در نشست تخصصی آسیب شناسی سینمای دینی عنوان شد؛
تعریف مشخصی از سینمای دینی نداریم
هادی مقدم دوست نویسنده و منتقد سینما گفت: به نظرمی رسد که هنوز از تعریف مشخصی برای فیلم دینی برخوردار نیستیم و قبل از آسیب شناسی سینمای دینی باید یک تعریف مشخصی از این سینما داشته باشیم.
به گزارش شهر، وی که در نشست تخصصی آسیب شناسی سینمای دینی ایران، در محل مرکز مشارکت های فرهنگی هنری سخن می گفت در ادامه تأکید کرد: نه تنها فیلم دینی با فیلم های دیگر تفاوت دارد که فیلم های دینی نیز نسبت به یکدیگر متفاوتند و هر فیلم روایت، داستان و فرم خود را دارد.
وی در ادامه افزود: باید این نکته را مدنظر داشت که هر فیلم دینی با یک زبان بخصوص ساخته می شود و اساس فیلم های دینی با فیلم های غیر دینی غیر قابل مقایسه است.
در این نشست، سید عبدالجواد موسوی، کارشناس سینما گفت؛ سینما، رسانه ها و تلویزیون ظرفی نیستند که هرچه خواستیم در آن بریزیم و انتظار دستاورد و نتیجه مطلوبی را در موضوعات مختلف از آن داشته باشیم.
در سال های گذشته در بحث سینمای کشور بحث ظرف و مظروف مطرح شد که متاسفانه به آن خوب پرداخته نشد.در دو دهه گذشته مشکل بزرگ ما در سینمای دینی این بود که برخی فکر می کنند همین موضوع که ما صرفا موضوعی دینی را جلوی دوربین ببریم کار دینی و سینمایی دینی داریم.
تفاوت ساخت فیلم های دینی و غیردینی تنها در فرم است
در ادامه، فرزاد موتمن کارگردان سینما اظهار داشت؛ ساخت فیلم های دینی با ساخت فیلم های غیر دینی هیچ فرقی ندارد و تنها تفاوتی که می تواند داشته باشد در فرم آن است و الا در تکنیک هیچ گونه تفاوتی در ساخت یک فیلم دینی وغیر دینی دیده نمی شود.
در ساخت فیلم دینی و یا فیلمی غیر دینی همه چیز به این نکته بستگی دارد که از چه زاویه ای به ساخت آن نگاه شده و به آن پرداخته می شود.
ساخت یک قصه صرفا دینی نمی تواند هیچ کمکی به جامعه ما کند و اگر کارگردان توانست بین جامعه و داستان خود پلی بزند موفقیتی را کسب کرده است.
به طور مثال اگر قصد ساخت فیلمی با موضوع عاشورا را داریم باید بدانیم که باید فیلمی تاریخی بسازیم و باید با جامعه معاصر ارتباط برقرار کنیم. همچنین باید به دغدغه های انسان معاصر امروز نزدیک تر بشویم.
به نظر این کارگردان، دین ایدئولوژیک است و ژانر بر پایه ضرورت دراماتیک ایجاد می شود و بر اساس ژانر است که می توانیم فیلم بسازیم.
اثری که خلاء معنویت را پر کند تبدیل به فیلم دینی می شود
در ادامه این نشست، حجت الاسلام عارف حسینی، کارشناس مسائل دینی گفت؛ معمولا 3 نوع تعریف از سینمای دینی داریم. فیلم سینمایی که داستان دینی می گوید، فیلم سینمایی که توسط کارگردان دینی تولید می شود که این دو نوع سینما می تواند الزاما سینمای دینی نباشد ولی سومین نوع سینمای دینی آن سینمایی است که هدف دین را بیان می کند.
اگر اثری خلا معنویت را پر کند تبدیل به فیلم دینی می شود. فیلم دینی حتی می تواند موضوعش پرداختن به یک حدیث پیامبر اعظم (ص) باشد.
دبیر نخستین جشنواره فرهنگی هنری اهل بیت (ع) متاسفانه در ماه مبارک رمضان، سریال هایی به ظاهر دینی پخش می کنیم که سراسر پر از جرم و گناه است که درشب های قدر تحولی در شخصیت های آن رخ می دهد و سرانجام درروزهای پایانی ماه در عید فطر که داستان خوب تمام می شود، دیگر کسی نیست که آن را ببیند.
وی در خصوص نخستسین جشنواره فرهنگی هنری اهل بیت (ع) گفت که فراخوان آن اعلام شده است و علاقمندان و دانشجویان می توانند با تولید آثاری در مدت زمان 14 دقیقه در این جشنواره شرکت کنند. جوایز درنظر گرفته شده بسیار قابل توجه و در اندازه های جشنواره فیلم فجر است و از فیلم سازان بزرگ نیز به حضور در جشنواره و ساخت فیلم دعوت شده است. موضوعات فیلم هایی که باید ساخته شود در مورد صدر اسلام و زندگی پیامبر اسلام و همچنین بخش هایی از سخنان ایشان می تواند باشد.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس