فشار سایپا برای تبدیل همه پرایدهای تولیدیش به تاکسی
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با بیان اینکه بر اساس مصوبه دولت، خودروسازان موظفند 30 درصد از تولید سالانه خود را به تاکسی اختصاص دهند، گفت: طی دو سال اخیر هیچ یک از خودروسازها این مصوبه را اجرا نکردهاند و امروز اگر تیبا با مخالفت کارشناسان جهت تاکسی شدن مواجه شده، ستاد مدیریت حملونقل و سوخت با هر نوع خودروی استاندارد، قابل تاکسی شدن به عنوان جایگزین تیبا استقبال میکند.
به گزارش شهر، سید مجتبی شفیعی، درباره تعداد ثبتنامیهای طرح جدید نوسازی خودروهای فرسوده سواری شخصی، گفت: از آغاز طرح تا پایان هفته گذشته 27 هزار نفر ثبتنام کردهاند و به طور متوسط روزانه یک هزار نفر متقاضی این طرح هستند.
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور افزود: چنانچه روند ثبتنام برای خروج خودروهای فرسوده با این آمار ادامه پیدا کند، رکورد سالهای گذشته عبور میکند و امسال شاهد ثبتنام بیشتری برای خروج خودروهای فرسوده خواهیم بود.
شفیعی با بیان اینکه این طرح خروج خودروهای فرسوده به صورت نقدی انجام میشود، درباره خروج تاکسیهای فرسوده و ثبتنام برای شرکت در این طرح، اظهار کرد: تاکنون 4100 نفر از رانندگان تاکسیهای فرسوده برای خروج خودروهای خود ثبتنام کردهاند که خودروی جایگزین در حال حاضر "تیبا" است.
به گفته رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، در حال حاضر تنها خودروی جایگزین برای تاکسیها، خودروی تیبا برای درون شهری و MVM530 نیز برای برون شهری در نظر گرفته شده است که اکثر ثبتنامکنندگان متقاضی دریافت خودروی تیبا هستند.
وی گفت: چنانچه تعداد ثبتنامیها به 20 هزار نفر رسید، سایت ثبتنام خروج خودروهای فرسوده بسته خواهد شد تا خودروهای ثبتنام شده به متقاضیان تحویل داده شود.
شفیعی با بیان اینکه به طور متوسط روزانه بین 400 تا 500 ثبتنام برای نوسازی تاکسی انجام میشود، گفت: اگر این روند ثبتنام به همین روال ادامه پیدا کند، تا 1.5 ماه آینده به سقف و رقم 20 هزار خواهیم رسید و با توجه به اینکه استقبال خوبی از خودروی تیبا شده، به نظر میرسد بتوانیم به رقم 20 هزار ثبتنام برای خروج تاکسیهای فرسوده برسیم.
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور درباره آخرین اظهارات اعضای شورای شهر درباره تیبا و اینکه باید تاکسی شدن این خودرو به تایید شورای شهر تهران برسد، خاطرنشان کرد: هر خودرویی اعم از داخلی و خارجی که بتوان آن را وارد ناوگان تاکسیرانی کرد و به ستاد سوخت پیشنهاد شود از آن استقبال میکنیم و هر دستگاهی که متولی این امر است، اعم از وزارت کشور، خودروسازان و حوزه نقل و نقل شهری، خودروی جایگزینی را برای تاکسی شدن پیشنهاد کنند، استقبال میکنیم. همچنین کمک بلاعوض دولت را برای این جایگزینی در دستور کار قرار میدهیم، اما مسئله اینجاست که خودروی جایگزینی وجود ندارد.
شفیعی ادامه داد: بر اساس مصوبه دولت، تمام خودروسازان موظفند 30 درصد از تولیدات خود را به تولید تاکسی اختصاص دهند که در حال حاضر هیچ خودروساز داخلی این مصوبه را اجرا نمیکند. هر چند که تا دو سال پیش این مصوبه اجرا میشد اما طی دو سال اخیر هیچ یک از خودروسازها به این مصوبه عمل نکردهاند.
شفیعی درباره ضمانت اجرایی برای این مصوبه، گفت: خودروسازها به دنبال مباحث اقتصادی هستند.
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اشاره به اینکه در زمان ریاست قبلی ستاد عنوان شده بود چنانچه خودروسازان خودروی مناسب برای تاکسی جهت اجرای طرح خروج خودروهای فرسوده تولید نکنند، خودروی وارداتی در دستور کار قرار میگیرد، عنوان کرد: تاکسی وارداتی صرفه اقتصادی ندارد و با لحاظ تمامی تخفیفاتی که این مصوبه دارد و گمرک نیز آن را پذیرفته، قیمت تمام شده برای هر خودروی وارداتی که مربوط به یک شرکت چینی است و برای تاکسی در نظر گرفته میشود، حدود 50 میلیون تومان است و این رقم برای رانندگان تاکسی مقرون به صرفه نیست.
وی درباره اینکه ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت نیز با نظر کارشناسان درباره پایین بودن کیفیت تیبا برای تاکسی شدن موافق است، گفت: اگر هر یک از خودروسازان را برای جایگزین خودروی مناسب جهت تاکسی شدن با تیبا معرفی کنند، ستاد سوخت نیز از خودروی جدید موافقت میکند.
سایپا به دنبال این است که تمام تولید کشور را به تاکسی اختصاص دهد
شفیعی با تاکید بر اینکه در حال حاضر سایپا به شدت به دنبال بازگرداندن پراید به ناوگان تاکسیرانی است و فشار زیادی به ستاد سوخت وارد میکند، اظهار کرد: این خودروساز در صدد قرار دادن تمام تولیدات سالانه پراید برای تاکسیرانی است، در حالی که ما به شدت با این خودرو مخالف هستیم و اگر بخواهند خودروی جدید را به خطوط تاکسیرانی وارد کنند، نباید کیفیت آن کمتر از تیبا باشد.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار