نگاهی به ثمره 8 سال دخالتهای دولت در فوتبال
فاتحه برای فوتبال سیاسی
فوتبال هنوز از عدم مدیریت در ورزش و دخالتهای دولتی رنج میبرد. ما از زمانی که فوتبال را سیاسی کردیم باید میفهمیدیم که فاتحه این ورزش پرطرفدار برای ما خوانده شده است.
به گزارش شهر، با پایان دولت احمدینژاد وقتی به زخمهای ایجاد شده در فوتبال نگاه میکنیم به عمق فاجعه و عدم مدیریت در این رشته پرطرفدار پی میبریم، شاید هم این عدم مدیریت را باید به وزارتخانهای نسبت داد که آخر هم معلوم نشد برای چه منظوری تاسیس شد و چرا تا این اندازه دولت دستورهای بیرویهاش را به وزارت ورزش وجوانان دیکته میکرد، یکی از رشتههایی که آسیبهای فراوانی به آن وارد شد فوتبال بود.
دخالتهای مستقیم دولت در امر ورزش درست از زمانی آغاز شد که فوتبال ایران در حال و هوای جام جهانی بود، آن روزهایی که معلوم نشد چرا محمد دادکان برکنار و حتی علت دعواهای او با سازمان تربیت بدنی نیز هرگز کالبد شکافی نشد، در همان روزها بود که تعلیق کامل فوتبال ایران اتفاق افتاد.
کارشکنی در تشکیل کمیته انتقالی، دخالتهای عجیب در نوشته شدن اساسنامه جدید فوتبال، ثبت نام احمدینژاد برای ریاست فدراسیون فوتبال، ثبت نام محمد علیآبادی برای ریاست فوتبال دخالت در انتخاب علی کفاشیان، دخالت در انتخاب و برکناری علی دایی، استفاده تبلیغاتی از خصوصیسازی پرسپولیس و استقلال در ایام انتخابات ریاست جمهوری، عدم همکاری در میزبانی جام جهانی فوتسال، حذف کرسی ایران در هیات رییسهAFCبه خاطر اصرار ریاست وقت سازمان، دخالت آشکار در انتخابات فدراسیون فوتبال، اعلام رسمی عدم حمایت از فدراسیون فوتبال بعد از رای نیاوردن گزینه مورد نظر، نزدیکی شگفتانگیز به فدراسیون فوتبال بعد از صعود به جام جهانی و دهها موضوع دیگر تنها بخشی از ماجرای دخالتهای دولتمردان بود.
اما آیا واقعا میتوان به عمق فاجعه پی برد؟ چه کسی باید پاسخگو باشد وقتی دخالتهای دولت به تمام بدنه فوتبال آسیب رسانده بود، بعد از دخالت در ردههای ملی و عدم نتیجهگیری در تورنمنتهای مختلف میتوان به مشکلات ورود افراد سیاسی به باشگاههای فوتبال، بالا رفتن بی رویه دستمزدهای بازیکنان، کم شدن لژیونرهای فوتبال ایران در کشورهای اروپایی، پایین آمدن سطح کیفی لیگ و هزار مساله ناگفته که پرداختن به آنها یک کتابچه خواهد بود اشاره کرد.
در همین رابطه حسین گروسی عضو فراکسیون ورزش به خبرنگار فرهنگی خانه ملت میگوید: ما در دو دولت نهم و دهم دو مشکل اساسی داشتیم، اول عدم واگذاری باشگاههای پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی و دوم اجرا نشدن اصل 44 قانون اساسی بود، همین دو موضوع مشکلات فراوانی را برای فوتبال ما به وجود آورد که هنوز هم آثار آن باقی است.
وی ادامه میدهد: فوتبال هنوز از عدم مدیریت در ورزش و دخالتهای دولتی رنج میبرد. ما از زمانی که فوتبال را سیاسی کردیم باید میفهمیدیم که فاتحه این ورزش پرطرفدار برای ما خوانده شده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس نهم، میگوید: ما برای اینکه بتوانیم شکافهایی را که در دولتهای نهم و دهم به فوتبال وارد شد را جبران کنیم ابتدا باید در گام اول باشگاهها را به بخش خصوصی واگذار کنیم، در گام دوم نیز باشگاه ها باید افراد توانمند را برای مدیریت انتخاب کنند تا دیگر شاهد حضور غیرمتخصصها در این ورزش نباشیم.
نماینده مردم شهریار، قدس و ملارد در مجلس نهم، ادامه میدهد: وزرات ورزش در دولت آقای احمدی نژاد به هیچ وجه نقش کاربردی نداشت و عملا باید گفت دولت آنقدر در کارهای این وزارتخانه دخالت کرد که معلوم نشد چرا ما این وزارتخانه را تاسیس کردیم.
گروسی با تاکید بر اینکه وزارت ورزش و جوانان باید نقش راهبردی داشته باشد، یادآور میشود: برای اینکه از مشکلات رهایی یابیم باید در دولت جدید این موضوع نهادینه شود که دخالتهای دولت در ورزش به حداقل خود رسیده و باشگاهها آزاد شوند، چون اگر این اتفاق نیفتد ما نمیتوانیم فوتبال را به شکل حرفهای دنبال کنیم، فوتبال حرفهای این نیست که بازیکنان درآمدهای کلان دریافت کنند ولی رشد کیفی در فوتبال نداشته باشیم، واقعیت آن است که موضوع درآمدهای بالا از بیبرنامگی و عدم مدیریت در فوتبال نشات میگیرد.
حالا سوال اینجا است که آیا میتوان این خرابههایی را که از دخالتهای دولت در فوتبال به وجود آمده را جبران کرد؟ آیا تنها باید به دو صعود به جام جهانی دل خوش کنیم و چشم بر واقعیتهای اصلی ببندیم؟ همه به خوبی میدانند که فوتبال این روزها در فقر فرهنگی دست و پا میزند و پولهایش در بانکهای خصوصی تلمبار میشود و مدیرانش با رابطههای سیاسی و با لابیهای پشت پرده بر کرسی مدیریت تکیه میزنند.
فوتبال این روزها آنقدر گرفتار مشکلات مالی شده که اردوهای تدارکاتیاش برای رده ملی بزرگسالان کنسل میشود و فداراسیون کاسه چه کنم چه کنم را دست گرفته!
همان کسانی که در روزهای آخر ریاستشان در دولت وعده میدادند بودجههای موردنظر باید تزریق شود حالا هیچ خبری از وعدههایشان نیست و تنها فوتبال مانده است و حوضاش! حوضی که از بی آبی در حال خشک شدن است و اگر در دولت جدید فکری به حال این خرابیها نشود اوضاع و شرایط نگران کنندهتر خواهد شد.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس