کد خبر: ۶۷۵۹۶

روسیه فیس‌بوک را فیلتر می‌کند

تله‌کام روسیه تایید کرد دولت به ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت در کشور ۷۲ ساعت مهلت داده است تا فیس‌بوک را به فهرست سایت‌های مسدود اضافه کنند. بیش از ۳۰‌هزار وب‌سایت در این کشور مسدود شده است. شرکت تله‌کام روسیه تایید کرد دولت روسیه دستور داده است شبکه اجتماعی «فیس‌بوک» به فهرست سایت‌های فیلترشده در این کشور اضافه و از دسترسی کاربران خارج شود.

دولت روسیه معمولا توجیه مشخصی برای مسدود کردن دسترسی به وب‌سایت‌ها دارد. مقامات دولتی مدعی می‌شوند وب‌سایت قوانین کپی‌رایت در کشور را نقض کرده است یا قوانین سایبری را زیرپا گذاشته است. دولت روسیه از سال ۲۰۱۲ پایگاهی اینترنتی با فهرستی از سایت‌هایی تهیه کرده که از نظر آن‌ها «ممنوع» و «قانون‌شکن» محسوب می‌شوند. هر سایتی به این فهرست اضافه شود، از دسترسی کاربران خارج می‌شود.
شمار سایت‌های این فهرست در یک سال به بیش از ۳۰‌هزار سایت رسیده است. بیشتر سایت‌های این فهرست، وب‌سایت‌هایی با موضوع پورنوگرافی کودکان، قاچاق موادمخدر و سایت‌هایی در ترویج خودکشی هستند. روسیه در ماه اوت ۲۰۱۳ قانونی را تصویب کرد که به آن‌ها اجازه می‌دهد اگر سایتی به سایت دیگری با محتوای مجرمانه از نظر قوانین این کشور لینک داده باشد، مشمول فیلترینگ خواهد شد. تصویب این قانون اعتراض بسیاری از کاربران و فعالان آزادی بیان در روسیه را به دنبال داشت.
به‌نظر می‌رسد مقامات روسیه از بعضی تبلیغات تجاری فیس‌بوک به عنوان عاملی برای مسدود کردن استفاده کردند و این تبلیغات را برخلاف قوانین کشور دانستند. دیده‌بان نظارت بر سانسور اینترنت در روسیه که نهادی غیردولتی و مدافع آزادی بیان است با اعتراض به این اقدام دولت روسیه، اعلام کرد ‌هزاران سایت به «دلایلی واهی» مشمول فیلترینگ شدند. کوزلیوک، مدیر این موسسه به وب‌سایت «تورنت فریک» که اخبار تکنولوژی را پوشش می‌دهد، گفت: «99‌درصد سایت‌هایی که در روسیه فیلتر شدند، به شیوه‌ای غیرقانونی و با دلایلی واهی فیلتر شده‌اند.» این نهاد می‌گوید بیش از ۳۰‌هزار وب‌سایت در کشور مسدود شده، این در حالی است که دادگاه در روند قانونی تنها برای ۴۵۰ وب‌سایت حکم صادر کرده است.
بنا به گفته این نهاد دیده‌بان آزادی اینترنت، طیف سایت‌های فیلترشده نیز بسیار وسیع است و از وبلاگ‌های شخصی تا فروم‌های بحث و تبادل‌نظر و حتی سایت‌های کتابخانه‌ها را شامل می‌شود. کاربران اینترنت در روسیه طوماری را در اعتراض به این روند تهیه کرده‌اند که بیش از 100‌میلیون امضا زیر آن به چشم می‌خورد. این طومار اعتراضی به دومای روسیه تحویل داده شده ولی نمایندگان دوما به شکل شفاف اعلام کرده‌اند قوانین مصوب درباره فعالیت وب‌سایت‌ها تغییری نخواهد کرد.
 
منبع: بهار
گزارش خطا
برچسب‌ها:
فیسبوک روسیه فیلتر
ارسال نظر
آخرین اخبار

«روح‌الله»؛ نود و دومین پیشنهاد باشگاه بچه‌کتابخون‌ها

دوره‌ی آموزشی برنامه‌نویسی ویژه‌ی کودک و نوجوان در فرهنگسرای فردوس

فرزانه کابلی با «من اینجا ریشه در خاکم» به تالار وحدت می‌آید

چهل و چهارمین نشست «حلقه بچه‌های ایران آینده» برگزار می‌شود

آلبوم موسیقی «جان پنهان» در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود

نمایشگاه انفرادی نقاشی هنرمند کم‌توان ذهنی در نگارخانه سرو

نسبت سینما و عدالت در موزه هنرهای معاصر بررسی می‌شود

اپرای «مولوی» به روسیه می‌رود

از «مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر» تا «مهمانی سادات ۳»

آغاز سریال «آرزوهای چپکی» با حضور عموپورنگ

کانون موسیقی «سارنگ» فرهنگسرای خانواده عضو می‌پذیرد

نشست تخصصی «هنر، سینما و فلسفه» در فرهنگسرای ارسباران

طرح توسعه تماشاخانه سنگلج احیا شد؛ ایجاد مرکز قدرتمند فرهنگی و هنری

«ریشه» بعد از ۱۴ سال در کتاب‌فروشی‌ها جوانه زد

صفحه اول روزنامه‌ها- شنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۴

اعضای شورای سیاست‌گذاری هشتمین دوسالانه خوشنویسی معرفی شدند

«بانو قدس ایران» و بازخوانی سکوتِ زنی که کنار تاریخ ایستاد

همراهی ماندلا و سنوار با امام خمینی(ره) در دیوارنگاره میدان انقلاب

«محرم عشق»؛ روایتی بصری از اشعار عرفانی امام راحل(ره)

گرامی‌داشت سالروز ارتحال امام خمینی(ره) در فرهنگسراهای تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۴

نمایشگاه تخصصی «تَن‌پوشِ پهلوان» در خانه هنرمندان

کنسرت ارکستر «سازبند» در چهل و سومین شب موسیقی ارسباران

کارگاه مولانا و حافظ شناسی و مقالات شمس در فرهنگسرای ارسباران

جمع‌خوانی کتاب «سیره آفتاب» در کتابخانه قائم(عج)