منشور حقوق شهروندی شهرداری تهران در انتظار تصویب
مدیر کل تدوین قوانین و مقررات شهرداری تهران با ابراز امیدواری نسبت به تصویب هرچه سریعتر منشور حقوق شهروندی شهرداری تهران توسط شورای شهر عنوان کرد: با اجرایی شدن این منشور هر جا که خللی به حقوق شهروندان وارد شود این منشور به عنوان یک سند فرادست برای ایفای حقوق شهروندان عمل خواهد کرد.
به گزارش شهر، نادر شکری با اشاره به تدوین منشور حقوق شهروندی در شهرداری تهران عنوان کرد: منشور حقوق شهروندی، تکلیف برنامه راهبردی اول شهرداری تهران بود که در سال 88 به تصویب شورای شهر نیز رسید.
به گفته شکری : پس از یک سال از تصویب برنامه راهبردی اول شهرداری تهران و مطالعات صورت گرفته در رهنمودهای قرآن کریم ، نهج البلاغه ، رهنمودهای امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری در زمینه حقوق شهروندی ، قانون اساسی کشور و همچنین منشور بین المللی حقوق بشر، اداره کل تدوین قوانین و مقررات شهرداری تهران اقدام به تدوین منشور حقوق شهروندی ارائه آن به شورای شهر جهت تصویب کرد.
وی با اشاره به ضرورت تدوین این منشور عنوان کرد: زندگی اجتماعی در جامعه بشری مستلزم رابطه اجتماعی است که این روابط نیازمند نظم خاصی است و باید دارای ضمانت اجرایی عرفی و قانونی خاص خود باشد.
به گفته شکری بر همین اساس شهرداری تهران با توجه به تکلیف برنامه راهبردی خود در سال 88 با هدف تنظیم روابط و همچنین حقوق و تکالیف متقابل شهروندان و دستگاه های اجرایی اقدام به تدوین منشور حقوق شهروندی کرده است.
وی اظهار داشت : شورای شهر سوم طی مصوبه ای در اواخر سال 91 نسبت به مسکوت ماندن تصویب این منشور اقدام کرد که پس از اتمام این مهلت در خردادماه ، و به درخواست ما منشور حقوق شهروندی شهرداری تهران به کمیسیون اجتماعی شورا ارجاع داده شده است تا پس از بررسی برای تصویب نهایی به صحن علنی بیاید و خوشبختانه این اقدامات توام شد با دستور ریاست جمهوری برای تدوین حقوق شهروندی کل کشور.
وی با اشاره به تفاوت این دو منشور عنوان کرد : نگاه ما در تدوین منشور حقوق شهروندی از بعد مدیریت محلی است به عبارت دیگر شهرداری تهران به عنوان یک دولت محلی فقط در ابعاد سرزمینی خود اقدام به تدوین منشور حقوق شهروندی کرده است در حالی که منشور حقوق شهروندی کل کشور می تواند ابعاد منطقه ای را نیز در بر گیرد.
شکری قانون مداری و التزام به نظم و آئین شهروندی، جامعه پذیری و نهادینه کردن فرهنگ شهروندی بر پایه آموزه های دینی ، مسئولیت پذیری و مشارکت معنادار مردم در فعالیت های شهری ، تاکید بر وفاق اجتماعی وحدت و انسجام ملی، احترام متقابل در روابط و مناسبات اجتماعی ، به رسمیت شناختن حریم و حرمت شهروندان ، رعایت وجدان کاری و انضباط اجتماعی و پایبندی به تعهدات اخلاقی و رعایت حقوق فردی و اجتماعی در زندگی شهری را مهمترین محورهای این منشور دانست.
وی اظهار داشت: شهرداری پایتخت به عنوان مرجع مدیریت شهر خود را مکلف می داند تا با لحاظ محورهای بیان شده اقدام به تدوین حقوق شهروندی بعنوان یک سند فرادست بکند و پس از تصویب در شورا نیز کلیه قوانین و مقررات در آینده این منشور را سر لوحه کار خود قرار می دهند.
به گفته وی این منشور تکریم حقوق شهروندی در روابط اجتماعی و همچنین روابط بین هیات حاکمه و شهروندان را مد نظر قرار می دهد و با اجرایی شدن آن قطعا سلامت فردی و اجتماعی شهروندان را تنظیم خواهد کرد.
شکری افزود : در تدوین این منشور نگاه بر آن بوده تا نه تنها حقوق شهروندان رعایت شود بلکه تکالیف آنان نیز مد نظر قرار گیرد چراکه حقوق شهروندی در کنار تکالیف شهروندان در برابر حقوق همنوع خود معنا و دوام پیدا می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: دستگاه های نظارتی پس از تصویب و ابلاغ این منشور رفتارهای سازمانی و اقدامات مدیران و کارکنان خود را با آن تطابق خواهند داد و هرجا که ضعفی وجود داشته باشد قطعا این منشور شاخص هایی را تعیین کرده تا نسبت به رفع تعارض ها اقدام شود.
شکری با ابراز امیدواری نسبت به تصویب هرچه سریعتر منشور حقوق شهروندی شهرداری تهران توسط شورای شهر عنوان کرد : با اجرایی شدن این منشور هر جا که خللی به حقوق شهروندان وارد شود این منشور به عنوان یک سند فرادست برای ایفای حقوق شهروندان عمل خواهد کرد.
منبع: شهر نوشت
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار