایشگاه گروهی پوستر «سوغات منا» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی
برگزیدگان جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند/خداحافظ آشغال بهترین فیلم مردمی
فراخوان نمایشگاه هنر‌های تجسمی «قاب‌های کوچک آبانگان»
بازی سحر دولتشاهی و پیمان قاسم‌خانی در فیلم «قایق سواری در تهران»
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران
دو اثر نمایشی موزیکال، با لحظاتی شاد، آموزشی و پرانرژی برای کودکان
نمایشگاه «من در بهشت رویاها» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴
روایت نوجوانان تهرانی از «راهی که پیمودیم»؛ تصویری از اتحاد، پیشرفت و امید
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز جهانی کارکنان موزه
گلایه فرزاد حسنی از رویکرد انتخاب مجریان؛ مجری خوب مجری «کم‌خطر» است!
اهمیت گرافیک محیطی در روابط عمومی- فائزه شیرازی
دیدار سرپرست سازمان فرهنگی هنری با خانواده کوچک‌ترین شهید جنایات صهیونیستی در ایران