به بهانه روز ازدواج
گره ازدواج و واقعیتهای طلاق! /آقایان کلاهتان را قاضی کنید
تاکید و تبلیغ بر ازدواج بدون در نظر گرفتن واقعیتهای اقتصادی اجتماعی در سالهای گذشته رویه همیشگی مسئولان بوده است.
به گزارش خبرنگار شهر، ازدواج آسان، ازدواج دانشجویی اینها کلیدواژههای تشویقی جوانان به ازدواج هستند. اما آمارها نشان میدهند که در سالهای گذشته هر چه رسانهها ساده زیستی و ساده گرفتن ازدواج را بیشتر تبلیغ کردند ازدواج در دنیای واقعی سختتر و یا شاید تمایل جوانان به ازدواج کمتر شده است.
براساس آمارهای سازمان ثبت اسناد در سال 91، 791هزار و 656 ازدواج به ثبت رسیده درحالیکه آمارهای سال 90، ثبت 874هزار و 782واقعه ازدواج را نشان میدهد. این یعنی کاهش 9.5درصدی ازدواج و خبر بدتر اینکه در هیچ دورهای آمار ازدواج تا این حد کاهش نداشته است.
این عددها را بگذارید کنار آمار جوانان مشتاق ازدواجی که از قافله عقب ماندهاند و امروز لقب پیر دختران و پیر پسران را برای آنها به کار میبرند.
درحالی که اندک اندک دهه هفتادیها به سن ازدواج میرسند امروز بیان میشود 11 میلیون دختر در سن ازدواج داریم. مجید ابهری آسیب شناس اجتماعی میگوید 4 تا 6 میلیون پیر دختر در کشور وجود دارد و 40 درصد دختران مجرد ایرانی به مرحله تجرد قطعی کامل رسیدهاند.
امروز هیچ طلاقی ثبت نشود، فردا را چه کنیم؟
امسال روز بدون طلاق از سوی وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد شده و به گفته معاون فرهنگی و تربیتی این وزارت خانه قرار است 15 مهر همزمان با روز ازدواج هیچ طلاقی در ایران ثبت نشود!
اما اگر قرار بود فضای تبلیغاتی و شعاری درباره ازدواج کارساز باشد و روز بدون طلاق از تعداد طلاقها بکاهد صد البته که امروز آمارها تا این حد نگران کننده نبود.
کارشناسان از روند صعودی طلاق در 10 سال گذشته به عنوان زلزله خاموش یاد میکنند. زلزلهای که هر روز در حال تکان دادن جامعه است.
گره ازدواج و واقعیتهای طلاق!
بیکاری، مشکلات مسکن، تورم و گرانی، حس عدم مسئولیت پذیری در جوانان، فرهنگ و سبکهای زندگی جدید هر کدام سدی است برای مشتاقان ازدواج، اما اغلب جوانان در کنار اشتیاق خود هیچ یاوری ندارند و در وضعیت نابسامان اقتصادی خانوادهها نیز توانی برای حمایت آنها ندارند. این گرهها دلیل بیمیلی بسیاری از جوانان به ازدواج است و علت طلاق بسیاری دیگر که پیش از ازدواج این گرهها را نشناختهاند.
این گره کور با دندان چه کسی باز میشود؟
مدام تبلیغ میشود که ازدواج را برای جوانان آسان بگیرید، اما این روزها هر خانوادهای مثالی از خاطره تلخ طلاق در اقوام و آشنایان خود سراغ دارد و دیگر حتی بزرگترها هم کمتر میلی به تشویق جوانان برای ازدواج دارند. چه بسا که بسیاری از پدر مادرها به هنگام تصمیم ازدواج از سوی جوانان هشدارها و آسیبها را به رخشان میکشند و تنها به حق تلنگری به آنها میزنند.
واقعیت نشان میدهد مشکلات ساختاری چنان بر جامعه سایه افکنده که تشویق و تاکید بر ازدواج بدون نگاه به فاکتورهای اقتصادی اجتماعی انتظاری بیجاست.
وقتی بانکها در تامین وامهای 10 میلیونی ازدواج ناتوانند، وقتی تورم 50 درصدی ایران را در رده دوم بالاترین تورم جهان قرار میدهد، وقتی مسکن با مفهوم خانه به جای اینکه کلمهای آرامش بخش برای زوجها باشد تبدیل به اژدهای هفت سر با قیمتهای نجومی میشود، مسئولان باید کلاه خود را کمی بالاتر بگذارند و یک طرفه به قاضی نروند.
آقایان حرفتان درست آمار کاهش ازدواج و افزایش طلاق نگران کننده است اما این عددها خود به آسیبهای دیگری اشاره دارند لطفا آدرس اشتباه ندهید. بهتر است به جای نگرانی درباره طلاق و ازدواج برای ارتقای فاکتورهای زندگی استاندارد در جامعه تلاش کنیم. اگر رفاه اجتماعی به حد معقول خود باشد نگران نباشید جوانان خود راه و رسم ازدواج را میدانند.
کامیار میرشاهی
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس