کد خبر: ۶۸۶۳۴

نشر دیجیتال؛ بخش فعال نمایشگاه فرانکفورت

مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به مذاکره برای حضور در نمایشگاه کتاب پاریس گفت: بخش ویژه‌ای در نمایشگاه کتاب فرانکفورت به کتاب‌های دیجیتال اختصاص یافته است، اما در این بخش تنها دو ناشر از ایران حضور دارند.

به گزارش شهر، علی شجاعی صائین مدیر عامل خانه کتاب درباره نشر الکترونیک و کتاب‌های دیجیتال (ebook) در نمایشگاه شصت و پنجم فرانکفورت و رویکرد ناشران به استفاده و ارائه این گونه کتاب‌ها اظهار داشت: باور من این است که کتاب‌های کاغذی برای حتی دهه‌های آتی وجود خود را حفظ خواهند کرد، کاغذ و کتاب‌های کاغذی حرف اول را خواهد زد، اما در عین حال روشن است با فناوری‌های جدید و با توجه به گرانی کاغذ و دغدغه‌های زیست محیطی لزوم سرعت در ارتباطات و داشتن یافته‌های جدید علمی طبیعتا فضای ebook و نشر الکترونیک لحظه‌ای رو به توسعه می‌رود و حتی کتاب‌هایی از طریق مولتی مدیا ارائه می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در نمایشگاه فرانکفورت هم فضای خوبی به این بخش از نشر اختصاص یافته ابراز داشت: نگاه کاملا مثبت و آینده‌نگری به مقوله نشر دیجیتال در نمایشگاه فرانکفورت وجود دارد، طبیعتا ما هم باید وارد این مسیر شویم، اگرچه گام‌های اولیه برداشته شده اما خیلی بیشتر از این باید فکر شود، در فرانکفورت حتی فراتر دیده می‌شود و همه چیز در محیط اینترنت و مولتی مدیا ارائه می‌شود و ما باید برای توسعه ebook در کشور فکر جدی کنیم.

مدیر عامل خانه کتاب با تاکید بر اینکه در فرانکفورت بخش الکترونیک مجزا بوده و بسیار هم فعال است اما از ناشران ایرانی تعداد معدود و کمی حضور دارند، بیان کرد: نفس اینکه فضایی را به شکل جداگانه برای این کار اختصاص داده‌اند و استقبالی که هم ناشران و هم مردم دارند بسیار خوب است و انسان احساس می‌کند این بخش به سرعت در حال توسعه است. اما تعداد ناشران ایرانی در این بخش کم بود و فکر می‌کنم تنها دو ناشر از ایران در این بخش حاضر هستند.

شجاعی صائین درباره مذاکره برای حضور در نمایشگاه پاریس متذکر شد: طبیعتا پیرامون حضور ایران در این نمایشگاه مواردی مطرح شد، اما جمع‌بندی این است که در کنار موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی در نمایشگاه پاریس شرکت کنیم، مسئولان قول مساعدی داده‌اند و استقبال از حضور ایران برای این نمایشگاه مطرح شد، برخی ناشران ایرانی‌الاصل که در پاریس فعال هستند و همکاری با این ناشران و عرضه کتاب‌های ایرانی از طریق این ناشران می‌تواند در نمایشگاه پاریس به شکل جدی پیگیری شود اگرچه در فرانکفورت با این ناشران به عنوان خانه کتاب گفت‌وگو داشته‌ایم و آثارمان را معرفی کردیم. فکر می‌کنم فضای مناسبی برای همکاری باشد و حضور در نمایشگاه کتاب پاریس می‌تواند به این مسئله کمک بیشتری کند.

گفتنی است، موسسه خانه کتاب از سال 2001 تا 2007 در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت به طور مستقل شرکت داشت. سال جاری پس از وقفه‌ای  پنج ساله در شصت و ششمین دوره نمایشگاه یاد شده حضور یافت. با این تفاوت که در کنار قابلیت و توانایی حضور در عرصه اطلاع‌رسانی آثار با ارزشی را منتشر کرده بود که ظرفیت معرفی در عرصه بین‌المللی را داشت.  برخی از آثار یاد شده نیز قابلیت عرضه در قالب کتاب الکترونیکی را  دارا بودند. مجلات نقد و بررسی «کتاب ماه» نیز می‌توانست در حوزه اطلاع‌رسانی کتاب، حرفی برای گفتن داشته باشد. از این رو تقریبا سه ماه قبل از شروع نمایشگاه ناشران و موسسات بین‏المللی که فعالیت مشابه داشتند برای آشنایی و تبادل تجربیات شناسایی شدند.

علاوه بر این، همزمان، در کنار تهیه کاتالوگی برای معرفی کوتاه فعالیت‌های خانه کتاب، کاتالوگ‌هایی نیز برای کتاب‏های منتخب و متناسب با نمایشگاه که از سوی خانه کتاب منتشر شده‏اند،  به زبان انگلیسی آماده شد که به قرار زیرند:

1. مجموعه 6 جلدی پژوهشنامه خلیج فارس: مجموعه مقالاتی در حوزه تاریخ، مردم‏شناسی، باستان‏شناسی، زبان‏شناسی و مردم‏شناسی، باستان‏شناسی، زبان‏شناسی و فرهنگ و هویت  و پیشینه‏ی این منطقه جغرافیایی مهم به قلم گروهی از پژوهشگران و اساتید دانشگاه است.

