کد خبر: ۶۹۳۱۳

سی و ششمین نشست پژوهشی هنر برگزار مي‌شود

نكوداشت محمدعلی زاویه در گالري برگ

سی و ششمین نشست پژوهشی هنر كه به همت سازمان زيباسازي شهر تهران برگزار مي‌شود به نكوداشت استاد زنده‌ياد محمد علی زاویه اختصاص دارد.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران، سی و ششمین نشست پژوهشی هنر با یاد استاد نگارگری ایران، زنده‌ ياد محمدعلی زاویه، عصر روز سه‌شنبه 7 آبان در محل نگارخانه برگ سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار می‌شود.

در اين مراسم نكوداشت، سید محمود افتخاری، محمدباقر افتخاری و محمد باقر آقامیری به بررسي زواياي مختلف كارنامه هنري اين استاد نگارگري خواهند پرداخت. همچنين در این نشست فیلم کوتاهی از زندگی این هنرمند، که به همین مناسبت تهیه شده، به نمایش درخواهد آمد و در پایان نمایشگاه آثار و عکس‌های زنده‌ياد زاويه، افتتاح خواهد شد.

استاد محمدعلی زاویه، هنرمند بزرگ و کاروان سالار قافله هنر نگارگری، به سال 1291 هجری شمسی در تهران به دنیا آمد. او پس از تکمیل آموزش ابتدایی و متوسطه، در هجده سالگی تحت تعلیم شادروان استاد هادی‌خان تجوید در مدرسه صنایع مستظرفه قرار گرفت و با دقت، وسواس و شوق فراوان به کسب مهارت و فراگیری رموز و ریزه‌کاری های نقاشی ایرانی روی آورد. او در سال 1319شمسی با مرتبه عالی در رشته "نقاشی مینیاتور" از مدرسه فارغ التحصیل و متعاقبا به دریافت مدرک لیسانس هنرهای زیبا مفتخر گردید. در مدت کوتاهی شهرت و آوازه هنرش در زمینه مینیاتور و تذهیب مرزهای کشور را پیمود و در آزمون نمایشگاه بین‌المللی بروکسل سال "1958 م" دیپلم "گراندپری"، نصیب این شاگرد نابغه مدرسه صنایع مستظرفه شد.
استاد زاویه مدتی کوتاه در مقام ریاست موزه هنر های ملی ایران انجام وظیفه كرد و سالها در سمت استاد رشته مینیاتور در هنرستان پسران و دختران وابسته به هنرهای زیبای کشور، به تربیت و آموزش شاگردان زبده‌ای توفیق یافت. زاویه پس از سالها هنر آفرینی و نمایش شاه‌کارهای جاویدان در نگارگری سنتی ایران (به سال 1340 شمسی، ابلاغ بازنشستگی را از دستگاه دولتی وقت دریافت و از آن پس کار هنر را با شور و حالی بیش از پیش دنبال كرد و تا واپسین دم حیات با هنرش مانوس و هم نشین بود.

تمامی تابلو های مینیاتور استاد زاویه از دنیایی ظرافت و لطافت و ریزه‌کاری‌های بی نهایت دقیق و شگفت‌آور در طرح و نقش و رنگ لبریز هستند. این ویژگی‌ها نبوغ و ذوق و استعداد آن زنده‌یاد را از دیگر شاگردان هادی خان تجویدی و مدرسه صنایع مستظرفه متمایز و برتر می‌سازد. استاد زاویه روز یازدهم تیر 1369 دار‌فانی را وداع گفت.

مراسم نكوداشت اين استاد بزرگ نگارگري روز سه شنبه 7 آبان ماه ساعت 17 برگزار خواهد شد و نمایشگاه آثار و عکس‌های استاد محمد علی زاویه تا روز 20 آبان  در نگارخانه برگ واقع در خیابان پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی، عمارت عین‌الدوله، ميزبان علاقمندان است. 
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران

فرهادی دوباره در فرانسه فیلم می‌سازد

اختصاص ۷۵ هزار مترمربع فضای مسقف برای برپایی نمایشگاه کتاب

هفدهمین نشست کانون هنری «دل‌آواز» در فرهنگسرای ابن سینا

کارگاه نقاشی و کاردستی برای کودکان همراه با قصه‌خوانی در خانه‌ فرهنگ باصفا

جواد رمضان‌نژاد رییس «ساترا» شد

انتشار مستندهای برگزیده «سینما حقیقت» در نمایش خانگی

اجتماع بزرگ سوگواری هیئات مذهبی منطقه ۲۲ در مراسم امام‌صادقی‌ها

آیین اختتامیه دومین جشنواره هنر عاماج با معرفی برگزیدگان در برج میلاد برگزار شد

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۲ اردیبهشت‌ماه

برنامه تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره موسیقی باران برگزار شد

برنامه‌های فرهنگسرای سلامت به مناسبت هفته سلامت اعلام شد

تازه‌ترین آمار درباره میزان مخاطبان «پایتخت ۷»

شب شعر سعدی در کتابخانه مصطفی رحماندوست

نمایشگاه مرور آثار اصل هنرمندان کارتونیست خارجی در خانه کاریکاتور ایران

نه دست مانده، نه تاب و توان به پیکر من...

«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد / حاتمی‌کیا: کارن، کار خود را کرد!

کارگاه آموزشی «مزاج‌شناسی» در خانه فرهنگ پرواز

نشست نقد و بررسی کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در کتابخانه تلاش

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه

پنجاهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ایستگاه سعدی»

درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

برپایی اولین بازارچه «کاسبان کوچک» در منطقه ۱۹