به گزارش شهر، منصور واعظی در نشست بیست و یکمین دوره هفته کتاب نهاد کتابخانههای عمومی کشور و رونمایی از فرهنگنامه اسارت و آزادگان درباره بحث به وجود آمده دباره واگذاری کتابخانههای زیرپوشش نهاد به شهرداریها گفت: طبق سخنان وزیر ارشاد، طرحی در این باره در مجلس وجود دارد که برای اواخر سال گذشته است. بر اساس این طرح، تعدادی از نمایندگان طرحی تدوین کردند که بر مبنای آن کتابخانههای کلانشهرها، توسط شهرداریها اداره شود.
این بحث در دولت هم مطرح شد اما اینکه آیا با آن موافقت شود یا خیر هنوز مشخص نشده است. تصمیمگیری دولت بر این است که با کلیات این طرح موافقت شود. طرحها و لوایح مسیر مشخصی را در مجلس طی میکنند. یعنی این طرحها باید به کمیسیونهای مختلف ارائه شده و پس از آن در صحن علنی مجلس بررسی شوند. ما تفاهمنامهای با شورای عالی استانها به ریاست مهدی چمران امضا کردهایم که در یکی از بندهای آن که از 5 سال پیش انجام شده، آمده که اگر یک شهرداری آمادگی داشته باشد کتابخانهای را بر اساس ضوابط نهاد، در شهر خود اداره کند، نهاد هم آمادگی دارد اداره آن کتابخانه را به آن شهرداری واگذار کند.
ترجیح میدهیم سیاستگذار باشیم تا مسئول اداره کتابخانهها
وی ادامه داد: به عنوان مثال شهرداری شیراز به تازگی اعلام کرد که ما نمیخواهیم کتابخانههای عمومی شیراز مشارکتی باشند و میخواهیم نهاد اداره آنها را به تنهایی به عهده بگیرد. بنابراین ما هم با این خواسته موافقت کردیم و مدیریت کتابخانهها را به عهده گرفتیم. حرف کلی من این است که ترجیح اصلی نهاد بر این است سیاستگذار باشد. آن چه روی آن حساس هستیم، اداره کتابخانهها نیست بلکه اعمال یک فضای امن در اداره کتابخانههاست.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در پاسخ به آخرین سئوال طرح شده در این نشست درباره آمار جدید سرانه مطالعه در کشور گفت: این آمار در سال جاری هم مانند سال گذشته و 74 دقیقه است. تحقیقات ما نشان میدهد که امسال، مطالعه در فضای مجازی افزایش و به شکل مکتوب کاهش داشته است.