در نشست ماهانه «در آستانه»؛
آیین نکوداشت ارسلان کامکار در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد
آیین نکوداشت ارسلان کامکار نوازنده و آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایران با حضور تعدادی از هنرمندان و پیشکسوتان عرصه موسیقی و سایر گونههای هنری در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

ارسلان هنرمندی است که یک عیب خوب دارد، اینکه خود بزرگبین نیست!
هوشنگ کامکار آهنگساز و سرپرست گروه موسیقی «کامکارها» که به مناسب پاسداشت برادرش در این برنامه حضور داشت، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد گفت: شرایط موسیقی امروز گریهآور است، کما اینکه میخواستم مجلس عزای عمومی برای موسیقی ایران بگیرم. اما به هر حال در این شرایط قدردانی از هنرمندان زنده ارزنده است. من نباید درباره ارسلان حرف بزنم؛ او هنرمندی است که یک عیب خوب دارد، اینکه خود بزرگبین نیست.
وی ادامه داد: ارسلان با رهبران خوبی در ارکستر سمفونیک کار کرده و در گروه «کامکارها» نقشی مهمی داشته است. سالیان بسیاری است که ارسلان تدریس میکند، شاگردان بسیاری در نوازندگی ویولن دارد و به من در اجرای کارهایم کمک کرده است. البته ارکستر سمفونیک به جای اینکه به جوانان آهنگساز برسد، چیزهایی را اجرا میکند که فایدهای ندارد. باید بخشی از کارهای ارکستر کلاسیک اجرا شود و الباقی اجراها به آثار جوانان برسد.
امیدوارم فرصت دوبارهای برای همکاری با «کامکارها» داشته باشم
بیژن بیژنی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی هم در این برنامه گفت: یکی از خجستگیهای موسیقیاییام آشنایی با خانواده کامکارها است که سال ۱۳۶۷ با عنوان «افسانه سرزمین پدریام» رخ داد و ارسلان کامکار آهنگسازی این آلبوم را برعهده داشت. آلبوم «گل به دامن» را نیز با تنظیم ارسلان کامکار در کارنامهام دارم که مورد توجه علاقهمندان موسیقی قرار گرفت.
وی با ذکر خاطرهای عنوان کرد: آغاز باشکوهی برای من بود، «شوریده دل» را زمزمه میکردم و روز ضبط بیتابانه برای اجرای این قطعه به استودیو رفتم. امیدوارم فرصت جدیدی دست دهد تا فعالیت جدیدی داشته باشیم و از خانواده کامکار تشکر میکنم.
رضا عالمی آهنگساز و نوازنده ویولن نیز در این مراسم اظهار کرد: ۴۰ سال است ارسلان کامکار را میشناسم؛ با اخلاق و فروتن و کاربلد است. خانواده کامکارها را همه میشناسند. درباره ارسلان کامکارهم باید به یک مثال اشاره کنم: چند وقت پیش از ویل دورانت چیزی خواندم که نوشته بود در جوانی فکر میکردم خیلی میدانم اما در دوران کهولت فهمیدم چیزی نمیدانم.
یونس شکرخواه مدرس حوزه ارتباطات نیز اظهار کرد: در خانواده کامکارها موضوع فراتر از هنر است. ادبیات غنی موسیقی محصول این خانواده است و این گروه خدمت بزرگی به موسیقی محلی داشتند. این خانواده فرامتن هستند و در موسیقی در کنار بزرگان حضور پررنگی داشتند.
محمدرضا چراغعلی آهنگساز نیز اظهار کرد: دو ویژگی استاد ارسلان کامکار، تواضع و فروتنی است. امیدوارم انتهای هنرمند بودن، انسان بودن باشد.
نیما زاهدی نوازنده ویولن نیز با اشاره به جایگاه ارسلان کامکار گفت: در شرایطی که تنگنظریها موجب میشود نسل جوان خیلی دیده نشود، ارسلان کامکار ما را تشویق میکرد و ما مدیون همین تشویقها هستیم.
یک خسته نباشید هنری به یک هنرمند توانا
احمد محمدی سهروردی مدرس دانشگاه و مولف هم در این مراسم توضیح داد: عرفا معتقدند موسیقی آواز کائنات است. خانواده کامکار یک خانواده نیست، یک کشور هستند. موسیقی به جامعه نشاط میدهد و قدرت ساماندهی دارد و هر ملتی که نشاط و امید داشته باشند و پایدار میماند.
علی جعفری پویان نیز اظهار کرد: امروز تجلیل نیست و یک خسته نباشید هنری به بهانه زادروز ارسلان کامکار است. همه به تواناییهای این هنرمند آگاه هستیم. آهنگسازی وی با موسیقی فیلم «مادر» آغاز شد و سینما قدر ارسلان کامکار را ندانست. سه سولوی درجه یک در سینمای ایران زد که شامل موسیقی «قارچ سمی»، «میم مثل مادر» و «کیف انگلیسی» میشد.
شهرام صارمی پژوهشگر حوزه موسیقی نیز یادآور شد: امیدوارم ارسلان کامکار خسته نشود و کار کند. نهاد خانواده بودن بین کامکارها مهم است و همیشه با هم بودند. افتخار شاگردی هوشنگ کامکار را داشتم و از آموزههای اردشیر کامکار بهره بردم. امیدوارم شرایط به گونهای باشد که پویایی و اعتلای این هنر را بیشتر شاهد باشیم.
انتقاد ارسلان کامکار از شرایط فعلی ارکستر سمفونیک
ارسلان کامکار هم در این مراسم ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این مراسم و همسرش تصریح کرد: خیلی چیزها را میخواستم بگویم اما اعتراض اثری ندارد. ۳۵ سال است برای ارکستر سمفونیک تلاش میکنیم که به آن توجه شود و نسل جدید حمایت شود اما دیدیم فایده ندارد. آنچنان که باید برای هنرمندان ارزش قائل نمیشوند.
وی با اشاره به تولید اپرای رابعه به عنوان تازهترین اثر موسیقایی خود ادامه داد: دوستان با دستمزد اندک کنارم ایستادند، با هزینه شخصی این اثر را ساختم و این همه زحمت کشیدم. تصور میکردم این اپرا اجازه اجرا پیدا میکند. از من خواستند شخصیت زن را مرد بخواند و با توجه به اینکه اهل اجرای خارج نیستم، آرزوی اجرای این اپرا با من مانده است.
در ادامه برنامه تندیس یادبود کانون زمستان به ارسلان کامکار اهدا شد و در بخش بعدی هم ارسلان کامکار شمع تولد ۶۳ سالگی خود را خاموش کرد.
معرفی برگزیدگان رویداد «درآستانه»
معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف رویداد «در آستانه» کانون ادبی زمستان بخش دیگری از برنامه بود که اسامی آنها در بخشهای مختلف به ترتیب زیر اعلام شد.
بخش موسیقی پاپ: علی خوشسیرت
بخش برترین ترانه: سید علیرضا ذوالفقاری
محمد کیانی مجد از فیروزکوه جزو ترانهسراهای برتر این مراسم بود اما وی بر اثر سانحه تصادف درگذشت و در این مراسم به احترام وی یک دقیقه سکوت اعلام شد.
اجرای حمید غلامعلی و مهدی یغمایی از دیگر بخشهای این برنامه بود. حسینرضا اسدی نیز قطعاتی از موسیقی اقوام را برای مخاطبان اجرا کرد.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس