کد خبر: ۷۱۴۱۹

شهردار تهران در مراسم بهره برداری از 139دستگاه اتوبوس دوکابین خبرداد؛

طرح جدید شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا

شهردار تهران گفت: آلودگی هوا نیازمند اصلاح ساختار ، فرایند مدیریت و درمرحله آخر نیازمند بودجه است. ما طرحی را در این زمینه آماده کردیم و در این زمینه با مجلس ، شورای شهر و بدنه کارشناسی دولت نیز رایزنی هایی را انجام داده ایم . امیدواریم این موضوع درجلسه سران قوا مورد بحث قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار شهر، محمدباقرقالیباف در مراسم آغاز به کار 139دستگاه اتوبوس دوکابین، افتتاح مرکز کنترل هوشمند سازمان تاکسیرانی و آغاز به کار سامانه سیماتاکسی گفت: یکی از سیاست های روشن ما در سومین دوره مدیریت در شهرداری تهران ارتقای کیفیت زندگی در شهر تهران در بعد مادی و معنوی است.

وی ادامه داد: برای این ارتقای کیفیت نیازمند چند موضوع هستیم که باید به آنها توجه جدی داشته باشیم. یکی از این موضوعات توجه به درون شهرداری است که در این زمینه مخصوصا باید به حوزه مدیریتی و منابع انسانی توجه داشته باشیم. 

شهردار تهران اظهار کرد: شاید همه صحبت هایی که مدیران عامل سازمان تاکسیرانی و اتوبوسرانی در این مراسم داشتند به نوعی بحث مدیریتی و بهره وری درست در درون سازمان بود. این موضوعات هم حوزه تجهیزات، فناوری و بحث های تکنیکالی و هم توجه به منابع روحی و روانی در حوزه مدیریت منابع انسانی را شامل می شد.

شهردار تهران تصریح کرد: در بحث مدیریت بهره وری اقداماتی که در دو سه سال گذشته انجام شده است، نتایج خوبی را به همراه داشته است . به نحوی که بین 65 تا 70 درصد از حمل و نقل ما در جابه جایی مسافر در اتوبوس ها با کمتر از 30 درصد از ظرفیت انجام می شود.

دکتر قالیباف تاکید کرد: یکی از اقدمات اساسی در ارتقای کیفیت توجه به منابع انسانی و بهره وری در حوزه حمل و نقل عمومی است چرا که در گذشته در هر دو موضوع دچار چالش های جدی بودیم. بزرگترین اعتصاب ها در بدو ورود من در همین شهرداری اتفاق می افتاد. پیش از آن نیز در نیروی انتظامی کاملا با این بحث آشنا بودم اما امروز همه دوستانی که در بخش کارگری هستند می دانند که حتما سازمان اتوبوسرانی در زمینه رسیدگی به موضوعات کارگری جزو موفقیت ترین سازمان های کشور در مقایسه با تمامی بخش هاست.

وی افزود: این اتفاق در سازمان تاکسیرانی نیز رخ داده است اما در تاکسیرانی همیشه تاکید کردم که باید توجه بیشتری به تاکسیرانان داشته باشیم؛ چرا که عمدتا تاکسیرانان با سرمایه های خودشان در خدمت شهرهستند.

شهردار تهران با تاکید بر ضرورت توجه به نوسازی، توسعه و ارتقای کیفیت در بخش حمل ونقل عمومی ادامه داد: همواره به مردم تهران گفته ام که بنده باید درباره مشکلات شهر پاسخگو باشم و آنها هیچگاه نگران مسایل جانبی نباشند اما در دوره های گذشته ما در این بخش مورد کم محبتی قرار گرفته ایم.

وی ادامه داد: در حال حاضر هزینه خرید هر اتوبوس 700 میلیون تومان است اما بر اساس قانون و در بحث درآمد و هزینه های شهروندی، شهرداری تهران باید 17.5 درصد از این پول را پرداخت کند و براساس قانون 82.5درصد دیگر برعهده دولت است. باید توجه داشت که هر شهروندی در کشور حقی دارد اما گاهی این حق از مردم تهران ضایع می شود و عنوان می کنند که مردم تهران برخوردار هستند. اما واقعیت آن است که از درآمد عمومی باید برای توسعه سرانه حمل و نقل استفاده شود . همچنان که در دوره هشتم و نهم مجلس دائما بحث های کارشناسی در این زمینه صورت می گرفت اما مردم تهران از این حق محروم بودند. این در حالی است که سایر کشور از این امکان برخوردار هستند.

شهردار تهران تاکید کرد: ما در سه سال گذشته هیچ دریافتی را برای خرید اتوبوس نداشتیم مگر شهرداری تهران چقدر می تواند درآمد داشته باشد که صددرصد یک اتوبوس را خریداری کند؟ همچنین چه امکانی را برای بخش خصوصی فراهم کرده ایم تا بخش خصوصی با پول شخصی خود بتواند اتوبوس ها را خریداری کند؟

وی ادامه داد: حمل و نقل عمومی از موضوعاتی است که دولت های مرکزی در همه دنیا اعم از کشورهای پیشرفته و غیرپیشرفته یارانه ای به آن اختصاص می دهند. اتوبوس هایی که هم اکنون در شهر تهران وارد شده است باعث شده است تا در بخشی دیگر ، به صنعت ، رشد تولید ملی و انتقال تکنولوژی کمک کند. تاکنون توانسته ایم هزار دستگاه اتوبوس دوکابین و سه کابین را وارد ناوگان حمل و نقل عمومی کنیم همچنان که اتوبوس های سه کابین اخیرا با کیفیت بهتر و با ظرفیت بالاتری وارد ناوگان شدند و در بحث نوسازی و ارتقای کیفیت باید به این سمت حرکت کنیم، اما واقعیت آن است که شهرداری تهران در این بخش کاملا تنهاست.

شهردار تهران تصریح کرد: آلودگی هوا مهمترین چالش پیش روی شهر تهران است و یکی از مهمترین اقداماتی که می تواند در شهر تهران و سایر کلانشهرها برای کاهش آلودگی هوا و کنترل منابع تولید کننده آلودگی موثر باشد، کنترل حمل و نقل عمومی و اعمال محدودیت برای استفاده از خودروهای شخصی است؛ این دو موضوع باید با یکدیگر پیش روند.

دکتر قالیباف ادامه داد: هنوز هم ما مورد انتقاد هستیم که چرا در بزرگراه ها نسبت به احداث خطوط اتوبوس های تندرو اقدام می کنیم. به عنوان مثال با توجه به اینکه در طراحی اتوبان امام علی (ع) خطوط بی .ار. تی نیز پیش بینی شده و زیرسازی های لازم برای این امر انجام شده است، اما هنوز هم نسبت به این امر انتقاد دارند .

وی ادامه داد: این در حالی است که RCC ، آسفالت و ظرفیت مورد نیاز برای ساخت خط بی.ار.تی در اتوبان امام علی(ع) در نظرگرفته شده و این مسیر همانند سایر اتوبان ها نیست که از ابتدا طراحی لازم برای آن انجام نشده باشد و سپس ما بخواهیم خط بی . آر.تی را در اتوبان راه اندازی کنیم .با این وجود هنوز در بعضی رسانه ها و در میان برخی از افراد شاهد هستیم که به ما انتقاد می کنند که چرا خیابان را به حمل و نقل عمومی می دهید ؟ بعضی افراد هم از این تفکر دفاع می کنند اما من متعجب هستم که چرا این اتفاق باید بیفتد ؟ برای یک ماشین شخصی که آلودگی بالایی دارد اتوبان بسازیم تا او به راحتی حرکت کند اما یک اتوبوس با 100 نفر مسافر در ترافیک بماند؟ این از انصاف به دور است و باید برای آن فرهنگ سازی کنیم.

شهردار تهران به ضرورت توسعه حمل و نقل ریلی اشاره کرد و گفت: تا قبل از سال 85 ، 2.5 تا 3 کیلومتر مترو در سال ساخته می شد، البته اگر نقاطی که تردد روی زمین است را محسوب نکنیم، شاید این عدد و رقم خیلی تغییر پیدا کند اما مجموعا همه خطوط مترو محسوب می شود. با این وجود این رقم به 15 کیلومتر مترو در سال رسیده است و این توان فنی و اجرایی در کشور وجود دارد که سالانه به ساخت و بهره برداری 30 کیلومتر مترو در تهران برسیم، اما این مهم نیازمند پشتیبانی مالی است و دولت باید سهم خود را از حمل و نقل عمومی تامین کند. این در حالی است که هم اکنون بار عمده ساخت مترو بر دوش شهرداری افتاده است.