2. مجموعه چهل جلدی ایرانیان و قرآن کریم: در این مجموعه تلاش شده است تا نقش اندیشمندان ایرانی در بسط و گسترش آموزه های قرآنی  تبیین شود. در هر مجلد یک مفسر ایرانی و تفسیرش معرفی شده است.

3. مجموعه یازده جلدی پژوهش‏نامه‏ها در معرفی اندیشه‏های اندیشمندان ایرانی در تمامی حوزه‏های علوم و معارف انسانی. از این مجموعه تاکنون کتاب‏های: فردوسی پژوهی (1 و 2)، طوسی پژوهی، سیبویه پژوهی، غزالی پژوهی، خواجه پژوهی، فیض  پژوهی، رودکی پژوهی، سنایی پژوهی، پروین پژوهی و جلال پژوهی منتشر شده است.

4. مجموعه مشاهیر: معرفی کوتاه و درعین حال مستندی از مشاهیر ایرانی برای مخاطبان جوان است. از این مجموعه تا کنون کتاب‏های مولوی، سعدی، حافظ، فارابی، ادیب‏الممالک فراهانی، خاقانی، جلال آل احمد و پروین اعتصامی منتشر شده است.

5. مبدأ نهضت: پژوهشی دوجلدی در باب چرایی و چگونگی شکل گیری نهضت 15 خرداد  به قلم گروهی از محققان تاریخ معاصر است. این نهضت در تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان نقطه‏ی عطف و مبدأ انقلاب قلمداد می‏شود.

با برخی از موسساتی که در زمینه نقد و بررسی کتاب فعالیت می‏کنند و نشریاتی دارند،  گفت‌وگو شد و نشریات کتاب ماه به آنها معرفی شد.

جلسات متعددی با حضور ایرانیان مقیم آلمان در جهت معرفی آثار موسسه و فعالیت‌های آن و راهکارهای پیش رو و موانع و چشم اندازهای آتی فعالیت‌های موسسه و نقاط قوت و کاستی ها برگزار گردید.

برای کسب تجربیات بیشتر و معرفی آثار منتشره از سوی موسسه، مقدمات حضور در دو نمایشگاه کتاب پاریس و استانبول فراهم آمد و ثبت نام اولیه صورت گرفت. از همین رو مذاکراتی با نمایندگان دو نمایشگاه یادشده صورت گرفت.

همچنین با نماینده‏ سازمان جهانی ISBN برای حضور ایران در اجلاس سال آینده که در کشور ترکیه برگزار خواهد شد، صورت گرفت.

کتاب الکترونیک (EBOOK): با توجه به رشد سریع کتاب‏های الکترونیکی در سال‏های اخیر، با تعدادی از موسسات و ناشرانی که در این زمینه فعالیت می‏کنند مذاکراتی در مورد فناوری‏های رایج در خارج ایران، راه‏های انتقال و رواج آن در ایران و سرانجام محتوای مورد نیاز در این فناوری‏ها که اعتماد و عزم ملی ناشران ایرانی را طلب می‏کند، صورت گرفت.

ایرانیان مقیم آلمان، محققان و پژوهشگران ایران‌شناسی و ناشران و دست‏اندرکاران نشر، بیشترین مراجعان به غرفه خانه کتاب بودند.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران

فرهادی دوباره در فرانسه فیلم می‌سازد

اختصاص ۷۵ هزار مترمربع فضای مسقف برای برپایی نمایشگاه کتاب

هفدهمین نشست کانون هنری «دل‌آواز» در فرهنگسرای ابن سینا

کارگاه نقاشی و کاردستی برای کودکان همراه با قصه‌خوانی در خانه‌ فرهنگ باصفا

جواد رمضان‌نژاد رییس «ساترا» شد

انتشار مستندهای برگزیده «سینما حقیقت» در نمایش خانگی

اجتماع بزرگ سوگواری هیئات مذهبی منطقه ۲۲ در مراسم امام‌صادقی‌ها

آیین اختتامیه دومین جشنواره هنر عاماج با معرفی برگزیدگان در برج میلاد برگزار شد

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۲ اردیبهشت‌ماه

برنامه تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره موسیقی باران برگزار شد

برنامه‌های فرهنگسرای سلامت به مناسبت هفته سلامت اعلام شد

تازه‌ترین آمار درباره میزان مخاطبان «پایتخت ۷»

شب شعر سعدی در کتابخانه مصطفی رحماندوست

نمایشگاه مرور آثار اصل هنرمندان کارتونیست خارجی در خانه کاریکاتور ایران

نه دست مانده، نه تاب و توان به پیکر من...

«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد / حاتمی‌کیا: کارن، کار خود را کرد!

کارگاه آموزشی «مزاج‌شناسی» در خانه فرهنگ پرواز

نشست نقد و بررسی کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در کتابخانه تلاش

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه

پنجاهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ایستگاه سعدی»

درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

برپایی اولین بازارچه «کاسبان کوچک» در منطقه ۱۹