وی ادامه داد: ما در زیرساخت ها باید به صورت جامع به موضوع نگاه کنیم. هرچند اولویت بندی مهم است اما اگر هدف ما کاهش آلودگی هوا و ارتقای کیفیت زندگی است در این مسیر به ساختن پل ، تونل حمل ونقلی ، توسعه مترو ، توسعه تاکسیرانی و توسعه خطوط بی.آر.تی نیازمندهستیم. این موارد باید به صورت جامع پیش رود. نمی شود جایی را تعطیل کرد و به جای دیگری توجه داشت.

شهردار تهران ادامه داد: گاهی بحث می شود برای افزایش سرفاصله حرکت قطار مترو باید همه پول مربوط به مترو را برای خرید واگن اختصاص دهیم و مترو را توسعه ندهیم. شاید در نگاه اول این بحث درست به نظر برسد چرا که با این اوصاف سرفاصله حرکت قطارها را از 4دقیقه به 2دقیقه کاهش خواهیم داد و به جای 3میلیون مسافر می توانیم 6 میلیون مسافر را جابه جا کنیم، اما واقعیت آن است که این تصمیم یک تصمیم پخته و کارشناسی نیست.

شهردار تهران ادامه داد: نکته ای که در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و کاهش آلودگی هوا مهم است آن است که این موضوع متعلق به یک سازمان و دستگاه خاص نیست. اینکه شهرداری و دولت در این زمینه دست به دست یکدیگر دهند لازم است اما کافی نیست، بلکه این مساله ای است که همه سازمان ها بخش ها و مردم باید به آن توجه داشته باشند.

وی با پراختن به مشکل آلودگی هوای پایتخت گفت: همه سازمان ها در بخش خصوصی، تمامی نهادهای عمومی غیردولتی، دولت، مردم و رسانه ها همگی باید دست به دست یکدیگر بدهیم تا بتوانیم موضوع آلودگی هوا را در کلانشهرها حل و فصل کنیم. البته این از مشکلاتی نیست که نسبت به آن احساس ناامیدی داشته باشیم. با اطمینان عرض می کنم که اگر به سه نکته ای که به آنها اشاره کردم توجه داشته باشیم حتما در پایان این دوره کارنامه موفقی در کاهش آلودگی هوا در شهر تهران و سایر کلانشهرها خواهیم داشت.

محمدباقر قالیباف ادامه داد: نباید از کارهای خوب انجام شده غفلت کنیم. چنانچه در سال 1380 مهمترین موضوع مربوط به آلودگی هوا در تهران موضوع گازهای سمی مثل CO2بود اما امروز آمارها نشان می دهد بیش از دو سوم روزهای سال شهر تهران در زمینه آلودگی ناشی از CO2پاک است. این از اقداماتی است که از سال 80 به صورت جدی پایه گذاری شد تا جایی که امروز آلودگی شهر ناشی از CO2 نیست بلکه عمده خطرات جدی در زمینه ذرات معلق است. هرچه ذرات معلق در شهر تهران ریزتر باشد خطرات بیشتری را ایجاد می کند. به نحوی که مهمترین خطرات مربوط به ذره هایی با قطر کمتر از 2.5 میکرون است. باید توجه داشت همانطور که CO2 کنترل شد ما نیز می توانیم این ذرات را کنترل کنیم .

وی ادامه داد: خدمتگزاران در بخش حمل و نقل عمومی مهمترین و بیشترین سهم را در سلامت انسان ها و نجات جان کودکان، نوزادان و افراد مسن دارند و امیدواریم در ماه های پیش رو با همکاری خوب میان شورا شهر ، مجلس و دولت خدمتگزار و همچنین همکاری خوب رسانه ها بتوانیم شهری با هوای خوب و تمیز داشته باشیم .

شهردار تهران افزود: نباید تنها با تصمیمات سلبی برای مردم زحمت ایجاد کنیم، به محض اینکه الودگی هوا ایجاد می شود کمیته مواقع اضطراری آلودگی هوا تصمیم می گیرد تا طرح زوج و فرد از درب منازل اجرایی شود اما باید فکر کنیم ایا امکانات را به سمت بهبود و توسعه حمل و نقل عمومی برده ایم؟ بچه ها می توانند با استفاده از حمل و نقل عمومی به مدرسه بروند ؟ اگر امکان سفر ضروری باشد آیا می توانند از امکانات موجود استفاده کنند؟ البته هنگامی که کمیته مواقع اضطراری تصمیمی را می گیرد این یک قانون است و همه ان را اجرا می کنیم، اما باید نگاه کنیم تا ببینم تنها با اقدامات سلبی می توانیم به این مسایل توجه کنیم یا باید درایت بیشتری در توسعه حمل و نقل عمومی داشته باشیم؟ شاید به این طریق دیگر ضرورتی نداشته باشد تا یک فرد هیچ وقت از درب منزل خود ماشین بیاورد.

وی همچنین تصریح کرد: هم اکنون اتوبوس ها و شبکه مترو با همه ظرفیت فعالیت می کند به نحوی که ما مشکل مراجعه شهروندان را نداریم. این درحالی است که در برخی از کشورهای دنیا فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی وجودندارد اما در کشور ما این فرهنگ وجود دارد و در مقابل ظرفیت برای پاسخگویی به شهروندان کافی نیست.

طرح جدید شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا

بنابراین گزارش، شهردار تهران در حاشیه مراسم آغاز به کار 139دستگاه اتوبوس دوکابین و همچنین افتتاح مرکز کنترل هوشمند سازمان تاکسیرانی طی سخنانی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه توسعه حمل و نقل عمومی دغدغه تمامی مدیران شهری است، ابراز داشت: حمل و نقل عمومی در بخش تاکسیرانی، اتوبوسرانی و توسعه مترو باید موردتوجه قرار گیرد و تاکنون نیز اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است. 

محمدباقر قالیباف بیان کرد: واقعیت آن است که در سه سال گذشته کمکی که دولت باید براساس مصوبات به حمل و نقل عمومی انجام می داد، پرداخت نشده است.اما با همیاری شورای شهر این اعتبار از سوی شهرداری تهران برای تامین اتوبوس ها به طور کامل در نظر گرفته شد . چرا که ما مسوولیم که در زمینه توسعه حمل ونقل عمومی پاسخگو باشیم . بنابراین توسعه اتوبوس ها ، ساخت 15 کیلومتر مترو در سال و نوسازی ناوگان تاکسیرانی دنبال شده است.

وی ادامه داد: البته انصافا دولت در زمینه نوسازی ناوگان تاکسیرانی کمک کرده است اما هر سال که می گذرد تاکسی های فرسوده اضافه می شود که باید نسبت به آن توجه داشت. 

شهردار پایتخت تاکید کرد: اعمال مدیریت مناسب و همکاری خوب تاکسیرانان یکی از مواردضروری بود بر این اساس امروز مجموعه سیماتاکسی شکل گرفت . به این ترتیب در ایام سرد سال و در زمان بارش ها میتوانیم فعالیت خود را با مدیریت و بهره وری بهتری دنبال کنیم .

شهردار تهران ادامه داد: امروز نیز 139 دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اضافه شد و با ورود این اتوبوس ها 300هزار نفر به ظرفیت جابه جایی ناوگان اتوبوسرانی افزوده می شود. امیدوارم با کمک دولت جدید بتوانیم شاهد توسعه بیشتری در افزایش حمل و نقل عمومی باشیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره انتظار خود از دولت گفت: انتظار ما اجرای قانون است و بیش از این انتظاری نداریم. من مطمئن هستم با کمک دولت می توانیم تحول جدی در حمل ونقل عمومی داشته باشیم و این موضوع نقش موثری در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت.

شهردار تهران تاکید کرد: هم اکنون 2هزار اتوبوس فرسوده در شهر تهران وجود دارد که به دلیل رعایت ایمنی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان این اتوبوس ها باید نوسازی شوند چرا که امکان تردد این اتوبوس ها درشهر وجود ندارد و علاوه بر آسیب های اقتصادی باعث افزایش آلودگی هوا نیز می شوند . امیدواریم با پیش بینی که دولت در برنامه پنجم توسعه و همچنین در بودجه های سالانه در زمینه حمل و نقل عمومی دارد، بتوانیم با کمک دولت جدید برمدار همکاری برگردیم و تامین بخشی از هزینه ها از طریق بودجه عمومی صورت بگیرد تا در این زمینه مشکلی وجود نداشته باشد.

وی تاکید کرد: بخش دیگری از حمل و نقل عمومی مربوط به فرهنگسازی است . بنابراین در زمینه های مربوط به تاکسی رانی، اتوبوس رانی و مترو نیازمند ان هستیم که حداکثر توان خود را بر فرهنگسازی به کار بگیریم. از دیگر سو سازمان های غیردولتی، بخش خصوصی ، دولت ، مردم و رسانه ها باید دست به دست یکدیگر بدهند تا بتوانیم از امکانات موجوداستفاده بهتری داشته باشیم .

دکتر قالیباف با اشاره به معضل آلودگی هوا در شهر تهران تصریح کرد: در بخش آلودگی هوا نیازمند اصلاح ساختار ، فرایند مدیریت و درمرحله اخر نیازمند به بودجه هستیم . ما طرحی را در این زمینه آماده کردیم و در این زمینه با مجلس ، شورای شهر و بدنه کارشناسی دولت نیز رایزنی هایی را انجام داده ایم . امیدواریم این موضوع درجلسه سران قوا مورد بحث قرار گیرد چرا که بحث آلودگی هوا تنها مربوط به شهر تهران نیست و همه کلانشهرها و بخشی ازکشور طرح تاثیر مسائل زیست محیطی قرار گرفته است . بنابراین امیدواریم با همکاری مشترک بتوانیم این مسائل رابرطرف کنیم .

وی در پایان تاکید کرد : اگر این اصلاح ساختاری و مدیریتی صورت گیرد ، در بودجه عمومی به این بحث توجه شود و رسانه ها نیز در این زمینه همکاری کنند ، مطمئن هستم درچهارسال آینده میتوانیم بر این مشکل در شهر تهران و سایر کلانشهرها فائق بیایم .
گزارش خطا
اخبار مرتبط

مرکز کنترل و نظارت هوشمند تاکسیرانی شهر تهران با حضور قالیباف افتتاح شد/

تاکسی‎ها زیر ذره‎بین تاکسیرانی

با ورود 139 اتوبوس جديد تندرو به خيابان‌هاي تهران صورت می‎گیرد/

افزايش 300 هزار نفري ظرفيت ناوگان اتوبوسراني پايتخت

ارسال نظر
آخرین اخبار

برنامه تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره موسیقی باران برگزار شد

برنامه‌های فرهنگسرای سلامت به مناسبت هفته سلامت اعلام شد

تازه‌ترین آمار درباره میزان مخاطبان «پایتخت ۷»

شب شعر سعدی در کتابخانه مصطفی رحماندوست

نمایشگاه مرور آثار اصل هنرمندان کارتونیست خارجی در خانه کاریکاتور ایران

نه دست مانده، نه تاب و توان به پیکر من...

«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد / حاتمی‌کیا: کارن، کار خود را کرد!

کارگاه آموزشی «مزاج‌شناسی» در خانه فرهنگ پرواز

نشست نقد و بررسی کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در کتابخانه تلاش

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه

پنجاهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ایستگاه سعدی»

درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

برپایی اولین بازارچه «کاسبان کوچک» در منطقه ۱۹

فیلم؛ نشست هیئت کتاب با حضور نوجوانان

فیلم؛ نشست نقد و بررسی کتاب «شاهد و شرور»

فیلم؛ ویژه برنامه جشن خرگوش‌ها با حضور نوجوانان

فیلم؛ ویژه‌برنامه ایران آینده در باغ کتاب تهران

فیلم؛ اردوی عکاسی نوجوانان در باغ کتاب تهران

فیلم؛ چهارمین رویداد روبیک آرمان فلسطین

فیلم؛ دومین مسابقه مناظره بچه‌های رستا در فرهنگسرای اشراق

فیلم؛ اردوی نوجوانان فرهنگسراها

فیلم؛ جشنواره سرود «هم‌سُرا۲» با حضور نوجوانان

فیلم؛ اجتماع بچه‌های ایران آینده در باغ کتاب تهران